上一頁下一頁
發新話題

勝哥....你騎綠色駿威.....太出神入化....

收藏  |  訂閱
50  1.4k

引用:
原帖由 h仔 於 2007-6-26 05:43 PM 發表

大家都係討論下姐:027:

而賽後報告:

戴勝(「綠色駿威」)說,在是日的場地狀況上,坐騎的走勢不及以往般暢順。他說,是日在轉直路彎時他需要一路催策「綠色駿威」以圖追前,而以往在賽事此階段該駒 ...
哈....戴勝說:[是日在轉直路彎時他需要一路催策「綠色駿威」以圖追前,而以往在賽事此階段該駒通常走勢強勁],其實佢以經講出左此駒今次既真正敗因算唔話得了,只係佢無講比大家知點解會出現以上形況而巳應該跟是日場地係無關的.....:025:

引用:
原帖由 h仔 於 2007-6-26 05:22 PM 發表
係...小弟讀書唔多.....唔能夠給你們明白:028:

隻馬今季只係跑左3次......理論上復課唔應該放緩左操練.....如果大家留意....小弟並沒有說參考對上一次操練....只是恰巧COPY了兩次操練而己.......我說的是普 ...
h仔講得岩:097:
果然勤有功:096:
一隻馬去到十幾蚊當然要講求疑點同值搏率:041:
賽前晨課準備同變化當然要度清楚啦:071:
功課做得多唔代表你會贏錢
但你一定比唔做功課輸得少

因為你會避:096: :097:
呢個世界係無鐵馬存在:044:
下下睇賽績貼馬
不如睇報紙跟買好過
使嘜花精神:096:

其實賽後記者訪問方嘉柏,佢係認同隻馬唔鍾意跑偏硬場地,所以唔願開步,只係輸錢既人永遠唔會認同,仲有一點,方嘉柏話仲未諗掂隻馬下季目標是香港短途錦標定一哩錦標,呢點唔多唔少提醒大家,呢隻唔係正宗短途馬.:097:

引用:
原帖由 早鐘 於 2007-6-26 10:49 PM 發表
其實賽後記者訪問方嘉柏,佢係認同隻馬唔鍾意跑偏硬場地,所以唔願開步,只係輸錢既人永遠唔會認同,仲有一點,方嘉柏話仲未諗掂隻馬下季目標是香港短途錦標定一哩錦標,呢點唔多唔少提醒大家,呢隻唔係正完短途 ...
所以係新鮮感盡失之後,再跑1200米早段就會跟得較吃力,從而.......:131: :023: :036:

引用:
原帖由 早鐘 於 2007-6-26 10:49 PM 發表
其實賽後記者訪問方嘉柏,佢係認同隻馬唔鍾意跑偏硬場地,所以唔願開步,只係輸錢既人永遠唔會認同,仲有一點,方嘉柏話仲未諗掂隻馬下季目標是香港短途錦標定一哩錦標,呢點唔多唔少提醒大家,呢隻唔係正宗短途 ...
呢隻唔係正宗短途馬.:041: :036:

早鐘兄論點,小弟絕對認同,:036:

引用:
原帖由 ooappleoosm 於 2007-6-27 02:54 AM 發表

呢隻唔係正宗短途馬.:041: :036:

早鐘兄論點,小弟絕對認同,:036:  
哈哈....首先那番話不是我既論點,只係我無咁硬頸,會聽多d同信多d較專業既話姐,先頭的話,真是記者問方嘉柏時講的.

勝哥成日都係咁

所以話,一隻馬輸左,過程係點唔重要,因為各人心中都有一個自己定左既答案,然後就會各自指責.

而廄房部署馬匹出擊,當然是有策略,肯定唔會場場搏,一般評馬人或馬迷對自己沒下注馬匹,求減分,無狀態,乜理由都可以接受.

下左注就唔同晒,會話無理由上陣唔盡跑,死馬都要打多兩鞕云云.

跑馬就是這樣的:071:

引用:
原帖由 早鐘 於 2007-6-27 02:33 PM 發表
所以話,一隻馬輸左,過程係點唔重要,因為各人心中都有一個自己定左既答案,然後就會各自指責.

而廄房部署馬匹出擊,當然是有策略,肯定唔會場場搏,一般評馬人或馬迷對自己沒下注馬匹,求減分,無狀態,乜 ...
跑馬就是這樣的 ,<=最正確:041:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆