上一頁下一頁
發新話題

咀咀常x團

收藏  |  訂閱
1.3k  26.8k

引用:
原帖由 頂李個費2008 於 2008-5-23 05:51 PM 發表

我似無齒無鍾咩,
出南頭關,飯盒/便當一律唔送,我梗係揀件芝扒對住你  
咁很毒, 我唯有揀件湖南"老干媽"過你, 等你一晚七次.....................................................................心臟停頓

引用:
原帖由 louises 於 2008-5-23 05:59 PM 發表

咁很毒, 我唯有揀件湖南"老干媽"過你, 等你一晚七次.....................................................................心臟停頓
湖南"老干奶媽"就有,貴州個喎,唔好呃我細路祥:smile_38:

引用:
原帖由 頂李個費2008 於 2008-5-23 06:05 PM 發表

湖南"老干奶媽"就有,貴州個喎,唔好呃我細路祥:smile_38:  
再push 下先...........

引用:
原帖由 頂李個費2008 於 2008-5-23 06:05 PM 發表

中國八大菜系中, 湖南菜簡稱"湘菜", 而湘菜入面最出名既除咗有毛主席鍾意既紅燒肉外, 仲有荷葉粉蒸肉/蜜汁火方/老干媽蒜苗臘肉/乾豇豆扣虎皮肉/水煮牛肉/豆酥鮮魚....等等
因為老干媽名字由來已久, 各地都有以此出既辣蕉油, 例如四川/重慶/貴州/雲南/廣西都有, 但據我所知"老干媽"應係出自湖南.

引用:
原帖由 louises 於 2008-5-23 06:41 PM 發表

中國八大菜系中, 湖南菜簡稱"湘菜", 而湘菜入面最出名既除咗有毛主席鍾意既紅燒肉外, 仲有荷葉粉蒸肉/蜜汁火方/老干媽蒜苗臘肉/乾豇豆扣虎皮肉/水煮牛肉/豆酥鮮魚....等等
因為老干媽名字由來已久, 各地都有 ...
路易斯兄真係見多識廣
我就無咩研究喇

推呀~推呀, 跟咀咀團梗係跟d長期喺咀咀浦架啦, 唔通跟d幾年都無返過咀咀既咩, 樓主長期喺咀咀浦, 點都可靠d啦~:smile_38:

引用:
原帖由 louises 於 2008-5-23 06:46 PM 發表
推呀~推呀, 跟咀咀團梗係跟d長期喺咀咀浦架啦, 唔通跟d幾年都無返過咀咀既咩, 樓主長期喺咀咀浦, 點都可靠d啦~:smile_38:
thx........

引用:
原帖由 louises 於 2008-5-23 06:41 PM 發表

因為老干媽名字由來已久, 各地都有 ...
今晚執件湖南嚴刑拷問下,聽日睇下有無位入你先,
閃:smile_43:

引用:
原帖由 alvinryoko 於 2008-5-23 06:44 PM 發表

路易斯兄真係見多識廣
我就無咩研究喇
不敢~不敢, 只不過上面d囡大多數都鍾意食辣, 咁為咗溝女方便, 喺出名食辣既地方菜系做過吓功課啫:smile_13:

引用:
原帖由 頂李個費2008 於 2008-5-23 06:49 PM 發表

今晚執件湖南嚴刑拷問下,聽日睇下有無位入你先,
閃:smile_43:  
:smile_14: 咁毒呀:smile_46: 費sir

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆