上一頁下一頁
發新話題

沈船沈到無得救:我和她在深圳的故事(Update #183)(中轉站決定:信心動搖)

收藏  |  訂閱
593  46.6k

事但睇左幾頁,你真係幸福,好多金石良言,俾錢都買唔能到呀..
好簡單..無咁既能力就唔好攪咁多野,每個人都有自己負擔,負擔又大左,又過得唔開心,無意思啦!!中意人都唔一定要一齊,你都想距過得開心架,唔好咁自私,你都咁大個人啦..唔係真係要我地幫你諗埋條路點行下話,你真係老能土.
青春過左去就無,拖住人地唔係辦法..

一係買打藍妹返屋企,聽下心淡,對一個人愛錯,習慣失戀咁喊返晚,第二日咪又條好漢!!

註冊結婚唔係即去即有, 要遞表然後等3個月先有証書

引用:
原帖由 sunboy36 於 2010-1-23 01:43 AM 發表 查看引用來源
樓主, 你現在遇到咖問題, 我都經歷過 (當時情況甚至比你更困難, 如果我將個故事放上d台相信超過95%咖 ching 會叫我分手), 最後我選擇了結婚, 婚後生活亦遇到好多問題曾經試過兩次清袋, 但我唔覺得系咩一回事, 因為我 ...
好想聽下師兄既故事

引用:
原帖由 golftin 於 2010-1-21 06:06 PM 發表 查看引用來源

都話你還是得果二十七歲,留港搵食吧,等我地依D賺四五皮人工的中年70后人仕去跟她們討價吧。

哈哈 講得岩. 細佬仔玩下鋪鋪清就算喇. 包女呢d 大project留番俾70后ching攪喇.

引用:
原帖由 HAHAPONG 於 2010-1-22 10:12 PM 發表 查看引用來源
"自大"呢樣野唔單只係我個人覺得 , 係好多係度同你"傾計"既ching都覺得 ~!

不過我認同你話"我又唔識你,我係你面前扮勁作威作福對我有什麼好處呢?"呢句~!! 老實講,我地只不過係一d過客(其實過客都唔算) , 你點樣 ...
多謝你既認同。你講得岩,我做既係點唔會影響到你地,不過你地既意見會影響到我既決定

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2010-1-22 10:49 PM 發表 查看引用來源
甘男人咪要俾心機?錢,在未拍拖既要早d為未來打算下,例如早d儲錢,?份有前途既工,樓主你都係放手,同呢條女分手,之後單身既時候就儲下錢,
我有儲錢,不過儲到的錢俾左果8萬人仔後,就所餘無幾

引用:
原帖由 KevinPo 於 2010-1-22 10:49 PM 發表 查看引用來源

你有無陪過佢搵工??? 有無同佢一齊練習講白話???
知唔知而家深圳搵工既市道?

可能你真系好忙, 不過女仔 (仲系吾成熟既女仔) 就跟小朋友一樣,
你要慢慢講慢慢教, 佢先會明白你的要求.

單單得把口叫人去 ...
我有要求過同佢一齊去搵,但她拒絕

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2010-1-22 11:04 PM 發表 查看引用來源
樓主唔會左我既意思,我講清楚d,如果係真感情話條女唔會同你討價還價,佢會為你荷包着想,佢清楚你既收入,我既意思係四五千係深圳一個普通人2個月既人工,樓主唔應該俾甘多,條女知你經濟壓力大,強調(如果係真感情既 ...
我同佢係愛情唔係包養。四五千除左屋租之外係俾佢生活所需,因為佢始終要生活,但就欠缺左自己既生活能力。其實係呢個層面上我仲想講呢度有太多師兄誤會我係包養佢…

引用:
原帖由 Jyuzo 於 2010-1-22 11:25 PM 發表 查看引用來源

agree.. 我老婆最初都係.. 800生活費比佢.. 果陣佢自己一個住.. 當然租係我比.. 我唔知佢果4-5千包唔包埋租.... 同埋租係咩地方.. 如果剩係生活費咁計... 4-5千就好好好好洗....
4至5千係包埋租…其實漸漸都無禁多,應該係3至4千計埋租,不過我過去既衣食住行全部我包就無計係人面

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-24 11:03 PM 發表 查看引用來源
我同佢係愛情唔係包養。四五千除左屋租之外係俾佢生活所需,因為佢始終要生活,但就欠缺左自己既生活能力。其實係呢個層面上我仲想講呢度有太多師兄誤會我係包養佢…
你都講得幾有趣, 你咁樣都唔係包養? 咁算係咩?

大部份國內女孩子, 都有一個意識, 就係同得一個人一齊, 嗰個人就要負責起照顧佢嘅一切, 至於佢返唔返工, 已經係額外嘅事嚟. 所以我先會話你自我中心, 一味只係用自己嗰套嚟諗嘢, 要求一個同你完全唔同生活背景嘅人跟你自己意願去做............:smile_39::smile_39:

你都係走番去做一個有要求而又唔想俾錢嘅雞蟲算把啦 :smile_45::smile_45:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆