上一頁下一頁
發新話題

[將軍超短文] 美國狼婿--幹著那個看不起我的猶太丈母娘!(#15 本故事原形影片)

收藏  |  訂閱
63  10.5k

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 10-7-2017 09:27 發表 查看引用來源

... S兄 , 你有無唸過你一句句 "掂會對住一個50歲以(或更大年紀)上女人起啖"
叫身為作者的小弟 , 該作何感想???
:smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35:

2,我反覺得羅琳一D都唔正 , 臉係硬 ...
羅琳正唔正見人見知啦,起碼擺得起廳上得床,如果你編文發生起亞洲,寫亞洲女人較為好少少,起碼過50都未走樣先,不過我都懷疑你有鍾意熟女,有4成都寫熟女情節,來新作都屬熟女型,你好少寫雜群多故事

引用:
原帖由 spamna 於 2017-7-10 04:35 PM 發表 查看引用來源

羅琳正唔正見人見知啦,起碼擺得起廳上得床,如果你編文發生起亞洲,寫亞洲女人較為好少少,起碼過50都未走樣先,不過我都懷疑你有鍾意熟女,有4成都寫熟女情節,來新作都屬熟女型,你好少寫雜群多故事
1,其實4成都寫熟女好正常架喎 ... 香港現在年齡中位數係30碎 ,
即係話正常既話 , 會有5成作品既女主角係30碎樓上 ,
而且法例又唔比寫16碎以下既 , 三除五乘二之下 , 熟女有4成係非常正常

2,我的確係唔多寫群交(其實一后多皇唔算少) ,
咁係因為現實社會本來就唔多 ... 唔多既原因主要係因為女生方面 ,
雖然話E+係性開放既年代 , 但你比人知道你玩多P , 你既市場價值會急跌
找不到好人家還不只 , 貼上 "慾女" 稱號更是永不翻身

不過更真實而言 , 我不寫多P既主因 , 係因為場面一好控制 ...
同時要兼顧幾對男女 , 呢對寫左3~4行 , 就要寫另一對 , 不停轉換畫面
我怕寫到頭頭唔到岸咋(不過咁岩得咁橋 , 我5篇收皮作中 ,
有一篇就係多P ... 咪就係寫左5年都未寫完果篇 "姐妹花" 羅 ^.^")

3,這套的男二好似小弟 ...
https://www.youtube.com/watch?v=RhbD-ELfHhk
空有文豪夢 , 卻寫不出任何有文采的東西 ... :') :') :') :')

4,其實因為最近 , 一位親戚有事要小弟幫忙 , 搞到小弟寫作時間更加唔夠
本來唸住新一篇如常係7月20日出 , 但唸唸下 ...
我為左要如期出文 , 而犧牲左作品既質素 , 咁值唔值得呢???
所以小弟都係決定質素行先 , 20日出到文就出 , 出唔到文就延期拉 ...

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 11-7-2017 09:52 發表 查看引用來源

1,其實4成都寫熟女好正常架喎 ... 香港現在年齡中位數係30碎 ,
即係話正常既話 , 會有5成作品既女主角係30碎樓上 ,
而且法例又唔比寫16碎以下既 , 三除五乘二之下 , 熟女有4成係非常正常

2,我的確係唔多寫群 ...

空有文豪夢 , 卻寫不出任何有文采的東西 ...     
你有文豪夢,應該將它發揮出來,材華唔可以沒埋,儘量觀摩人地作品,例如我D作品,大部份都有群交,女同和男同都有,男同只係寫幾十個字咁上下啦。
20日出文,好呀,等你唷:smile_15:
我都開始有點點時間,諗大將軍手冊3集重出江湖:smile_35:

引用:
原帖由 spamna 於 2017-7-11 12:22 PM 發表 查看引用來源
你有文豪夢,應該將它發揮出來,材華唔可以沒埋,儘量觀摩人地作品,例如我D作品,大部份都有群交,女同和男同都有,男同只係寫幾十個字咁上下啦。
20日出文,好呀,等你唷:smile_15:
我都開始有點點時間,諗大 ...
1,其實S兄之前都忙到成個月無上來 , 應該明白我地呢種受薪階層 ,
就是自己寫文都幾乎沒時間拉 ^.^"
:smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35:

2,講真 , 我對自己呢篇<工會女總務的日常> , 倒是有點小野心 ,
前兩日趕工期間又感到 , 自己有點為趕工而粗制濫造 ...
加上呢篇係今年最後一篇 , 除了自己訂下既日子外 , 其實無必要太趕
所以 ......

3,咁本將軍係咪可以親自點選女明星???:smile_47:
當然唔係真正既女明星拉 , 只係樣又似  名又咁岩一樣既民間美女姐
... 如果可以既話 , 本將軍明天比張女明星LIST你 !!!
:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47:

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 12-7-2017 08:31 發表 查看引用來源

1,其實S兄之前都忙到成個月無上來 , 應該明白我地呢種受薪階層 ,
就是自己寫文都幾乎沒時間拉 ^.^"

2,講真 , 我對自己呢篇 , 倒是有點小野心 ,
前 ...
1)大家要搵食,寫文業餘性質,有時間寫下兩三行,慢慢來唷,體力不及從前了:')
2)有野心更係好啦,最緊要唔好爛尾或膠膠地作品耶
3)今次俾你揀個女星來做你對手啦

引用:
原帖由 spamna 於 2017-7-12 12:19 PM 發表 查看引用來源
1)大家要搵食,寫文業餘性質,有時間寫下兩三行,慢慢來唷,體力不及從前了:')
2)有野心更係好啦,最緊要唔好爛尾或膠膠地作品耶
3)今次俾你揀個女星來做你對手啦
2,咩意思???!!!
我好多 "膠膠地作品" 咩???( ... 爛尾我認係有唔少)

3,我以為自己真係會唸好多女明星出來 , 原來一D都唔多

一--過去女星 ... 我係成長於90'S既人 ,
所以同好多同年紀既人一樣 , 覺90'S既女星先係最正既
... 不過歲月不饒人啊 , 到了現在看到她們
"如今衰敗的容貌" , 就真係 ...

不過呢個系列 , 本將軍都唔係完全無選到 :
美貌系--徐若瑄

小弟睇過既寫真唔算多 , 但徐若瑄比人感覺咁清純既 ,
可以話一直深印我腦中 ...
大媽系--鄧萃雯

無他 , 小日本熟女女優最喜歡風間悠美麻~~
:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47:

不過有D盡管粉退花殘 , 仍然想一完兒時夢想 ...
如張柏芝 :

廣末涼子 :

二--現代女星 ... 小弟其實係不折不扣既愛香港  睇大台
既純宅宅 ^.^" , 係大東亞女星中 , 主要都係J大台
所以唔知S兄有無興趣勒 ...
黃翠如

講真 , 小弟並不喜歡佢 ... 所以J起來暴力D都得:smile_47:

鬼妹話就呢幾個拉 :

三--小弟寫過的女星(在此不陳述)

四--小弟心愛的女星 ... 或者S兄未必明白 , 但係小弟心中
有一些女星只係能心中崇拜 , 不可文寫污辱的 ,
尤其S兄文風有點重口味 ... 當中有劉太郭藹明  千雪BB ...

強調一次 , "四" 那些係絕對唔可以寫 !!!
而係 "一" "二" 那些S兄就自己選拉 , 話晒創作要有自由度
不過 ... 全部寫晒也可以 !!!

最最最後強調多一次 , 我地唔係寫真正既女明星 ,
而係讓男主角係故事中 , 遇到個同女明星一樣樣既女路人姐 ...
(為保安全 , 我都係再戴多次頭盔:smile_35: )

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 13-7-2017 09:49 發表 查看引用來源

2,咩意思???!!!
我好多 "膠膠地作品" 咩???( ... 爛尾我認係有唔少)

3,我以為自己真係會唸好多女明星出來 , 原來一D都唔多

一--過去女星 ... 我係成長於90'S既人 ,
所以同好多同年紀既人一樣 , 覺90'S既 ...
乜你咁多選擇㗎好難實現你要求喎:smile_39:。。。

引用:
原帖由 spamna 於 2017-7-13 04:20 PM 發表 查看引用來源

乜你咁多選擇㗎好難實現你要求喎:smile_39:。。。
你唔係咁就想打退堂鼓下哇???:')

S兄睇清楚一點吧 , 我係話你可以任選一個來寫 ,
不過你想既話 "全部寫晒也可以"

如果要小弟再選的話 , 那就 : 1,徐若瑄  2,張柏芝
... 二位姐 , S兄你應該滿足到我吧~~
:smile_47::smile_47::smile_47::smile_47::smile_47:

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 14-7-2017 10:02 發表 查看引用來源

你唔係咁就想打退堂鼓下哇???:')

S兄睇清楚一點吧 , 我係話你可以任選一個來寫 ,
不過你想既話 "全部寫晒也可以"

如果要小弟再選的話 , 那就 : 1,徐若瑄  2,張柏芝
... 二位姐 , S兄你應該滿足到我吧~~
...
徐X瑄和張X芝兩人冇興趣寫喎:smile_39:反而我想寫鄧X雯更多DD:smile_13:

引用:
原帖由 spamna 於 2017-7-14 07:15 PM 發表 查看引用來源

徐X瑄和張X芝兩人冇興趣寫喎:smile_39:反而我想寫鄧X雯更多DD:smile_13:
S兄仲夠膽講我鐘意熟女 , 其實你咪仲鐘意 !!!:smile_45:

徐X瑄  張X芝兩個索果陣 , 有邊個男人/仔未J過佢地???
順住呢個方向唸 , 我咁記得徐X瑄  張X芝 , 係因為我細個果陣 ,
正正係佢地既全盛期 ; 咁S兄咁鐘意鄧X雯 ...

睇來 , S兄年紀應該大我十年以上

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆