上一頁下一頁
發新話題

深圳disco的興與落

收藏  |  訂閱
325  63.2k

引用:
原帖由 95849727 於 2011-1-20 08:38 AM 發表 查看引用來源
有d興趣留下言
以前落D同而家,簡直天與地
夜貓、點三八、畢打奧、宇宙之星、水晶宮、凱悅、power、勁爆、流金歲月、石頭記…當然仲有好多,有d都吾記得名了。
你地講而家既八三八,當時邊有位企,八 ...
以前去D啲女真係多到溝唔切,最好玩都係夜貓,宇宙之星,流金歲月不過最尾都係會去番轉power先睇日出!:smile_30:
其實到後期8仔時已經冇咁好玩啦,而且得佢一間獨大搞到酒水貴左人又太多!:smile_39:
往事只能回味..

引用:
原帖由 95849727 於 2011-1-20 08:38 AM 發表 查看引用來源
有d興趣留下言
以前落D同而家,簡直天與地
夜貓、點三八、畢打奧、宇宙之星、水晶宮、凱悅、power、勁爆、流金歲月、石頭記…當然仲有好多,有d都吾記得名了。
你地講而家既八三八,當時邊有位企,八 ...
咁有研究架p仔, 呵呵.. 
重記得有次k完後,同你去8仔 行番轉〔after 3 am)
呵.. 

ps:宇宙之星加點三八:smile_40:, 我重未出道,唔知邊樽. +_+..

宜家想穩返以前D相都穩唔到呀..系百度都穩唔到:smile_24:

引用:
原帖由 Goldmoon 於 2011-1-20 11:59 發表 查看引用來源

以前去D啲女真係多到溝唔切,最好玩都係夜貓,宇宙之星,流金歲月不過最尾都係會去番轉power先睇日出!:smile_30:
其實到後期8仔時已經冇咁好玩啦,而且得佢一間獨大搞到酒水貴左人又太多!:smile_39:
往事只能回 ...
系有生之年系唔會再有呢個黃金時代架喇..

838個名已經係後期改喇,我去嗰期仲係叫愛登堡,嗰時都唔旺。以前好易一晚就FOC,而家難、難上加難。

引用:
原帖由 thomas-sep 於 2011-1-20 11:56 AM 發表 查看引用來源

哦,咁幾方便喎, k歌王樓上. 

其實 自從皇后大道,單野揚左, sz都冇咩d啦. 

sz冇時,果陣cp-sunday都好興旺,但上埋電視台後,又冇q晒. 

舊屎真係集體回憶,最深刻係8仔玩完 ...
皇后大道,單野揚左
請問邊單野 :smile_41:

引用:
原帖由 借刀 於 2011-1-20 13:55 發表 查看引用來源

皇后大道,單野揚左
請問邊單野 :smile_41:
包庇太空人嘛...

引用:
原帖由 skywing_boy 於 2011-1-20 01:59 PM 發表 查看引用來源

包庇太空人嘛...
邊個包庇太空人?
講到多太空人 新東泰仲勁

即是30年前的HK,大陸慢我地十几年,係時候收皮喇!
过几年到我們97位,到時連德道經濟都收埋添!

引用:
原帖由 借刀 於 2011-1-20 14:01 發表 查看引用來源

邊個包庇太空人?
講到多太空人 新東泰仲勁
皇后大道唔系包庇太空人嘛?
有KO來就叫“777貴賓”,裏面D人培訓時公司都有教架。
呢個系我知道既版本,除左呢個版本就系逃稅咯。

新東泰我去過啦!但以我記得應該唔系深圳市。
如上資料有誤,還望ching更正!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆