上一頁下一頁
發新話題

秋郊遊記2

收藏  |  訂閱
750  41.8k

引用:
原帖由 Chan8888 於 2008-5-3 05:06 PM 發表
如果樓主你事先通告你幾時出山的話,果晚e度都應該得番好少人呀!!
haha 唔知果晚果三個山佬有冇睇呢度呢
我諗冇咁岩既

引用:
原帖由 EdenAngela 於 2008-5-3 05:08 PM 發表

haha 唔知果晚果三個山佬有冇睇呢度呢
我諗冇咁岩既
你對山來講都識唔少喎,地方名,地點都好清楚呀,
有幾會都真係想見識下你,睇下大家有無緣,係山上見到啦

哈哈,你好大膽呀,咁你又有同男友玩到咁放呀???之後仲有冇同果三個人定期咁玩法?

我末見過妳個樣 :smile_40: 咁妳可以搵下果個我:smile_44:

引用:
原帖由 Chan8888 於 2008-5-3 05:18 PM 發表

你對山來講都識唔少喎,地方名,地點都好清楚呀,
有幾會都真係想見識下你,睇下大家有無緣,係山上見到啦
香港既流行既遠足徑我差唔多行左三分二啦
有緣既可能會碰到面

-------------------------------------------------------------------

btw其他人唔好諗住係度約我行ar, 開thread目的都係想傾多d有冇同好地方和有趣經歷,
有興趣既話我自然會約

剛剛寫返好d細節,同第一次寫有少少唔同,有興趣可以睇返
我出街啦,希望聽日返黎唔好見到變左chat posts版,分享多d資料同經歷仲好啦. 唔好作反呀 c u all

冇野戰經驗可以講下野ma??=]
但系我試過一次露營lor..因為係童軍XD
個陣訓睡袋紮營...所以都五係好驚..亦五算多接解大自然
都幾驚蛇虫鼠蟻牙!!同理都訓五著好逼牙><

仲有自己煮野食,,雞手鴨腳
煮到一獲泡,,不過好好味
因為好肚餓XD

仲有一隊人行山架..不過座山好矮..
個陣六七點..天未黑哂..ar sir 話吾好開電筒
都有d驚,不過原來真系五開仲好..用自然光睇得仲清楚ga..
不過甘多人一齊上山要報數..一路行一跆報,,驚五見左一個牙
不過我好騰雞..次次到我都吾記得出聲
比人鬧XDXD

甘樓左你中e一個人郊遊定約埋朋友架
一個人你吾怕有危險ma??

不過住系hk真系好難可以接近下大自然=3=''

引用:
原帖由 Yin722 於 2008-5-3 08:16 PM 發表
冇野戰經驗可以講下野ma??=]
但系我試過一次露營lor..因為係童軍XD
個陣訓睡袋紮營...所以都五係好驚..亦五算多接解大自然
都幾驚蛇虫鼠蟻牙!!同理都訓五著好逼牙><

仲有自己煮野食,,雞手鴨腳
煮到 ...
yup 行夜山盡量唔好用電筒,一關電筒瞳孔未擴大仲難睇路ar,除非行到樹陰地方真係睇唔到路先好開

同朋友行夜山,一個人行都有既,睇行邊度同天黑情況啦
通常天黑晒唔會上山落山,怕危險,會留係上面徘徊至天光為止

港島南區都有唔少夜景幾靚既,例如成個大潭水塘好多引水道,香港仔水塘薄扶林水塘有段山路都唔錯既

引用:
原帖由 EdenAngela 於 2008-5-3 08:23 PM 發表

yup 行夜山盡量唔好用電筒,一關電筒瞳孔未擴大仲難睇路ar,除非行到樹陰地方真係睇唔到路先好開

通常天黑晒唔會上山落山,怕危險,會留係上面徘徊至天光 ...
agnela又話出街既, 今晚有party呀

引用:
原帖由 EdenAngela 於 2008-5-3 20:11 發表

香港既流行既遠足徑我差唔多行左三分二啦
有緣既可能會碰到面

-------------------------------------------------------------------

btw其他人唔好諗住係度約我行ar, 開thread目的都係想傾多d有冇 ...

你開POST咁講得, 係會引來好多人會打你主意架啦,
其實你可以將果d pm 轉發俾版主 as 投訴, 唔駛同呢D 狼狗客氣 :smile_38:

講真果句, 有心一齊玩行山的, 跟本唔會咁
擺明想 "趁行山時咩咩你" :smile_22::smile_22:

引用:
原帖由 EdenAngela 於 2008-5-3 20:23 發表

通常天黑晒唔會上山落山,怕危險,會留係上面徘徊至天光 ...

市區外圍的夜景確實好靚
但你所講那兩條路, 相對好行, 會唔會夜晚都好多人行架 :smile_13:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆