48 12345
上一頁下一頁
發新話題

阿綺的考驗一文被強行關閉一事

收藏  |  訂閱
47  5.3k

三年前呢度睇過一遍好文章,之後一等就三年才出現銀兄呢編咁好既文章,不但留言者眾,觀看人次數更超百萬次數。

一個没有挑釁没有對駡純為發表個人己見的舖,可惜因為一些無謂陳舊過時既版規而被關掉。

世界不停在變,固步自封,不與時並進的規則,只會自我淘汰。

相信這版很快就和 AV 交流版同一命運 ~ 0 回覆。

引用:
原帖由 慢嘗君 於 2014-7-13 08:11 AM 發表 查看引用來源
rigby : 點解?

http://www.188channel.com/redirect.php?tid=6033404&goto=lastpost#lastpost

7. 所有post回覆者達50頁時,有關post會被關上,以保持伺服器流暢
如果只想網上出文,我會選擇紙言,既簡單又舒服

呢度叫討論區,我相信係鼓勵討論,阿綺係小有故事性強嘅色文,所以引嚟咁多討論,版主唔係想呢度熱鬧啲咩?

版主大可以爬下文,呢度啲 post 多數出咗就完,如果係佳作都只係多一兩句 thanks for sharing,邊有討論?

就算係果啲長篇嘅,其實多數時間只係作者同大家吹水,冼有討論

版主話系統有 bug, 50 頁會 message lost, 坦白講小弟嘅女神日記只有廿幾版,一樣 lost 過兩次 message, 所以 50 頁呢個 point 好難説服我

其實小弟蒲開嘅 forum 限制仲多,不過大家習慣咗,就算唔鍾意都冇乜野

呢次點解咁多人反感?我相信好多人唔知呢條 rule 嘅存在,而且各方例子亦令人覺得佢唔存在

當然版主可以話條 rule 一早嚮到,係你地無知啫,甚至可以話如果唔執法反而會被投訴

不過你投身做版主,我估你都係想搞好呢版,既然係咁更加應該否決對討論區無益嘅規條

我地大家都明白,人多嘅地方必須有警察維持秩序,不過地方唔會因為警察變得繁榮

引用:
原帖由 leekaho4351 於 2014-7-13 08:44 PM 發表 查看引用來源
版主們每一日都會上線處理版務,除左去旅行公幹家事等基本上都會上香討處理版務
rigby 版主付出既努力時間更甚,每日工作量大,吃力不討好,默默付出,處理版務之際,
會員的投訴不諒解難免會令版主心灰,再次強調版主非二 ...
本人強調,本人從來不會要求特殊優待,今次亦是本著下列理由,要求版主情解兼備,法外開思。

如能重開本文亦非對來文的優惠,是永久性對所以同類個案的放寬。

至於本人所持理由如下:

1. 版主關閉本文唯一理由是保持伺服器暢通,但令伺服器擠塞並非一些留言超過50頁的文章,更令伺服器癱瘓的是洗版式的廣告。

2. 封鎖了一些受歡迎的文章不獨解決不了問題,反而打擊了一群用心寫作的本地原創者,和支持他們的讀者。

3. 如果版主對每一條版規都一律嚴格執行的話,任何人都無話可說。但現在情況是對一些規條,版主是採取隻眼開,隻眼閉的態度處理。

4. 既然嚴厲執法不是必然,為鼓勵用心寫作的人,在不影響情色版運作下,何不酎情處理,放寬限制?

這是本人向版主求情的理據,殊不知換來是版主要求的書面道歉,簡直方天下之大謬!

請留意版主要求版友道歉留言,最後一段語帶相關的說話,是一個負責人的版主或管理員應有的態度嗎?

引用:
原帖由 銀葉紅花 於 2014-7-13 09:55 PM 發表 查看引用來源

本人強調,本人從來不會要求特殊優待,今次亦是本著下列理由,要求版主情解兼備,法外開思。

如能重開本文亦非對來文的優惠,是永久性對所以同類個案的放寬。

至於本人所持理由如下:

1. 版主關閉本文唯 ...
了解中,請稍候..

患難見真情,一場小小風波多得各位仗義執言,筆者一丨ㄱ一丨丿

患難見真情,一場小小風波多謝各位仗義執言,筆者衷心感謝!

亦多謝leekaho版主體諒,重開阿綺一文,筆者定當盡快更新,以酬各位讀者。

銀葉紅花兄,真金不怕烘爐火,我到那處貼文,我們都跟隨支持你。

引用:
原帖由 hohob 於 2014-7-14 03:37 AM 發表 查看引用來源
銀葉紅花兄,真金不怕烘爐火,我到那處貼文,我們都跟隨支持你。

你們看不到,我已眼泛淚光了!

48 12345
上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆