上一頁下一頁
發新話題

按正骨比小費技C一些個人意見...

收藏  |  訂閱
53  4.8k

引用:
原帖由 砂男 於 2009-9-5 04:06 AM 發表 查看引用來源其實小費這個問題對我地消費者來講, 當然唔比就最好, 況且我們習慣明碼實價, 按摩標價幾多就係幾多, 小費只是額外的.  但係在技師的角度睇就唔同, 因為小費係佢地的直接收入, 你比幾多佢地袋幾多.  所以你比得少, 沒 ...
c兄:
如果以每日80元黎講(8個鐘), 當你26日,每月都有2080人工, 係深圳唔算太少啦喎, 仲未計加班.個老闆算係咁囉. 
如果每個鐘多10元tips咪56千一個月, 係深圳高薪一族. 

現左好多技師私底下講雙鐘比$30是垃圾
我以前女友是做正骨,真的太現實

講真,小費純屬自願,如果技師真係服務好,有heart,有做有醒,當然要鼓勵下,不過,對住d想撈唔想做既,最慘儸小費好似老馮咁,呢d真係5文都比多佢。

引用:
原帖由 ck1122 於 2009-9-5 07:02 AM 發表 查看引用來源

c兄:
如果以每日80元黎講(8個鐘), 當你26日,每月都有2080人工, 係深圳唔算太少啦喎, 仲未計加班.個老闆算係咁囉. 
如果每個鐘多10元tips咪56千一個月, 係深圳高薪一族. 
問題好多g師平日食白果或者只上得一轉呢:smile_30:

good suggestion. must folllow ur instructions

引用:
原帖由 master1963 於 2009-8-29 07:43 PM 發表
E 家小費已經成為老馮
所以而家俾完小費都唔會有句多謝

話明小費鐘意比幾多咪比幾多.吾比都仲可以:smile_34:

引用:
原帖由 ctraymond 於 2009-9-5 09:18 AM 發表 查看引用來源
現左好多技師私底下講雙鐘比$30是垃圾
我以前女友是做正骨,真的太現實
咩撚野西骨女咁大支野呀,比30元垃圾,咪撚要囉!要親就正臭西:smile_o12:

唔係看小她,她返鄉下一家大細去賣足一日菜都無30元呀:smile_o01:

咁撚巴閉D骨妹,我第一時間叫她去食屎啦:smile_o09:

你睇下廣州正骨既價錢, 廣州唔駛比小費, 但係中式都收二百幾蚊, 費過深圳dup骨連小費

引用:
原帖由 raymond88 於 2009-9-5 05:37 PM 發表 查看引用來源
你睇下廣州正骨既價錢, 廣州唔駛比小費, 但係中式都收二百幾蚊, 費過深圳dup骨連小費
三佰照比:smile_38: 明碼實價有撚所謂呀:smile_44: 荷包有:smile_34:

無底深潭荷包任倨呀:smile_45: 今日三十元係垃圾,明日一佰咪又嫌少叫垃圾,叫D衰西分身家好無:smile_45: :smile_45:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆