上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 20

收藏  |  訂閱
1.6k  37.1k

引用:
原帖由 ykw3441 於 2010-7-9 12:03 PM 發表
有單貨L/C開花旗銀行,現廠交貨脫期,LC又夠期,客戶現轉用中銀...但又說中銀LC額末批,叫我先放貨...這情況下我什麽保證都沒有怎可以放貨...頭痛!!
叫你個客去花旗改.......一定得........

引用:
原帖由 ykw3441 於 2010-7-9 12:07 PM 發表 查看引用來源
他是會計精英...本來問你都得
禾只是書本派,不是實戰派

引用:
原帖由 ykw3441 於 2010-7-9 12:03 PM 發表 查看引用來源
有單貨L/C開花旗銀行,現廠交貨脫期,LC又夠期,客戶現轉用中銀...但又說中銀LC額末批,叫我先放貨...這情況下我什麽保證都沒有怎可以放貨...頭痛!!
lc未到手當然吾好放貨啦:smile_o10:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-7-9 12:16 PM 發表 查看引用來源

我冇做喎:smile_35:
你只做cp套票,

引用:
原帖由 ykw3441 於 2010-7-9 12:03 PM 發表 查看引用來源
仲有如先放貨(by sea)就一定要扣起original bill of lading..先收錢.後放文件.,這樣他們就取不到貸.

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-7-9 12:19 PM 發表

lc未到手當然吾好放貨啦:smile_o10:
就算有L/C....都未必放.....而家實在有太多假L/C......

引用:
原帖由 巨頭 於 2010-7-9 12:15 PM 發表 查看引用來源

我入去同佢話買套票就得嗎:smile_41:
買卡 要$600

入去直接同佢講 打折 (5買卡)

你話 交通樓 都照打 , 5打就去第2間

平日多數得

假日有時5得

引用:
不過叫佢做Amendment L/C是最快的.不明為何要轉BAND:smile_41: 有古惑

引用:
原帖由 新日記 於 2010-7-9 12:27 PM 發表 查看引用來源

買卡 要$600

入去直接同佢講 打折 (5買卡)

你話 交通樓 都照打 , 5打就去第2間

平日多數得

假日有時5得
Thks!!

引用:
原帖由 巨頭 於 2010-7-9 12:27 PM 發表

不過叫佢做Amendment L/C是最快的.不明為何要轉BAND:smile_41: 有古惑
哈哈......完全同意.....我都係咁諗.........

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆