上一頁下一頁
發新話題

做了三年玩物,今天,我又回到他身邊 Updated p.44

收藏  |  訂閱
718  567.1k

很多很多網友都曾經問過我一個問題:「你們最後怎樣分開的?」

其實現在跟他分手超過一個月,之前確是很難捱,現在回望,像是很簡單。沒甚麼複雜的,不過是我發現他跟另一個女子有性關係,而那個女仔,年紀比我還少,跟我妹妹同年,19歲。

那是兩個月前的事了,我和妹妹去香港大學走一次,找她的朋友,問一些升學的事。十點許,我和妹妹坐小巴去中環搭地鐵。小巴到了蘭桂芳附近,很戲劇性,我在小巴上看到他擁著一個女仔在街上走。當然,我一看,便知道那女孩不是他的女兒,但大不了很多。我想,我看著他們不過是兩三秒時間吧,我覺得那女孩,似是學生,因為樣子很純。

那刻,我心涼了一涼,沒有流淚,我記得我苦笑了一下。我自己,秘密地跟他太太分享一個男人,接近三年。還記得我在又一城碰見他們一家大小,之後他說很喜歡我,想我做他的女人。現在,同樣地,我在街上碰到他的最新女伴。這是緣份嗎?

我沒有大興問罪。我不是沒有想過,而是,我憑甚麼,二奶的身份?問她為何還有其他女伴?

那天,他上來我家找我,在他想吻我之前,我淡然跟他說:「我前日係見中環撞到你,近住蘭桂芳,我見到你攬住個女仔!」我真的很淡然的說,像是讀稿一樣。

而他說:「我想你知道,我最享受同你一齊。」
不知道哪來的勇氣,我問了一個挑戰的問題:「咁你老婆呢?」
他說:「佢係我家庭成員。」
當然,我有問他:「咁個女仔呢?你,有冇同佢上過床?」

他沒有答我,只是不停的在吻我,和脫我的衣服。我知道,他已經答了我,但在我崩潰之前,他已經把手指插進了我下身的深處。那一刻,我由他,甚麼都由他了。

那次,我們赤裸的在我的床上。我拉了兩張 tissue 拭抹我陰道流出來的體液,看著天花,想起一切。我問他:「你對個女仔,係唔係好似三年前對我咁?」

這一次,他沒有再迴避我的問題:「佢一早唔係 virgin。」我望著他,他繼續說:「同佢一齊,好刺激。」

聽罷之後的那種痛,才是最刺激的。

雖然都知係悲劇收場,但依個悲觀係短短35頁入面,我覺得嚟得太快,
等咗唔記得幾耐終於都等到你出新一篇文,依段時間真係好空虛,又期待,
雖然期待依個字眼在於你立場好似好衰格,但作為一個「聽眾」,
真係好想知個後續發展成點

引用:
原帖由 iamapet 於 2013-8-20 11:03 PM 發表 查看引用來源
很多很多網友都曾經問過我一個問題:「你們最後怎樣分開的?」

其實現在跟他分手超過一個月,之前確是很難捱,現在回望,像是很簡單。沒甚麼複雜的,不過是我發現他跟另一個女子有性關係,而那個女仔,年紀比我還 ...
樓主,頭一個月是很難受,想找他,無時無刻想著他,可是當時間漸漸流逝,淚已經流乾,剩下苦笑時,他的影子也漸漸消失,有一天就連他的樣子也忘記。。。。
好好珍惜現在的生活,別再重蹈覆徹!

男女本身就好唔同,男人大多數可以將性同愛分開,女人大多數就會要有愛先有性

要一個男人一世一心一意,真係好難...

唉,睇到眼濕濕 香港地真係好細,樓主咁都撞到個男人兩次,真係幾「有緣」,想問樓主,這次是你們的最後一次見面嗎?他有否再跟你說多些(那位女孩)的其他野嗎?分手時他有否挽留你?
吾好意思,比較多問題。

其實男人背叛得妻子,就預左佢將來會背叛埋情人.....不過你都仲有$$係手,好多女仔,人又無,錢又無,感情又俾人呃埋。
我都試過俾有婦之夫追,我拒絕左佢,因為知無結果。個時個FRD(一個已婚女人)話,如果佢有錢俾你,咪當同佢玩下,但唔好放感情,佢仲話當你抽身,用第三者角度去睇一個男人,同佢相處時,你會更了解男人。重點係,唔好鐘意佢,知自己做緊咩。

我個心好痛,忍唔住喊左出來

感情到底係乜野呢?
男睇中左個女,追佢,對佢好,無微不至,個女開始對男嘅心動,感情寄託左俾個男嘅,就係呢個過程令個女嘅開始投入呢段關係,開始拍拖。
開始拍拖後,有段開心時間後,我總係見到好多女仔會受傷(個男嘅叫雞、有第三者、脾氣暴躁、淡哂無哂心思對個女仔),但係會繼續付出繼續忍,總係希望有一日個男嘅會變返當初嗰個人,當初嗰個令個女仔開始鍾意呢個人嘅人,又或者已經唔知自己做緊乜,只係覺得好愛呢個人,想佢開心,做乜都得。但係到頭來個女仔得到咩?
其實追嘅過程真係好危險,到頭來分手嘅時候,往往發現呢個人同當初追我嘅人好似兩個人,我一直以為自己鍾意呢個人,係佢自己包裝出來追我嘅人,分手後望返轉頭,原來當自己開始有委屈嘅感覺但都付出,希望佢為我諗下,就係佢嘅真性格出來嘅時候,當初我係咪俾佢貨不對辦咁呃左?

引用:
原帖由 shitt 於 2013-8-21 01:00 AM 發表 查看引用來源
我個心好痛,忍唔住喊左出來

感情到底係乜野呢?
男睇中左個女,追佢,對佢好,無微不至,個女開始對男嘅心動,感情寄託左俾個男嘅,就係呢個過程令個女嘅開始投入呢段關係,開始拍拖。
開始 ...
佢一開始用你所謂既真性格追你,你又未必接受姐...

引用:
原帖由 chch06 於 2013-8-21 12:51 AM 發表 查看引用來源
其實男人背叛得妻子,就預左佢將來會背叛埋情人.....不過你都仲有$$係手,好多女仔,人又無,錢又無,感情又俾人呃埋。
我都試過俾有婦之夫追,我拒絕左佢,因為知無結果。個時個FRD(一個已婚女人)話,如果佢有錢俾你,咪當同 ...
已婚女人睇得好透...

男人可以風流,不可下流!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆