上一頁下一頁
發新話題

TIPS 之我見.

收藏  |  訂閱
57  2.7k

無錯...係香港人玩串左...
但係我見過大陸佬簽十張毛澤東...反而家吓我地簽50都唔想...

support c hing

引用:
原帖由 horzachan 於 2009-6-19 01:48 AM 發表 查看引用來源
深圳場比香港人玩串左,係又TIPS唔係又TIPS.開口又TIPS. 北京, 上海, 西安.... 其他中國的城市,都冇慣例要TIPS,但SERVICE一定好過深圳場一百倍以上. 所以深圳場一定係比香港人玩串左!!

5年前去深圳場, SERVICE好, ...
你錯啦

深圳樓市係俾班炒家從05年開始炒上去

因為05年上海打擊樓市

班炒家轉戰炒深圳樓

而早排各大小場Tips加價係因為07-08頭年大陸股市好景

好多大陸仔玩得比香港人豪氣萬倍

我親眼見個大陸仔淨係按腳都俾$50 tips

引用:
原帖由 pccw123 於 2009-6-21 02:13 AM 發表 查看引用來源

我係廣州的 桑拿好很少比 代支 / 貼士
但廣州桑拿收費比深圳貴

計番條數其實一樣

depends on how good the bg's service

一二拾無所為,如果按得好.如果靠貼士為生做籍口:smile_39::smile_39:.
香港生活都困難,如有sales話佣金少唔好購價或叫ching打嘗又點呢??:smile_41::smile_41:

都唔明,
水立方收費已經貴,再加一服務費(大佬呀,加一服務費唔係即係小費咩?)再加小費,最少個圏都成廿蚊!
唔係話俾唔起錢,但係個被呃o既感覺真係好差,
我寧願間野寫明2XX個中式無小費好過!

引用:
原帖由 horzachan 於 2009-6-19 01:48 AM 發表 查看引用來源
深圳場比香港人玩串左,係又TIPS唔係又TIPS.開口又TIPS. 北京, 上海, 西安.... 其他中國的城市,都冇慣例要TIPS,但SERVICE一定好過深圳場一百倍以上. 所以深圳場一定係比香港人玩串左!!

5年前去深圳場, SERVICE好, ...
又一個唔服氣供求定律的人! :smile_30:

唔好話桑拿,呢家好似玩到快仔都比TIPS,都唔明佢地諗乜。

我起DS咁耐都唔會比TIPS, 但SERVICE一9樣
SZ起機要2XX, 我在DS已經SN了

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆