上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.1k

恭喜你願意先行第一步,希望她也是為你能改變啦!!!

引用:
原帖由 masato1982 於 2009-10-16 01:36 AM 發表 呢D野我都見過兩次, 我之前兩個roommate 都係o甘...但唔係Chinese...係韓國妹 同埋墨西哥人小弟覺得兩個人一齊唔係淨係I like you or You like me...文化背景唔一樣都ok教育背景大家差唔多都ok思想最 ...
good advise:smile_34:

Let's say both don't look at the past, I still don't know what you guys would have in common (in the future).

one more point from me~~

it's okay that she doesn't have much education, it's okay that she is from China...but NEVER EVER forget, she sells her body for a living.  You can simply meet a University-China-Girl, whom is cute/pretty and understanding.  Why keep pushing your standard to a lower level?

NOT all China-Girls are chicken, and those(non-chicken) are just as nice and innoncent (if not better than) like your girl.  

If you must go on---enjoy it day-by-day, and don't expect too much from her la

同雞攪老感冇乜幾個有好結果:smile_15: :smile_15:

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-16 12:36 AM 發表 查看引用來源
好啦禁我交代返呢兩日發生既事。好坦白講,我而家先知道討論區既偉大力量。我一路睇,一路了解左好多曾經沈船既故事,一路既思想亦都改變。另外亦都好多謝各位留過言;PM過我,吊過我甚至乎想出手幫我既師兄,無論你 ...
好開心你起碼會肯走出呢一步.

事實上, 就好似玩 show hand 一樣, 你唔跟落去係唔知人地底牌既 (好多師兄以前試過跟之後輸又如何, show hand 局局新的, 最重要就係你 feel 到唔係老千局就可以啦.)

大陸女人都想要愛情, 你真係以為個個都係呃呃騙騙的嗎???
可能真係有d咁既事, 但好多時都係個男不自量力才會被騙的 (我知呢句話會比好多師兄插, 不過我都只係講事實) :smile_45:

我睇你都好理性, 我深信你睇條女果陣有好多時都想睇清楚有無d跪異,
好可惜, 你睇唔出, 只睇出佢既真和純,
之後又再怕佢道行太深....
唉~~~ 老實講, 邊有咁多人去做d咁既戲丫, 你又唔係大有錢佬.
駛咩去裝你???

當然, 就好似之前位師兄所說, 將她放回在地上吧,
過去的事就忘了.
Just Enjoy it!!!

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-16 12:36 AM 發表 查看引用來源
好啦禁我交代返呢兩日發生既事。好坦白講,我而家先知道討論區既偉大力量。我一路睇,一路了解左好多曾經沈船既故事,一路既思想亦都改變。另外亦都好多謝各位留過言;PM過我,吊過我甚至乎想出手幫我既師兄,無論你 ...
樓主, 家用+房租水電煤係比硬架, 比如說:

方法一). 家用2k你直接比佢, 房租水電煤管理費加埋3k你自己親手交。

方法二).5k比晒佢, 所有野佢自己攪掂晒。

方法三).問其他巴打or自己諗.

基本上4~5k呢個支出係比硬, 正如某位巴打說條女係街度見到D學生&上班民(我係方法一)

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-16 00:36 發表 查看引用來源
你做完學術研究同資料搜集啦 ,係時候去寫論文!:smile_15: :smile_15:

我一早知你寫既結果會係咁樣,因為呢個只係你一個case study !

引用:
原帖由 blue4tom 於 2009-10-16 08:47 AM 發表 查看引用來源

樓主, 家用+房租水電煤係比硬架, 比如說:

方法一). 家用2k你直接比佢, 房租水電煤管理費加埋3k你自己親手交。

方法二).5k比晒佢, 所有野佢自己攪掂晒。

方法三).問其他巴打or自己諗.

基本上4~5k呢 ...
我係方法二, 不過條女下下主動比d租金單, 過數紙我去 check

仲有, 可以既話, 叫條女自己儲下錢.
一個月家用兩k (吾包屋租水電), 應該會有錢剩的.
如果佢月月清既話, 就真係要留意留意啦 :smile_44:

現在冇事發生你就要好好對人啦!:smile_34:

不過我唔係駡你,:smile_30:

做人唔能夠下下計到足算到盡!:smile_27:

由其是佢係你女人,唔係你一個酒肉朋友!:smile_38:

會好傷感情!:smile_42:

可能你係讀經濟啦!:smile_30:

希望下次收到你結婚的喜訊啦!:smile_o12:

SO DANGEROUS! NOT WORTHT

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆