上一頁下一頁
發新話題

♡♥♡ 徵喜歡唱k朋友, 9/8又唱啦♡♥♡

收藏  |  訂閱
1.5k  35.1k

引用:
原帖由 tigacosmos 於 2009-7-25 12:17 PM 發表 查看引用來源

妳有幾缸呀
<--5條bb
<---呢個阿婆
圓形缸係我的最愛:smile_40:係到玩電腦望下佢地,人地開心左:smile_40:

引用:
原帖由 清純 於 2009-7-25 12:26 發表 查看引用來源

一個樽仔,係初初bb

見禁迫咪放左6條係我圓缸(係我房)

聽有一缸係婆婆:smile_46: 因為佢見我養又想養,禁就越養越多啦:smile_30: d bb大左我會俾番婆婆:smile_40:
都好多喎, 換水係咪換四分一新水的?

引用:
原帖由 tigacosmos 於 2009-7-25 12:35 PM 發表 查看引用來源

都好多喎, 換水係咪換四分一新水的?
最少1/3,因為太drity,我有時偷雞都換好多, 睇下d魚係咪養慣, 怕d魚唔適應所以唔可以換晒:smile_o03:
不過d清水一同d舊水接觸, d水又濁晒:smile_o16: 所以睇情況,最好留多d舊水,我有時用棉花隔drity,禁d水仍然舊水禁換:smile_27:
真係好複雜工程,因為我圓形缸無瀘水,我又唔想換大缸,貪佢細放書台:smile_13:

引用:
原帖由 清純 於 2009-7-25 12:41 發表 查看引用來源

最少1/3,因為太drity,我有時偷雞都換好多, 睇下d魚係咪養慣, 怕d魚唔適應所以唔可以換晒:smile_o03:
不過d清水一同d舊水接觸, d水又濁晒:smile_o16: 所以睇情況,最好留多d舊水,我有時用棉花隔drity,禁d水仍然舊水 ...
之前我都有一,二條的, 但成日好快DIE咗, 係咪要日日換?

引用:
原帖由 tigacosmos 於 2009-7-25 12:44 PM 發表 查看引用來源

之前我都有一,二條的, 但成日好快DIE咗, 係咪要日日換?
換得越少越好,但用魚魚的清水,我會裝定係水樽越舊越好:smile_38: 因為水喉出來的水太多氯氣:smile_38: d魚會die:smile_38:

引用:
原帖由 清純 於 2009-7-25 12:57 發表 查看引用來源

換得越少越好,但用魚魚的清水,我會裝定係水樽越舊越好:smile_38: 因為水喉出來的水太多氯氣:smile_38: d魚會die:smile_38:
原來咁的, 明白晒.

引用:
原帖由 tigacosmos 於 2009-7-25 12:59 PM 發表 查看引用來源

原來咁的, 明白晒.
我換衫先:smile_43:

SORRY..清純..
我聽日唔去呀......我有少少好似作病咁...頭痛緊......:smile_39:
想休息下....

引用:
原帖由 kikilai 於 2009-7-25 03:07 PM 發表 查看引用來源
SORRY..清純..
我聽日唔去呀......我有少少好似作病咁...頭痛緊......:smile_39:
想休息下....
知道, 仲有邊個睇書展呀:smile_38:

引用:
原帖由 清純 於 2009-7-25 19:19 發表 查看引用來源

知道, 仲有邊個睇書展呀:smile_38:
幾點??

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆