上一頁下一頁
發新話題

沉船記

收藏  |  訂閱
802  76.3k

引用:
原帖由 ~婷婷~ 於 2008-10-17 03:11 AM 發表 查看引用來源

我觉得做男人起码应该有句话交代咯...
我非沒有交代,
只是還未想清楚自己和她的未來應行一條怎樣的路

回覆 1# 的帖子

:smile_27: 歡場無真愛  多情是蠢才 :smile_27:  記住啦 :smile_39: :smile_39:

引用:
原帖由 keekeung 於 2008-10-17 09:36 AM 發表 查看引用來源

我非沒有交代,
我相信你吔都應該講過好多次,不過唔知點好,又無定論同決心而已.

現在很簡單,同佢講而家要分開一段時間,等大家能為自己的人生重新計劃,長期在一起苦樂難分實沒意思, 有緣的話,上天自有安排, 我哋凡人只需做當前合情合理的事便可以了. 將來的事實無法估計.

你可以先在心中假設分開半年時間,到時再睇自己想點. (但不用跟她說係半年)

引用:
原帖由 sicchai 於 2008-6-3 02:49 AM 發表 查看引用來源
"歡場無真愛"....

歡場女子一定無真愛?  歡場女子一定向錢看?  歡場只係一個職業.  就算有出街交易, 亦都只係一個職業.  與其內心世界有何關係?  余見很多, 亦認識很多, 將返工、交易, 與內心所愛的, 分得很清楚. ...
認同

歡場無真愛,呢句話唔會錯,人地都係搵錢,虛情假意好易扮,只要o係床上冧掂老襯,加多幾錢肉緊,老襯就落疊!而且通常一次過唔止一個老襯,一個禮拜冧足七個,總有兩三個沉船。

老襯話自己沉船,其實都只係貪隻雞有美色,嫌屋企隻老虎年老色衰,講感情點及老虎丫,一味話自己鍾意左隻雞只係一廂情願、掩耳盜鈴,一時被美色所淫,一時分唔清莊閒o者。

不過,男人根本就係淫o架啦,但我覺得淫得o黎要清醒囉,要知道自己要D咩,你愛隻雞係因為佢可以俾到一副性感body你發洩,洩完就要知定返屋企囉,講愛情點及屋企隻老虎?而且....雞始終都係一隻雞,只係一個人人俾錢,人人都可以洩慾o既「公廁」,點及老虎一心一意,始終「夾」你一個。

引用:
原帖由 keith2006 於 2008-10-18 08:29 AM 發表 查看引用來源
歡場無真愛,呢句話唔會錯,人地都係搵錢,虛情假意好易扮,只要o係床上冧掂老襯,加多幾錢肉緊,老襯就落疊!而且通常一次過唔止一個老襯,一個禮拜冧足七個,總有兩三個沉船。

老襯話自己沉船,其實 ...
師兄的說話值得小弟深思一下
多謝意見

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-10-17 11:53 AM 發表 查看引用來源

我相信你吔都應該講過好多次,不過唔知點好,又無定論同決心而已.

現在很簡單,同佢講而家要分開一段時間,等大家能為自己的人生重新計劃,長期在一起苦樂難分實沒意思, 有緣的話,上天自有安排, 我哋凡 ...
多謝師兄
我會好好想清楚點做

睇完之後好感慨,明白到應該好好的珍惜自己的家庭,另一半~

引用:
原帖由 keekeung 於 2008-10-17 09:36 AM 發表

我非沒有交代,
人心都系肉做既。。。
女人唔系个个都唔好噶。。。
如果要离开。。我觉得起码应该讲句分手咯。。。。

做得囡囡大多數都有一兩個溫心老契,我D姊妺都成日講:「邉個邉個今日又送D乜比我,條傻佬都唔知我有已多條仔」

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆