上一頁下一頁
發新話題

過關見聞...香港人請斯文一點.

收藏  |  訂閱
84  9.4k

度度都有好人衰人,自己吾好甘米得law

d後生又咪系一鳩樣,識話人又唔識話自己,
見到d大陸仔就收能哂皮..

:smile_o10:

引用:
原帖由 中山新人狼 於 2009-8-24 08:40 PM 發表 查看引用來源
點解又係話地盤佬嘅:smile_o06:

我都喺地盤做嘢架

係咪要屌埋我呢:smile_o14:
你又唔係女 ... 點解要我吊你呀 .... :smile_13:

師兄, 我同意你,
所講的, 不是個別例子, 重有是在公共交通公具上大能聲講電話:smile_34: :smile_34:

引用:
原帖由 lg81388138 於 2009-8-24 09:48 PM 發表 查看引用來源

香港人同大陸人有咩分別呀?大家係中國人.:smile_o12:
人有分好多種我就知:好人.壤人.賤人.西人.有教養既人.冇品格既人.咩人都有?
你係邊種人?:smile_o05:
0係關口話人0個個唔方係好人:smile_o07:
引用:
原帖由 ‥RYU‥ 於 2009-8-24 09:50 PM 發表 查看引用來源

回歸都十妁年有多 , 點解重要分香港人大陸人呢 ? :smile_o08: :smile_o08:
外國人問我,我會答係中國人,回歸十年,睇到香港嘅文化越唻越似大陸,粗魯冇禮貌嘅人比回歸前多咗(可以話呢樣野好主觀,但我接觸到正係咁:smile_39: )

因為好多人急到瀨,要趕住上去救火:smile_30:

回覆 2# 的帖子

斯文D, 唔係地盤佬,係地盤從業員.

呢啲係人嘅問題,唔關職業事:smile_45:

引用:
原帖由 曾黑仔 於 2009-8-24 08:37 PM 發表 查看引用來源
今朝早係羅湖過關返香港,係過大陸關既時候,見到一位阿叔係e道前唔識點放張回鄉卡係部機上面,後兩個位個男人就大大聲話:”掉番轉,張相向上,掉番轉呀,反轉左呀”,再之後個四十幾五十歲男人(應該係從事地盤工 ...
dun know why u post this kind of post ??????????

引用:
原帖由 曾黑仔 於 2009-8-24 20:37 發表 查看引用來源
今朝早係羅湖過關返香港,係過大陸關既時候,見到一位阿叔係e道前唔識點放張回鄉卡係部機上面,後兩個位個男人就大大聲話:”掉番轉,張相向上,掉番轉呀,反轉左呀”,再之後個四十幾五十歲男人(應該係從事地盤工 ...
每個地方都有好人壞人

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆