上一頁下一頁
發新話題

一年既改變

收藏  |  訂閱
1.2k  37.4k

引用:
原帖由 lkk009hk 於 2016-8-24 04:19 PM 發表 查看引用來源
最好就畢唔到業啦佢~等佢知味道~要你做曬D野咁衰~:smile_o01:
我幾肯定佢一定會延畢,但畢業有機會老師會俾佢過。
我地有老師講只要你修佢個科3次,就算再低分都會俾你過

引用:
原帖由 lkk009hk 於 2016-8-24 04:25 PM 發表 查看引用來源
唔幫人教仔無問題呀~最緊要你識保護自己呀~:smile_o03:
唔係下次又係咁嫁啦~
又幫人教女~你都幾忙嫁喎~不如去開講座同教下佢地D父母啦~
我係蠢姐
但經一事長一智
唔會再犯
個女仔係中學同學黎,算係由f.1開始睇住佢,見佢最近唔係好掂,咪同佢傾下,叫佢唔好再逃避,面對自己犯既錯。話佢知衰咩,教下佢點做
我又未有資格去教人點教仔
只不過我比同年紀既經歷多
再蠢既人,都可以從經驗中學習
我跌過,痛過,唔想身邊既人經歷多次

引用:
原帖由 miyeebb 於 2016-8-24 04:51 PM 發表 查看引用來源

我係蠢姐
但經一事長一智
唔會再犯
個女仔係中學同學黎,算係由f.1開始睇住佢,見佢最近唔係好掂,咪同佢傾下,叫佢唔好再逃避,面對自己犯既錯。話佢知衰咩,教下佢點做
我又未有資格去教人點教仔
只不過我比 ...
蠢唔緊要~好似你話經一事長一智~相信你叻左好多嫁啦~
跌過痛過~先會有所成長~唔想其他人試係好既~
不過如果佢地真係遇到~你去扶一扶佢~比D關心~令佢快D重新黎過~咁樣都幾好嫁~
咁耐同學~就緊係要互相扶持啦~

引用:
原帖由 miyeebb 於 2016-8-24 04:45 PM 發表 查看引用來源

我幾肯定佢一定會延畢,但畢業有機會老師會俾佢過。
我地有老師講只要你修佢個科3次,就算再低分都會俾你過
咁你個老師都要求幾低喎~佢個科唔熱門?

引用:
原帖由 lkk009hk 於 2016-8-24 05:39 PM 發表 查看引用來源
蠢唔緊要~好似你話經一事長一智~相信你叻左好多嫁啦~
跌過痛過~先會有所成長~唔想其他人試係好既~
不過如果佢地真係遇到~你去扶一扶佢~比D關心~令佢快D重新黎過~咁樣都幾好嫁~
咁耐同學~就緊係要互相扶持啦~
我蠢就認既,所以一句大個女,其實背後經歷左好多
我從來都唔介意去付出,去幫人。
當初我同大少會深交,就係大少睇到我幫朋友。
大少而家成日都會吸我d負能量幫我,都係因為我之前幫過佢
其實我都係幫過大少一次咁多,其他時間都係大少扶我

引用:
原帖由 lkk009hk 於 2016-8-24 05:40 PM 發表 查看引用來源
咁你個老師都要求幾低喎~佢個科唔熱門?
係必修
修三次,即係佢炒左你2次
炒你第三次會畢唔到業

引用:
原帖由 miyeebb 於 2016-8-24 05:50 PM 發表 查看引用來源

我蠢就認既,所以一句大個女,其實背後經歷左好多
我從來都唔介意去付出,去幫人。
當初我同大少會深交,就係大少睇到我幫朋友。
大少而家成日都會吸我d負能量幫我,都係因為我之前幫過佢
其實我都係幫過大少一 ...
我都係個種鍾意幫朋友~鍾意付出~無論有無比人幫番或者得到D咩~
人地睇到你肯無條件去幫你~證明你係個好人~當然會想同你交朋友啦~
得人恩果千年記~做人應該就係要咁~
有人扶你係一個好事~咁樣你渡過咩難關既時候都多一分力~:smile_o12:
總好過一個人去面對~

引用:
原帖由 lkk009hk 於 2016-8-24 06:29 PM 發表 查看引用來源
我都係個種鍾意幫朋友~鍾意付出~無論有無比人幫番或者得到D咩~
人地睇到你肯無條件去幫你~證明你係個好人~當然會想同你交朋友啦~
得人恩果千年記~做人應該就係要咁~
有人扶你係一個好事~咁樣你渡過咩難關既時 ...
我好努力咁存好心做好事架la
生活慢慢咁改善,但每個時期都會有仆街出現
好記得我ex串我,話幫我都無回報,我咪串返佢幫人係不求回報,要回報就唔係叫幫la
我將成件事講哂俾Professor聽,佢話公道自在人心,我多付出既,第日人地一定會還番俾我

看您點黎之後有無時間見面,如果有的話,帶您周圍食野,反正我仲有好多假放

引用:
原帖由 miyeebb 於 2016-8-24 07:43 PM 發表 查看引用來源

我好努力咁存好心做好事架la
生活慢慢咁改善,但每個時期都會有仆街出現
好記得我ex串我,話幫我都無回報,我咪串返佢幫人係不求回報,要回報就唔係叫幫la
我將成件事講哂俾Professor聽,佢話公道自在人心,我多 ...
你Professor就講得岩啦~做得好事多~人會開心D~第日可能會有好事黎到你身上呢:smile_o13:
你幫人~人地會記住嫁嘛~:smile_o12:你個EX咁現實~對人都係咁既話~
第日遇到困難就唔好怪人點解唔無條件去幫佢呀~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆