上一頁下一頁
發新話題

誠徵36或以上單身男士, 做朋友,伴侶或渴望建立家庭生活均可(不要sp)(part 2)

收藏  |  訂閱
1.5k  30.2k

引用:
原帖由 michelle227 於 2009-8-8 10:47 AM 發表 查看引用來源

係真的愛你, 唔會叫你買貴野比她的........:smile_o08::smile_o08:真的愛你的女仔 係會為你設想
若果一味想係你身上得到物質的女仔 你要小心了........

或者飛左她啦 不要也罷:smile_o01:
啱聽

引用:
原帖由 啟天 於 2009-8-8 10:45 AM 發表 查看引用來源

此話何解?

意思係話, 每個女仔都想做到徐子棋的, 或想做李+成的太太, 每個男人都想有個好似周秀娜或李家欣的女友
但是, 我覺得, 做人都要睇送食飯, 實事求事好d:smile_o01::smile_o01:

引用:
原帖由 johnnylsw 於 2009-8-8 10:52 AM 發表 查看引用來源
啱聽
是真的.........好女仔根本不會這樣.:smile_o01::smile_o01:
當然你又唔好經常刻薄人 餐餐白飯無送:smile_o01:

引用:
原帖由 ccmhkg 於 2009-8-8 10:48 AM 發表 查看引用來源

If I were U I definitely go for working as the tutorial star la, they can earn $$$$$$$$$$$$$$$ woow
I am not handsome enough XDDD

Oh wait, private tutor is still okay, 150-200 per hour

2 hours per weekday, 6-8 hours per weekend
1500+1800 per week
that's like 15k at most ( without holidays...but very free during schooltime XD)

引用:
原帖由 chefung 於 2009-8-8 10:54 AM 發表 查看引用來源

Oh wait, private tutor is still okay, 150-200 per hour

2 hours per weekday, 6-8 hours per weekend
that's like 15k at most ( without holiday ...
Cherry is handsome enough to do the job well :smile_38:

引用:
原帖由 michelle227 於 2009-8-8 10:54 AM 發表 查看引用來源

是真的.........好女仔根本不會這樣.:smile_o01::smile_o01:
當然你又唔好經常刻薄人 餐餐白飯無送:smile_o01:
即係要量力而為:smile_38:

引用:
原帖由 chefung 於 2009-8-8 10:54 AM 發表 查看引用來源

that's like 15k at most ( without holiday ...
我初初出來工作, 都有幫人補習, 另外都有做多1份兼職(返星期6), 教英文拼音, 一做都做了6年
當時, 做都係幫補下自己的薪金:smile_o01:
工作路, 好多人都不是一開始就順的 (當然有些人有, 他們好彩囉)

好多都是挨挨下, 慢慢好的

我自己的工作就是這樣了, 論順利論薪金 我比同年幾的同學都差.......係走遲好多步

我都曾有不開心, 不過都算了, 今天我都得到了, 叫做苦盡甘來

我感覺, 只要自己做好準備, 經濟環境好些, 機會就會埋身了:smile_o01:

引用:
原帖由 michelle227 於 2009-8-8 10:58 AM 發表 查看引用來源

我感覺, 只要自己做好準備, 經濟環境好些, 機會就會埋身了
Damn Right :smile_o12:

引用:
原帖由 啟天 於 2009-8-8 10:51 AM 發表 查看引用來源

GOOD MORNING ^^

我試過聽到有個fd, 女仔搵9000, 男友搵13000, 女仔要求個男友送部6000蚊電話比她
我聽到, 眼都"特", 我自己都唔會買一部6000蚊電話啦:smile_o01:好反感:smile_o01:

引用:
原帖由 michelle227 於 2009-8-8 10:58 AM 發表 查看引用來源

我初初出來工作, 都有幫人補習, 另外都有做多1份兼職(返星期6), 教英文拼音, 一做都做了6年
當時, 做都係幫補下自己的薪金:smile_o01:
工作路, 好多人都不是一開始就順的 (當然有些人有, 他們好彩囉)

好多都是 ...
我遲你介多...
27..快28先番第一份正職 :'):')

pgde parttime 都唔收我
又要等多一年
好煩

家陣份工唔俾 parttime
都諗緊好唔好靜靜雞幫人補

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆