上一頁下一頁
發新話題

人地老公* (真人真事)

收藏  |  訂閱
959  441.5k

你既第一次比左N先生??:smile_41:

引用:
原帖由 moduckshe 於 2012-10-24 02:56 PM 發表 查看引用來源
小小:冇新嘢再寫?

有 只是最近較忙 :[

引用:
原帖由 神六天 於 2012-10-25 12:04 AM 發表 查看引用來源
你既第一次比左N先生??:smile_41:
後面

有睇開既朋友,相信你地會記得我同n先生可以好早收工,而且想去邊都得,我地都幾鐘意入下長洲煮下飯仔。

我地會即興去到長洲先租房,可能租到人地都認得我地哈哈

有一次兩點幾放左工我提議入長洲我煮飯,於是我地就馬上入去。

去過渡假屋租房既人都知道,廚房入面除左沙煲喇撐係冇任何調味料既,我地之前都會特登買油黎用兩滴,買鹽用幾粒,但咁樣實左太浪費了,所以我今次諗左而一送一湯,不用調味料,用天然既味道。

n先生打算同我放低啲野就出發,但我掛住彩電視,睇到好晏先出得門口XD 出去個陣我乜都冇帶,淨係拖實n先生,我地首先去食少少野,食完野我好朝住街市方向行。

跟住n先生電話響,原來係公司個新同事打黎阻住我地拍拖

由於我乜都冇帶既關係,我入到街市就係n先生銀包拎左五十蚊,睇岩啲咩就買,我買左8隻雞翼,1包冰糖,3粒酸妹,5蚊冬瓜,1隻咸蛋,4蚊冬菇,同埋最後去左超市買左一包壽x牌麵。結果岩岩好用晒50蚊。

我望一望n先生,仲傾緊電話:@ 冇耐就收左線。

n先生問:“你買晒喇?“ 我話買晒啦可以返去煮喇y^o^y

識煮飯既朋友應該會估到我煲冬瓜湯,咁因為有咸蛋吊味咁就夠味,另外仲有酸
妹,冰糖同雞翼點煮呢。

我地一返到屋企≧﹏≦,我就開始做準備,我首先用酸妹溶左啲冰糖先,而個係用黎整雞翼既,浸冬菇,切冬瓜,抖左陣就開始煲湯。

煲完就開始煎雞翼,首先煎熟佢,然後將我岩岩準備個個“冰妹醬“(冰糖加酸妹)倒堆落雞翼度煮,非常開胃,野味^^

最後煮埋個麵,大功告成。

“老公食飯 老婆食飯

n先生大讚小小煮得好 可能為左獎勵我,我地既飯後運動進行左兩次,(小朋友唔好學呀XD食飽要抖下)

n先生我愛你<3

*****************續*****************

好幸福你地

引用:
原帖由 秦小小 於 2012-9-4 07:02 AM 發表 查看引用來源
如果大家又睇過我愛情討論個邊個post,就知道我同n先生既故事,但我亦好想係度分享比而度既朋友知,當中會再講多啲detail

而個係我同n先生既真人真事。

http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/andro ...
加油,入來support下

引用:
原帖由 羊仔小賢 於 2012-10-25 04:42 PM 發表 查看引用來源
好幸福你地

引用:
原帖由 黑曰幽靈 於 2012-10-25 05:06 PM 發表 查看引用來源

加油,入來support下

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆