上一頁下一頁
發新話題

帶電腦上深圳

收藏  |  訂閱
70  4.1k

引用:
原帖由 金童 於 2009-5-27 06:27 PM 發表 查看引用來源
搞到我有時候帶Notebook上去Business trip 也不敢, 大陸海關 is really really fxxking shit
就咁帶自家用notebook都唔得?我試過兩次帶(好似過埋機)都無事喎。係咪只針對D新機?

引用:
原帖由 dc_man 於 2009-6-1 08:46 AM 發表

就咁帶自家用notebook都唔得?我試過兩次帶(好似過埋機)都無事喎。係咪只針對D新機?
好睇d海关心情,上次我带一部几年前既旧机返上去用,一样扣我关
自用都话扣~~~~

我日日帶notebook過關,so far未試過被大陸海關查,thank you god~~~:smile_40:
引用:
原帖由 香港沙兄 於 2009-6-1 08:49 AM 發表 查看引用來源

好睇d海关心情,上次我带一部几年前既旧机返上去用,一样扣我关
自用都话扣~~~~

真係冇事喎. 掂行掂過. :smile_30:
佢又無叫我放在 X光機. 唔洗咁麻煩.

引用:
原帖由 cwlam111 於 2009-6-1 09:53 AM 發表
我日日帶notebook過關,so far未試過被大陸海關查,thank you god~~~:smile_40:
我样衰

引用:
原帖由 香港沙兄 於 2009-6-1 08:49 AM 發表 查看引用來源

自用都话扣~~~~
唔係掛。。。。。咁離譜?
駛唔駛話開段自家咸片,講俾佢聽係我嫁

我試過N次把放有自家用o既notebook過x ray,都係掂行掂過
引用:
原帖由 法眼 於 2009-6-1 12:32 PM 發表 查看引用來源

引用:
原帖由 法眼 於 2009-6-1 12:32 發表 查看引用來源
大大方方咁行過去就冇問題啦!

從來都冇𢭃過我!:smile_04: :smile_04:

引用:
原帖由 香港沙兄 於 2009-6-1 08:36 發表 查看引用來源

睇下乜野牌子
SONY VIAO 一定貴啦!:smile_52:

回覆 48# 的帖子

或者行d人側邊,傘擋下,避下d目光,甘樣過會好d麻 :smile_41:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆