上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 6

收藏  |  訂閱
1.2k  122.3k

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-6-12 10:46 AM 發表

...唔洗客氣...你是極極極小數......囡囡不當你是客的人.....所以我當然願意比你真心的意見.....師兄...找一個與囡囡相處的最適當的距離....學懂分寸......你將可見到更多你不能想象過的.....好好把 ...
我真係不能想象,佢地既思維實在太特別。
我好珍惜這段關係,因為和她經歷了太多太多。奈何條船要求既條件太高,小弟覺得負擔不起也不太值得,所以關係不可能再進一步,或者與她註定是只能做情人或朋友吧...:smile_13:

引用:
原帖由 ohnavi 於 2008-6-12 12:17 PM 發表

我好珍惜這段關係,因為和她經歷了太多太多。奈何條船要求既條件太高,小弟覺得負擔不起也不太值得,所以關係不可能再進一步,或者與她註定是只能做情人或朋友吧...:sm ...
唔止囡囡, 甚至正經女仔既思想你永遠諗唔倒既...
好似我現在咁, 幾日一個電話/信息已經可以好好咁維持大家既關係...
初時好唔習慣因為我想日日最少一個電話, 但係日日一個佢反而唔回, 因為佢覺得太花費唔想我用咁多話費喎...

引用:
原帖由 中女社社長 於 2008-6-12 02:41 PM 發表

好似我現在咁, 幾日一個電話/信息已經可以好好咁維持大家既關係...
初時好唔習慣因為我想日日最少一個電話, 但係日日一個佢反而唔回, 因為佢覺得太花費唔想我用 ...
係啊,對待香港女仔果種人釘人系大陸真係會錯晒:smile_42:  
而且社長兄而家甘忙,每個女女幾日一個信息都排滿啦:smile_30: :smile_30:

不是個個大陸囡囡都系咁, 我件飯盒好似食藥咁, 早午晚都打來一次, 有時煩死人, 佢話用Skype打電話唔駛用咁多錢.:smile_27:

引用:
原帖由 dennistai0718 於 2008-6-12 05:16 PM 發表
不是個個大陸囡囡都系咁, 我件飯盒好似食藥咁, 早午晚都打來一次, 有時煩死人, 佢話用Skype打電話唔駛用咁多錢.:smile_27:
對你很好阿.........成日有電話, 好過失縰......

引用:
原帖由 ohnavi 於 2008-6-12 12:17 PM 發表

我好珍惜這段關係,因為和她經歷了太多太多。奈何條船要求既條件太高,小弟覺得負擔不起也不太值得,所以關係不可能再進一步,或者與她註定是只能做情人或朋友吧...:sm ...
...錢...囡囡係一定要硬....睇下係邊個埋單....如果師兄唔介意又接受到 "姦夫" 或 "狼狗" 概念....仲多野可以見到.....你的人生仲會更精彩呀......

...師兄...記唔記得我篇文...有情還似無情-我眼中的風月大觀園...在道德篇中....事件二的女主角.....某日她來電告訴我....她在先生身上賺夠了安全感....所以決定要和 "他" 離婚.....分埋佢半份身家....唉....又一件衰收尾個案....

引用:
原帖由 中女社社長 於 2008-6-12 02:41 PM 發表

初時好唔習慣因為我想日日最少一個電話, 但係日日一個佢反而唔回, 因為佢覺得太花費唔想我用 ...
....社長...你樂在其中....睇唔清姐....可能佢先係老雀....你先係獵物....

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-6-12 09:25 PM 發表

...錢...囡囡係一定要硬....睇下係邊個埋單....如果師兄唔介意又接受到 "姦夫" 或 "狼狗" 概念....仲多野可以見到.....你的人生仲會更精彩呀......

...師兄...記唔記得我篇文...有 ...
S師兄,其實現在我差不多已是"姦夫"身份了,女女現在有老細養,依然會見我及有親蜜接觸,也沒要求要我的錢。只是小弟性格吾想好似貪小便宜或拖欠女女,所以會得閒比番D"零用錢"或買番禮物比佢。亦因為甘,我會瞭解到就算果個老細係我,她亦會有另外的"姦夫",既然佢未想或吾會定落黎,我又何必要求佢專一,強求同佢一齊?:smile_45:

我當然記得師兄你篇大作,而家每有時間我都會回顧一下黎警惕自己,始終北上之路有幾甘難行,只有試過既人先知,箇中夾雜既血與淚真係非筆墨所能形容。我地只能同將沉船或正沉船既師兄講:要沉,你就只有信自己無揀錯;頂吾順或真係揀錯,便只有認命只有走;沉船既代價可以好大,亦真係可以無任何回報的...:smile_39: :smile_39:

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-6-12 09:30 PM 發表

....社長...你樂在其中....睇唔清姐....可能佢先係老雀....你先係獵物....
哈哈,如果女女昆到社長兄,一定係超級高手,抵輸:smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 ohnavi 於 2008-6-12 11:26 PM 發表
我會瞭解到就算果個老細係我,她亦會有另外的"姦夫",既然佢未想或吾會定落黎,我又何必要求佢專一,強求同佢一齊?
.....這就是我所謂與囡囡相處或相愛的最佳距離.....太近...自己會被剌傷.....太遠....囡囡會感受不到温暖.....有時間....等我寫篇...如何做一個成功的 "姦夫"......

....以下是我另一篇文章的部份節錄......幾應景.....

歡場中的愛很特別,它是充滿着愛與背叛,因為它是建築在 "曖昧" 不明的關係上,沒有相愛的証據,所以沉船客與囡囡永遠只能在 "愛與背叛"之間,沒有終結,只有羡慕和嫉妒,它最 "恐怖" 的地方是,如果囡囡愛你,並不代表她不會背叛你,她背叛你,也並不代表她不愛你。

歡場中的愛很特別,它是充滿着 "遺憾的結局",因為有沉船客以為只要有 "愛",就可以排除萬難,可是,在萬難之後,又有萬難。當沉船客以為終於守得雲開見月明,可以贏得全世界的時候,但偏偏已經到了"結局",連自己都懵然不知,很遺憾,在歡場愛情世界中,這些如此不堪,近乎荒謬的結局,卻經常重複不停的發生。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆