上一頁下一頁
發新話題

沉船記

收藏  |  訂閱
802  76.3k

個位女士真係要多謝你 做回正常人

引用:
原帖由 keekeung 於 2008-10-13 12:08 PM 發表 查看引用來源

多謝師兄指引
不用謝, 試吓先啦, 有問題再上來大家研究吓.

引用:
原帖由 雷電彩虹 於 2008-10-13 03:30 PM 發表 查看引用來源

講得岩,已差不多年半了,精神、時間、金錢都漸漸吃不消啦 。但家花又點及野花香呢!真係欲斷難斷,那種感覺依然存在,但實不足為外人道也!飱
都係嗰句, 如果痛苦好像多過快樂, 當機立斷, 斬啦(尤其都成年半咁長,無突破架啦). 生活己多煩惱, 情人應帶給我歡樂,喜悅和能從多角度看人生, 令我後生+年,活力再現, 否則我寧選鋪鋪清,免頭痛.

真係鍾意你嘅情人會錫住你荷包,不應令你吃不消. 否則就係貪錢一族,不值得你投入.

大陸流傳的順口溜:

一等男人, 家外有家
二等男人, 家外有花
三等男人, 下班回家
四等男人, 妻不在家

呢度D兄弟起碼都二等吧, 哈哈!

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-10-13 07:45 AM 發表

幾有禮貌喎, 報到都要抱抱叔叔, 啱 feel 呀 !
唔好意思..打错字....

及早抽身離開la :smile_19:

can keep her and ur family geh mah .. just maintain relationship lor ..:') :')

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-10-13 12:00 PM 發表 查看引用來源

你可嘗試先問自己,對屋企人嘅責任,如付出的精神,時間和金錢,有無因情人的出現而減少了? 若有, 可先鎖死呢D責任為必定要執行,便自然會有力量斬或半斬情絲.  否則的話,可能自己重未有功力handle 家外有花( 莫 ...
今日第四日冇再找她了
也沒有開電話
我唔可以心軟
但我又很掛念她

thx for sharing

引用:
原帖由 keekeung 於 2008-10-16 05:20 PM 發表

今日第四日冇再找她了
也沒有開電話
我唔可以心軟
但我又很掛念她
我觉得做男人起码应该有句话交代咯...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆