上一頁下一頁
發新話題

deleted

收藏  |  訂閱
78  5.8k

有乜咁出奇:smile_41:10幾億人爭工做
大6有間公司聘請50名切豬肉佬,結果請左50個都是博士:smile_45:
有地方聘請掃街洗廁所,結果錄用全部都是大學生,其中2個是女子:smile_38:
引用:
原帖由 mxnwxihxxxg 於 2009-8-10 09:21 PM 發表 查看引用來源
   八幾年買隻手要二千銀,依家買隻手又係二千銀都冇加價,好抵買:smile_38:

早幾日坐黃巴.....都見到有人嘈交 ...小來小去
原來為咗.....主角之一......豬什扒

地盤狗,咁樣話人:smile_39::smile_39: :smile_39:

引用:
原帖由 charlesd71 於 2009-8-10 04:37 PM 發表 查看引用來源
CHING 知你好嬲, 但不要人生供擊, 種要和及屢兒,
踏底人抬高自己, 你有幾叻Y,
我不是做地盆, 亦不認為做地盆, 攞綜援有咪問題,
比起香港 D高官 , 副局長, 的收入及貢獻出色得多,
你罵人的行為好LA.  
呢位師兄就講得啱
職業無分貴濺
做地盤的一樣要交稅(未必比你小)
佢地只係冇文化要出賣勞力
唔好地盤狗地盤狗咁難聽
你口中講得出呢幾句話
我都唔覺得你又有幾高上
你住緊既地方,都係要有呢一班人才建成的

回覆 1# 的帖子

我幼時屋企都領過綜援,現在都係响建築商裡做管理工作,都算係地盤佬一個,雖然有人得罪過你(但其實係咪你所講係地盤佬、或領綜援、跟本就無人知)不過洗唔洗左一句地盆狗右一句綜援狗?可能你係上等人,出入坐直升機,唔習慣迫黃巴,但人貴自知,留啲口德唔好出口咁毒,會得罪好多人!

6230i兄,

北上消遣,求開心者,呢d無謂爭執,可免則免啦。你做得正確,唔好同厘D人一般見識,自己個身有味道,自己會知,唔想影響到人,只有D冇修養的人先會亂兇人;你見我的報告,我都係挪綜援去叫G, 但我會著得唔係身光頸靚,但最少整齊,唔可以令同行友人或女女難勘,我係嫖客,一個有修養,不下流的港嫖:smile_30: :smile_30: !

[quote]原帖由 zhumuo 於 2009-8-10 10:06 PM 發表 查看引用來源
6230i兄,

北上消遣,求開心者,呢d無謂爭執,可免則免啦。你做得正確,唔好同厘D人一般見識,自己個身有味道,自己會知,唔想影響到人,只有D冇修養的人先會亂兇人;你見我的報告,我都係挪綜援去叫G, 但我會著得 ... [/quote有品!!!!

買佢隻手?...only $500:smile_44:

香港年青人既文化,愈來愈怪,真使人擔心:smile_44: :smile_43:

嘈兩句又要人隻手,巴鳩閉.:smile_13:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆