上一頁下一頁
發新話題

[其他及另類] 把USB手指當RAM用!!??使系統速度激增!

收藏  |  訂閱
88  43.9k

引用:
原帖由 chanyc0114 於 2009-12-2 09:37 PM 發表

因為已經建立左
睇唔睇到後面G: + 個tick號
首先多謝你的回覆
即係咁樣已經搞掂左?
因為覺得好似無快到咁..:smile_13:
anyway thx

引用:
原帖由 qwer_1989 於 2009-12-2 09:48 PM 發表

首先多謝你的回覆
即係咁樣已經搞掂左?
因為覺得好似無快到咁..:smile_13:
anyway thx
set 程式優先
set 完之後噤馬上建立快取
不過講真如果512MB ram的話真係快極有限
但文書用係絕對足夠既

引用:
原帖由 chanyc0114 於 2009-12-2 09:53 PM 發表

set 程式優先
set 完之後噤馬上建立快取
不過講真如果512MB ram的話真係快極有限
但文書用係絕對足夠既
OK..LAST QUESTION
""快取填充""個度係咪愈高代表愈快?

引用:
原帖由 qwer_1989 於 2009-12-2 10:12 PM 發表

OK..LAST QUESTION
""快取填充""個度係咪愈高代表愈快?

但唔會一下子100%
耐耐下會加

引用:
原帖由 chanyc0114 於 2009-12-2 10:35 PM 發表

#1下載點已連主程式+
主程式係舊版3.0(491),破解檔係呢版本
以前試過用呢版破解新版3.0.1(498)會做成唔穩定

我都有用開@@
不過無用到手指...
剩係用hdd既話感覺上差別不大

下次試下用手指加速

引用:
原帖由 ah78hk 於 2009-12-3 01:49 PM 發表

主程式係舊版3.0(491),破解檔係呢版本
以前試過用呢版破解新版3.0.1(498)會做成唔穩定
我用呢個版本無問題
你可以試下先

"分割出部份空間來作為記憶體快取,以增加系統效能(原理則和RAM不相伯仲)。"
oh yeah?   ~10MB/s IO rate for USB drive  vs  a few GB/s for ram?

besides, USB flash drive are slower than Hard disk, except usb flash drive got  ~0ms latency

未試過正唔正,先下來試試先!
謝謝你的熱情分享了!

:smile_o12: :smile_o12: :smile_o12:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆