上一頁下一頁
發新話題

我想問下有無男仔.....

收藏  |  訂閱
483  11.9k

引用:
原帖由 ~~希望~~ 於 2008-10-11 12:33 AM 發表 查看引用來源
我想搵結婚對象,對方條件係1) 五官要見得人既
                                         (2)月薪一定要起碼三四萬
                                          (3)成熟,大過我高過我
                        ...
妳個名叫希望....
我怕妳希望大.....失望仲大

“靚” 係一種只會隨著歲月而 “貶直” 既資產,而雍有能月入最少三,四萬月之中產男仕,便大多數持有不少不會 “貶直”,或還會 “增直” 既資產,例如學問,修養,見識,內函,金錢,物業等等。 樓主,如果你是真心要找一個 “長遠” 甚至 “終身” 伴友,我還是勸你講下除了 “靚” 以外的其它優點吧。  而再講,雍有這般條件的男仕 (二世早除外) 大多便雍有一定的智慧,而他們大多也會明白到 “靚 =貶直資產” 這顯淺道理。

最後,我還是會祝你好運的。

回覆 42# 的帖子

講得好岩~~~~~要求太高到最後可能..............

引用:
原帖由 ~~希望~~ 於 2008-10-11 01:01 AM 發表 查看引用來源
所以我都係撞下有無呢個人咋都係。。。我都知有條件既人都唔會上黎搵對象,其實我。。。都只係想驗證下。。。:smile_13: :smile_13:

我既dream man無左了。。。:smile_24: :smile_24:
I am still here ya... did you miss me?

引用:
原帖由 ~~希望~~ 於 2008-10-11 12:33 AM 發表 查看引用來源
                        ...
你睇下政府有咩高官未結婚,走去徵....
個個都見得人,又大個你.

引用:
                        ...
都唔係好高條件姐....
俾心機等下啦

[quote]原帖由 ~~希望~~ 於 2008-10-11 12:33 AM 發表 查看引用來源
我想搵結婚對象,對方條件係               (1) 五官要見得人既

要求唔算太高~樓主耐心等下

月薪三四萬, 即係要供養埋妳?

引用:
                        ...
恕我直言, 你要求既男人, 佢地頂多只會搵你做情人:smile_45:
搵得呢個數又3X歲既男人, 身邊女人都好多, 唔怕你比人追左去, 最怕佢自己比人唱
男人到左3X歲, 除左要錢, 仲會愛面, 所以如果你係靚女的話, 好大機會只會有二奶仔做下:smile_45:

喱種可能性都有。。 
引用:
原帖由 sabian 於 2008-10-11 04:33 PM 發表 查看引用來源恕我直言, 你要求既男人, 佢地頂多只會搵你做情人:smile_45: 搵得呢個數又3X歲既男人, 身邊女人都好多, 唔怕你比人追左去, 最怕佢自己比人唱男人到左3X歲, 除左要錢, 仲會愛面, 所以如果你係靚女的話, 好大機會 ...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆