上一頁下一頁
發新話題

OL日記 - 第16集 <完> (21/5更新) #202

收藏  |  訂閱
212  91.6k

結果係加唔到....
再搵下機會先
引用:
原帖由 鋒馬故如雲 於 2016-1-3 09:30 PM 發表 查看引用來源

Hmmmm⋯⋯精⋯⋯彩對白 :smile_41:,期待

引用:
原帖由 可可queena 於 2016-1-3 02:35 PM 發表 查看引用來源
第3集 真空上陣

「Jeff~ Jamie呀,你地D新制服聽日落舖,你留意下啦」

「好嘢~有新衫著。我可以繼續做全個場最靚仔的男裝sales!」

我同Jeff冇見過面,但佢入職時我有睇過d相,記憶中好似青靚白淨,高 ...
加油丫,撐妳!

引用:
原帖由 可可queena 於 3-1-2016 14:35 發表 查看引用來源
第3集 真空上陣

「Jeff~ Jamie呀,你地D新制服聽日落舖,你留意下啦」

「好嘢~有新衫著。我可以繼續做全個場最靚仔的男裝sales!」

我同Jeff冇見過面,但佢入職時我有睇過d相,記憶中好似青靚白淨,高 ...
加油呀 ~

俾心機啊
加油

引用:
原帖由 可可queena 於 2016-1-3 02:35 PM 發表 查看引用來源
第3集 真空上陣

最好睇竟然係走甜嘅粗體字
有捨才有得

引用:
第3集 真空上陣

發生咗咩事?

繼續寫啦,C 打!!

第4集 初次見面

今晚係公司ANNUAL DINNER,我只係著左條淨色的連身裙,不過就襯對BLING BLING的斗零踭,同埋個妝比平時濃少少。著得普通老闆唔鍾意,著得靚就老闆娘唔鍾意,所以每年都好煩。

中場我去完TOILET時,見到其中一間舖的同事KEN同一個男人在大堂吹水中,個男人有D熟面口,但我唔諗唔到係邊個。見到阿KEN同佢雞啄唔斷,我經過佢地身邊時,點頭笑下,當係打左招呼,唔騷擾佢地。

「Jamie,啱啱講起你呀」阿KEN截停咗我。
「講我?」
「係呀,你有個小FANS想搵你呀」
「邊個?」
「Jamie姐姐,原來你咁靚女。」同阿KEN傾計個男人突然出聲。
「呀…你就係Jeff?」怪不得個樣咁熟啦,原來就係Jeff,不過我只係見過佢張相,所以見到真人時認唔到。

「係呀,頭先我同KEN講起想搵下會計小姐,原來佢都識你,跟住你就行過喇。」

「哦…公司又幾大丫,好多人都識架啦」

跟住我地三個繼續吹水,因為入面太悶喇,傾左十分鐘左右,同事MAY話散場之後去唱K,我地幾個都參加。
-------------------------------------------------------------------------------------------
今年我幾好彩,抽中左$2000現金獎,陣間玩完可以搭的士返屋企喇。去到K房,我同Jeff、Ken繼續吹水,原來佢兩個以前喺另一間公司做過暑期工,估唔到咁多年竟然撞得返。我又意外地發現Jeff份人都唔錯,真人冇電話咁口多,斯斯文文咁,唔錯唔錯。我地仲合唱咗一首歌。

完場時,MAY佢地一齊去搭地鐵,我就懶,準備搭的士。

「Jamie,我車你丫。今日我有揸車。」Ken提議。
「好呀!」
Ken又再問:「Jeff,你呢?今日有冇車?」
「我諗住呢邊難泊車,冇揸呀」
「我兜埋你啦。你住邊?」

Jeff講完地址之後,Ken決定去Jeff屋企先,所以就由我坐前座,Jeff坐後座。

由於離開咗其他同事,所以我地在車廂內盡情批評公司,當然,主要係佢兩個講,我只係聽,間中搭一兩句,講得太多好易變是非。

好快就到Jeff屋企,佢好似依依不舍咁落車。
「拜拜Jamie姐姐!」
「點睇我都細過你啦,唔好再叫老哂呀!」
「哈哈,拜~」

「你覺得Jeff點?」
「嗯…幾好丫,做咩?」
「做媒人囉」
「我?定係其他女?」
「梗係你啦,見係你先介紹個筍盤比你呀!」
「唔駛你介紹啦,我都識佢。」
「咁佢有冇機?」
「冇諗過呢d喎」
「諗諗佢啦!」

返到屋企之後,我沖涼時諗左一陣ken的說話,諗落Jeff又真係幾好,不過我又唔急,順其自然啦。」

沖完涼拎起電話,見到權又比左新指令我喇!

ORDER 4:買假狗

短短三個字,就令我苦惱不已,買唔買呢?買咗應該會HIGH爆,但好似我跨去另一個程度…另一個淫蕩同渴求的程度,我應唔應該行呢一步?

<待續>

我完全忘記了呢個故事...所以咁耐冇update

我最近想開始寫走甜的故事,我諗緊寫<小秘書札記>定係<我和主人的故事>
我想寫後者多D,但未諗到故事名,不過小秘書Queena同Edmond之間的事,我之前諗咗好多好多
只係想個故事簡單,唔想煩惱Queena要Michael定Edmond,所以先會有Lina出現,
但我而家又很喜歡Lina,大家比d意見啦
不過寫完可能唔喺成人版出

引用:
原帖由 可可queena 於 2016-1-14 11:34 PM 發表 查看引用來源
第4集 初次見面

今晚係公司ANNUAL DINNER,我只係著左條淨色的連身裙,不過就襯對BLING BLING的斗零踭,同埋個妝比平時濃少少。著得普通老闆唔鍾意,著得靚就老闆娘唔鍾意,所以每年都好煩。

中場我去完 ...
唔係成人版出,係邊度出?
你竟然可以唔記得,我就苦苦等文!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆