上一頁下一頁
發新話題

沉船記

收藏  |  訂閱
802  76.3k

拎起容易,放低確難。大海茫茫,何處是岸!

引用:
原帖由 雷電彩虹 於 2008-10-2 03:14 PM 發表 查看引用來源
拎起容易,放低確難。大海茫茫,何處是岸!
有無留意Ching都攪了一年多才可以分手. 真係要過了12個月迷戀期先可以淡下來架. 時間係最有效啦.

引用:
原帖由 bon1234jour 於 2008-9-30 08:43 PM 發表

師姊,小弟愚見就係冇結果咪冇結果囉, 只要妳能享受過程就有冇結果都唔重要. 人生唯一一個必定既結果係死亡. 其他既野就隨遇而安啦.
呢段话我听过好多次啦。。。。
只系因为你唔喜女人。。。
不明白女人的青春对以后既一生有几重要。。。
生活系现实噶。。唔系静系有回忆就够噶。。。。:smile_39:

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-9-30 11:14 PM 發表

去醫院做乜?

無人一早立志做情人嘅, 只是前世緣,今生債,加上做物弄人, 無辦法啦,有時真係注定架!
命系注定既野。。。我系永远都唔信噶。。。
我只系相信自己的选折咋。。。

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-9-30 11:32 PM 發表

又係鬼唔知阿媽係女人. 我堅守貞節+幾年, 係一個相當理智的人. 之前都唔知話過幾多老友唔好亂來, 而家俾人笑到面黃.

世界自古至今,幾多英雄不愛江山愛美人, 當中梗有一D不足為外人道之玄機嘅.
又有几多为左一个男人。。
等左一世。委屈左一世呢。。。。
有时简简单单的幸福系世人面前。。
都觉得O甘难既。。。。:smile_39:

引用:
原帖由 ~婷婷~ 於 2008-10-2 05:33 PM 發表 查看引用來源

命系注定既野。。。我系永远都唔信噶。。。
我只系相信自己的选折咋。。。
睇來你最多得23至24歲. 到你40歲後再講過啦. 而到你50歲你就知嚴格來講,一切都唔係自己選擇, 總之如聖經話:行出來由不得我.

引用:
原帖由 ~婷婷~ 於 2008-10-2 05:36 PM 發表 查看引用來源

又有几多为左一个男人。。
等左一世。委屈左一世呢。。。。
有时简简单单的幸福系世人面前。。
都觉得O甘难既。。。。:smile_39:
其實我哋幾時都係做緊當時想做和認為對的事.無話委唔委屈嘅. 個女人選擇等一世,可能佢認為值得, 比唔等更快樂呢.

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-10-2 11:35 PM 發表

其實我哋幾時都係做緊當時想做和認為對的事.無話委唔委屈嘅. 個女人選擇等一世,可能佢認為值得, 比唔等更快樂呢.
我系唔大噶..所以有点选择..就算有一日50..我也都会唔信..
最多话系自己选择错误...
有时点野你调返转去捻.假如你系女人..你就明白啦...
可能你有50咯吧....

回覆 1# 的帖子

你是一個好丈夫、好爸爸

引用:
原帖由 ~婷婷~ 於 2008-10-3 01:17 AM 發表 查看引用來源

我系唔大噶..所以有点选择..就算有一日50..我也都会唔信..
最多话系自己选择错误...
有时点野你调返转去捻.假如你系女人..你就 ...
哈哈我未到50,不過我哋可以用經驗同羅輯推理去預計將來,唔駛吓吓發生咗先知嘅.

女人青春當然重要,我都有提情人呢一點, 但同時亦有好多人成世都唔知愛的感覺是怎樣, 而家有feel咪盡量enjoy, 將來都係自己可以選擇,唔一定要講到等一世,浪費時間嘅. 起碼一年後再算吧,最重要是一起時大家真誠,互相學習,得到的能比麻煩多,就己經OK啦.

你或朋友有無算過命?你知可以有幾準嗎?

好似又離題,唔係講夜遊咁. 你去邊個forum多,或者等我去睇吓!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆