上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.1k

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-12 08:13 PM 發表 查看引用來源
多謝師兄的教誨。但我的觀點是,我想聽多一些不同的意見,至於我做還是不做是我自己考慮的事,和別人無關…
you are very very very " Paul Paul Ma Ma...". go and get marry at once.

引用:
原帖由 喜劇之王-周鬆馳 於 2009-10-14 01:16 PM 發表 查看引用來源
Super 硬九 story!!!

U decide to 愛上一隻雞 and

既然妳都俾隻雞繼續返工. What do u want???

U think about yr self, u earn 30,000 per month but now u just got 3,000 per month. So what is yr feel ...
你俾得條女做雞, 你仲想佢點?????? 佢俾人屌撚完同妳講妳會happy咩????? 傻撚Height Height!!!!
呢D未叫做善意的大話lor. 訓撚醒未ar? 冇本事就吾好玩啦

引用:
原帖由 信差 於 2009-10-15 11:28 AM 發表 查看引用來源

都唔知你地d人咁能滾做咩,人地都係想攞下意見啫,鐘意咪講下囉,唔鐘意咪理閪佢囉,使唔使下下屌呀!
要屌搵自己條女屌啦!
你地班侮街,個個講到自己好似好清高咁, 咪能番大陸叫雞啦!
樓主想試佢 ...
:smile_30: :smile_30: :smile_30: :smile_30: :smile_30: :smile_30:  容許我笑一笑  

一個三贏方案

樓主你手上個筍盤不如放比我啦

二三千有咁嘅回報係我就半夜都笑醒啦

我唔介意執二攤呀,出三至四K都無問題

到時你就求仁得仁證明佢係貪錢的  

C小姐不用為不夠洗去晚晚比人楂 (讚下樓主駑人忍功)

我入左好盤又正  :smile_30:

結婚啦!你都講無野可以俾人詭!有時機緣錯過,一生難尋,找朋友試佢,你低能架!有懷疑要坦白提出,唔係搞d咁屎橋!第日唔岩咪離婚la,你有乜損失?小朋友!

樓主又話自已真係鍾意, 又想人試吓佢, 俾佢睇到咁detail你就出事:smile_39:

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-14 10:36 PM 發表 查看引用來源
你講得岩,當我要養起佢甚至佢全家既時候,d錢俾左佢,我將來既生活一定會吊吊Fing,樓又供唔到。到時我又係香港無樓,佢又仲會唔會繼續同我呢?又掉返轉頭黎想呀,我地係香港生活叫做有生活本錢咩?失業禁就含能,佢 ...
講左咁耐咪係我晨早講果樣囉

你介意佢做廳  咪資助佢唔駛做廳囉   你得雞零野駛  佢呃得你幾多丫

相處耐左  到日後你真係發覺佢真係奄你錢o既時候  即代表你醒左啦  你睇清楚啦  到時你自然識決定點做  自已會升LEV

佢只係個俾好多籍口去保護自已o既港男姐  唔係傷天害理  未算賤 :smile_o10:
引用:
原帖由 haecohaeco 於 2009-10-15 11:58 AM 發表 查看引用來源

c hing,我唔係同你嘈交,只不過,不值呢條賤男嘅所作所為

樓主  大6女仔一定係呃呃下架啦  問題係你肯付出幾多同呃自已幾耐o既姐

回覆 333# 的帖子

樓主, 我對你的遭遇都很理解。  我覺得有d兄弟的說話很有理, 有d就真係累死你,你要識得取捨呢d意見。  我相信你女友直到這刻都沒有存心呃你, 問題是她的背景確是較一般人複雜, 你難免會對佢有懷疑, 這樣以後就很難相處下去; 有兄弟講得啱, 你愛佢就不要讓她繼續這個工作, 佢一日在做這個工作佢都要厤客, 你不能怪佢, 別忘記佢要以此為生; 你還是不要急於結婚, 先幫佢離開這工作, 大家可以試下生活一段時間, 睇吓各方面是否行得通, 再決定都唔遲, 不妨坦白同佢溝通, 大家估估下真係好辛苦。 最後祝你找到幸福!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆