上一頁下一頁
發新話題

有男,女朋友,但仲需要情人嗎。

收藏  |  訂閱
709  19.0k

引用:
原帖由 NaughtyJuan 於 2013-2-19 03:40 PM 發表 查看引用來源

當你好在乎既時候
你會覺得好唔尊重、好唔fair
但當你已經心淡呢?

當然, 一紙婚書確實係一種承諾
但我敢問一句
不論男女
同伴侶講「愛你一生一世」者大有人在
但幾多對真係愛到白髮齊眉?

也許,我 ...
都係既..睇下咩時間環境喇...仲係好鐘意時咩野都得

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-2-19 03:38 PM 發表 查看引用來源

bingo.同我想講嘅一樣

咁你回其他人既
都同我想講既一樣既.......:smile_30:

引用:
原帖由 宅男歐吉桑 於 2013-2-19 03:41 PM 發表 查看引用來源

都係既..睇下咩時間環境喇...仲係好鐘意時咩野都得
成日都掛係嘴邊啦.....
「問世間情為何物 直教人生死相許」

仲有一個最簡單既logic:
同你結婚個位
一定就係你一生至愛?!

如果真係既,恭喜你,亦祝福你!
但,又有幾多人係?

引用:
原帖由 NaughtyJuan 於 2013-2-19 03:40 PM 發表 查看引用來源

當你好在乎既時候
你會覺得好唔尊重、好唔fair
但當你已經心淡呢?

當然, 一紙婚書確實係一種承諾
但我敢問一句
不論男女
同伴侶講「愛你一生一世」者大有人在
但幾多對真係愛到白髮齊眉?

也許,我 ...
咁係因為你對婚姻依樣野,擺得喺愛情太重啫,我自己對婚姻依樣野睇得好開,結婚嗰個並唔係我最愛嘅人,只係最適宜一齊生活嘅人,每個女人都希望身邊有個男人可以傾下,嗲下,攬下
但係唔代表依個男人係你最愛嗰個,最愛嗰個多數都係唔可以一齊,咁點解又會係最愛呢?就係因為唔work,又或者佢hurt得你太深先會令你認為你最愛佢
簡老公同簡男友唔同,老公要簡個人品好,成熟,心地好,同你屋企人又傾得埋嘅,最緊要對你好,佢可能好悶,唔多識tum你,但絕對係老公之選
男友好簡單,陪你,識tum你,樣樣以你為先,為左陪你唔返工都得,你咪lum到爆囉,如果果個係你老公又點??為左你工都唔返,咁俾人炒左點供樓??
返黎現實啦女人(⊙⊙)

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-2-19 03:53 PM 發表 查看引用來源

咁係因為你對婚姻依樣野,擺得喺愛情太重啫,我自己對婚姻依樣野睇得好開,結婚嗰個並唔係我最愛嘅人,只係最適宜一齊生活嘅人,每個女人都希望身邊有個男人可以傾下,嗲下,攬下
...
高見高見...

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-2-19 03:53 PM 發表 查看引用來源

...
完全100%同意!

引用:
原帖由 NaughtyJuan 於 2013-2-19 04:03 PM 發表 查看引用來源

完全100%同意!
我覺得大部份女人都會擺愛情喺婚姻最頭嘅位置,一相情願地認為愛就可以結婚,可以衝開一齊,老實講,睇戲太多了,可能你會覺得我咁講好無情,但係現實中好多人都係咁,但求揾個伴啫
  咁係咪唔愛自己另一半??咁又唔係喎,好愛架,不過愛還愛,兩個人本身應該係獨立個體,以唔係結婚後就等於二成一體啫@@

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-2-19 04:16 PM 發表 查看引用來源

我覺得大部份女人都會擺愛情喺婚姻最頭嘅位置,一相情願地認為愛就可以結婚,可以衝開一齊,老實講,睇戲太多了,可能你會覺得我咁講好無情,但係現實中好多人都係咁,但求揾個伴啫
  咁 ...
同意

男又好,女又好
擺愛情喺婚姻最頭嘅位置
大有人在

一相情願又好
本質應該如此又好
愛一個人
不要說是結婚
連同埋一齊建立一段感情關係
只不過是基本中的基本

更重要既係:What is love?
每個人既定義都可以好唔同
因為每個人心入面把尺都好唔同
仲要有太多外在因素影響啦....

引用:
原帖由 NaughtyJuan 於 2013-2-19 04:28 PM 發表 查看引用來源

同意

男又好,女又好
擺愛情喺婚姻最頭嘅位置
大有人在

一相情願又好
本質應該如此又好
愛一個人
不要說是結婚
連同埋一齊建立一段感情關係
只不過是基本中的基本

更重要既係:What ...
無錯..外在環境因素係最主要

引用:
原帖由 jean_andylau 於 2013-2-19 03:37 PM 發表 查看引用來源好少話會有共識各自各去玩,除非係因為某啲野而一定要結婚啦
:smile_39:咁咪就係你之前所講咁囉, 十樣野, 9樣無問題, 一樣野唔岩key , 就搵個情人黎補償, 你果樣係sex, 但佢果樣唔一定係sex

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆