上一頁下一頁
發新話題

可遇不可求

收藏  |  訂閱
1.0k  12.7k

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2011-2-13 06:53 PM 發表 查看引用來源

你就好喇!我依家係街

我今朝五點出左去喇…
下午就回來啦…凍左好多

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2011-2-13 07:23 PM 發表 查看引用來源

可以俾到溫暖女仕

我唔係咁隨便架

我冇刺激佢啦已經 咁多年黎佢就算屈我又好 鬧我又好 咩都好
我都冇話番佢阿又或者發脾氣阿咁
真係處處忍佢讓佢
我已經係咁哄佢去睇嫁喇 又話遠又盛:')

引用:
原帖由 miss36D 於 2011-2-13 07:26 PM 發表 查看引用來源

我今朝五點出左去喇…
下午就回來啦…凍左好多

依家係大埔公路好凍

雨過天青,,good luck 

引用:
原帖由 Riana~nana 於 2011-2-13 06:59 PM 發表 查看引用來源
想問大家一個問題,
如果你屋企人精神情緒有問題(7-8年到
佢以前會自殺又盛個d
而家本身肯睇醫生,之後又冇再覆診,只係醃配番d藥
而家就咩都好躁,有時仲覺得有d人格分裂,無理取鬧,
但唔病發個時又冇野,咁應 ...
如果佢唔肯覆診係因為佢覺得自己無病/好返曬,所以抗拒…
佢如果突然惡化或者突變,應該搵原因係佢無食藥?佢私自減份量?定佢受咩刺激?

唔建議格硬捉佢去睇醫生,佢唔肯打開心窗既話,睇專科都只係食藥作用不大架…

引用:
原帖由 miss36D 於 2011-2-13 07:36 PM 發表 查看引用來源

如果佢唔肯覆診係因為佢覺得自己無病/好返曬,所以抗拒…
佢如果突然惡化或者突變,應該搵原因係佢無食藥?佢私自減份量?定佢受咩刺激?

唔建議格硬捉佢去睇醫生,佢唔肯打開心窗既話,睇專科都只係食藥作用 ...
佢有食藥,仲好準時添,可能隻藥對佢冇乜作用啦
佢其實好多心事都會同我講
但佢話係控制唔到自己既情緒,佢好少事都可以發到好大,攪到好大
佢而家就覺得佢係全世界最慘,世界好似只為佢一個轉咁
好多野都想佢講點我地身邊既人就要點
佢到而家唔高興都會拎野摳我同我哥:smile_19:
不過我照比佢摳,如果佢下到火冇野的話
唉,阿爸又唔係身邊,阿哥又唔多理事
我自己撐左咁耐都真係辛苦,聽日又要去見社工..

引用:
原帖由 流金上 於 2011-2-13 19:33 發表 查看引用來源
雨過天青,,good luck 
衰野  ~~~ 你去左邊ar ???????????

引用:
原帖由 惡女b水 於 2011-2-13 07:45 PM 發表 查看引用來源

衰野  ~~~ 你去左邊ar ???????????
好耐冇見 :smile_46:
少上黎MA..
最近點 ?

引用:
原帖由 Riana~nana 於 2011-2-13 07:45 PM 發表 查看引用來源

佢有食藥,仲好準時添,可能隻藥對佢冇乜作用啦
佢其實好多心事都會同我講
但佢話係控制唔到自己既情緒,佢好少事都可以發到好大,攪到好大
佢而家就覺得佢係全世界最慘,世界好似只為佢一個轉咁
好多野都想 ...
好慘:smile_24: :smile_24: :smile_24:
如果嚴重左既, 點都要帶佢check下,
話遠既咪試下話同佢去行街順便去囉:smile_13: :smile_13: :smile_13:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆