上一頁下一頁
發新話題

沉船記

收藏  |  訂閱
802  76.3k

引用:
原帖由 ~婷婷~ 於 2008-10-5 09:35 PM 發表 查看引用來源

我都系行过..睇下你地男人系点捻野者..
可以学到点经验...
咁你學到D乜?

如果你覺得段關係己去到痛苦比快樂多,得著比付出少, 都係時候忍心分手啦. 唔駛可憐個唔想離婚嘅男人, 愛人亦要愛自己. 點都要俾次機會自己,分開過幾年都重覺有緣先再諗啦.

引用:
原帖由 dckl 於 2008-10-5 10:53 PM 發表
感同身受:') :') :')
好宝贵的一分....

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-10-5 11:14 PM 發表

咁你學到D乜?

如果你覺得段關係己去到痛苦比快樂多,得著比付出少, 都係時候忍心分手啦. 唔駛可憐個唔想離婚嘅男人, 愛人亦要愛自己. 點都要俾次機會自己,分開過幾年都重覺有緣先再諗啦.
我系觉得好辛苦..但系苦得来好甜..
因为我地大家都有认真去为呢段感情去付出...

[quote]原帖由 ~婷婷~ 於 2008-10-6 02:22 AM 發表 查看引用來源

因为我地大家都有认真去为呢段感情去付出... [/quote

小心至理名言: "長賭必輸, 久戀必苦" 呀 !  保重 !

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-10-6 05:39 PM 發表
[quote]原帖由 ~婷婷~ 於 2008-10-6 02:22 AM 發表 查看引用來源

因为我地大家都有认真去为呢段感情去付 ...
讲道理人人都识...
可是要真做起来.我想唔系个个都可以O甘理智咯....:smile_39:

引用:
原帖由 ~婷婷~ 於 2008-10-6 06:00 PM 發表 查看引用來源

讲道理人人都识...
可是要真做起来.我想唔系个个都可以O甘理智咯....:smile_39:
你有睇我之前講乜吧,我點會唔知?
不過我們都要時不時提醒自己,盡量理性,如經過檢討都認為這係最佳做法,起碼對得住自己呀.

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-10-6 06:27 PM 發表

你有睇我之前講乜吧,我點會唔知?
不過我們都要時不時提醒自己,盡量理性,如經過檢討都認為這係最佳做法,起碼對得住自己呀.
系咯...
希望大家都可以啦...
如果双方都系遇到安既人就幸福咯....:smile_40:

引用:
原帖由 ~婷婷~ 於 2008-10-5 21:52 發表 查看引用來源

如果两个人都系O甘爱对方既话。。又点话分开就分开既呢。。同距经历左好多野之后。。大家都知道系分唔开既。。我有放弃噶。。但系 ...
師妹:
有老婆既男人真係愛唔過,結果大家都會非常痛苦,我以過來人身份與你分享,我有老婆仔女,出來玩唔係唔愛我老婆,祇係在沉悶的生活中找一點激情,不知道是幸運還是不幸遇到了她,有一種莫名其妙的拍拖感覺,所以沉船了,但日子一久激情過後,男人始終要歸家,所以唯有忍痛好心分手,其實雙方都非常痛苦,
但如果你的男人不肯離婚,而又要跟你一起,左擁右抱風流快活,但每逢佳節他一定要歸家樂聚天倫,而你永遠是一個孤單的第三者,
又假如你的男人為了你的年輕貌美,風情萬種而拋妻棄子與老婆離婚,但又難保日後他會再找第二個比你更年輕貌美,更風情萬種的女子而拋棄你,到時你人財兩失,人老珠黃,換來衹有<活該>兩個字,
師妹及早回頭吧,不要被某些男人的甜言蜜語所蒙閉,拿出決心找一個愛你的人,所謂舊的不去,新的不來:smile_38: :smile_38: :smile_38:

引用:
原帖由 1880 於 2008-10-6 08:26 PM 發表

師妹:
有老婆既男人真係愛唔過,結果大家都會非常痛苦,我以過來人身份與你分享,我有老婆仔女,出來玩唔係唔愛我老婆,祇係在沉悶的生活中找一點激情,不知道是幸運還是不幸遇到了她,有一種莫名其妙的拍拖感覺,所以沉 ...
你所讲既所有野我都好明白..
我虽然系后生女..但系我捻野算系透彻..
我最唔应该既就系太过感情用事...
我以前都系百毒不侵既一个女仔来噶..生活都向主自己既目标去走..
不过遇到距之后就全部都变晒..
我真系有想放弃噶..但....就如你所讲..受唔起距既甜言蜜语...
哎....可能我还需要时间吧...

引用:
原帖由 =Quin= 於 2008-8-25 05:09 PM 發表
我又沉返...因為琴晚我同個囡囡聊左一晚電話,內容係講返我同佢呢一年發生過d咩事,所有野都好似真相大白咁,我真係好內疚,之前成日同佢鬥氣,激佢,搞到佢好唔開心,佢張全部真心話講哂比我知..佢係咁係到喊,,佢真係喊,聽 ...
其实呢系距对你地段感情觉得累...
距真系爱你噶..真心爱你噶...
叫你唔好再去稳距..其实系距自己想放弃但系一见到你就前功尽弃..
你如果真系想挽留既..就去稳返距咯..
如果你觉得大家之后真系都会无结果..你也都唔系爱距既..
就祝福距啦..我相信距在没有你之后...
好快会回返自己既生活轨道....

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆