上一頁下一頁
發新話題

試搭北角至常平大巴

收藏  |  訂閱
64  6.0k

3個鐘就算住北角都唔坐啦,除非你係啲公公婆婆啦.

引用:
原帖由 abs_ch2005 於 2008-11-3 00:17 發表
星期六由北角想上常平,咪試下果條新巴士線。去到電照街四圍揾,不見有巴士站或類似跡象(以為好似灣仔碼頭去落馬洲果D甘大規模),後來在電照街兒童遊樂場旁邊渣華道找到個站牌,話一個鐘一班(搭正開車),於是等 ...
Sorry 大師兄...呢兩日週年 Old Boys Club ...

引用:
原帖由 魔鬼紳士 於 2008-11-3 11:36 AM 發表 查看引用來源
其實系北角葵興等地方住的話是值得考慮的
北角過海再轉火車過關再轉火車去上平, 都差唔多要兩個多小時.

Thanks for sharing

引用:
原帖由 cacoke 於 2008-11-3 10:36 PM 發表 查看引用來源

Sorry 大師兄...呢兩日週年 Old Boys Club ...
各有各節目嘛,不過那晚其實是我舊曆生日,(幸好國內興慶祝舊曆,香港慶祝新曆,好一個一國兩制,有兩個生日分担,唔係又分身唔掂。以為中秋大節難分配,點知自己生日仲難搞:smile_27: )但因些少事和女友吵架,浪費了浪漫一夜:smile_19: 。

聽說呢間公司做埋專線去CA

文錦渡仲有駁腳車去水庫同沙灣, 唔洗錢

名符其實叫雞專線

Thanks for share~

多謝哂c hing 詳細訊息...
諗落3.25小時其實制得過,在北角過海搭火車過關再轉大巴一定要3個中,未計等大巴,
且仲貴d....當然如果過關轉火車就唔係咁講,但要預火車班期....

引用:
原帖由 rongnfong 於 2008-11-3 11:28 PM 發表
多謝哂c hing 詳細訊息...
諗落3.25小時其實制得過,在北角過海搭火車過關再轉大巴一定要3個中,未計等大巴,
且仲貴d....當然如果過關轉火車就唔係咁講,但要預火車班期....
車程係耐左D,但唔使左轉右轉又逼火車,舒服D的旅程用多你1小時而已,可以考慮的

Thanks for sharing ! 時間太長

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆