上一頁下一頁
發新話題

問女仔~外形/性能力的選擇

收藏  |  訂閱
3.0k  56.7k

引用:
原帖由 damabird123 於 2011-10-4 12:13 AM 發表 查看引用來源

你好似撚第3隻腳叻啲喎…
呢 d 野都係留返俾女仔撚好 :smile_30:

通常我先張 排骨出水之後煲半個鐘到,在張去皮 ge 番茄同殊仔放落去再煲廾分鐘到,再放一粒雞精,攪掂。
引用:
原帖由 汪汪0_0 於 2011-10-3 11:53 PM 發表 查看引用來源

有野問
有咩方法先煮到D蕃茄湯夠濃
我用熟番茄+雞湯煮出來都好似差敢D野同出邊飲果D
好似自己煮果D清0既唔夠濃郁甘

引用:
原帖由 tsang_jimmy 於 4-10-2011 12:14 AM 發表 查看引用來源

咁我都知.. 如果識整雞內臟住得好味.. 真係舔舔利
我讀書時好鐘意食啲內臟架,老媽子成日整,所以我都識少少。但衣加醫學話無益先介左…不過衣加都好難買到…

引用:
原帖由 tsang_jimmy 於 4-10-2011 12:14 AM 發表 查看引用來源

呢 d 野都係留返俾女仔撚好 :smile_30:
我都係咁話…呢家野一定係女仔做架啦…

引用:
原帖由 damabird123 於 2011-10-4 12:17 AM 發表 查看引用來源

我讀書時好鐘意食啲內臟架,老媽子成日整,所以我都識少少。但衣加醫學話無益先介左…不過衣加都好難買到…
哈哈... 全世界都話食肉唔健康... 無益架
但有肉唔食.. 罪大惡極 :smile_30:

引用:
原帖由 我愛丁字褲 於 4-10-2011 12:15 AM 發表 查看引用來源
通常我先張 排骨出水之後煲半個鐘到,在張去皮 ge 番茄同殊仔放落去再煲廾分鐘到,再放一粒雞精,攪掂。

丫… good wor 丁,不過我認為番茄唔去皮好啲…去左會爛哂。

如你要保持體態可以加啲西芹落去,不過我麻麻…

未聽過用生 ge 鴨腎煲湯囉,我用乾鴨腎煲 wor.....
引用:
原帖由 damabird123 於 2011-10-4 12:08 AM 發表 查看引用來源

兩種都煲得湯架,一干一濕呀,街市個啲煲左可以食番,沾豉油好好味架!儍妹,埃比你激屎囉!又話瞓,掛字我呢

引用:
原帖由 tsang_jimmy 於 2011-10-3 11:58 PM 發表 查看引用來源

我諗唔好蕃茄 + 雞湯.. 只係要個淨味 (可以水+蕃茄+生糖+茄膏 / 茄醬.. 同埋俾多一兩個蕃茄 if 唔夠濃)
OHOH~~茄膏!!!
明白

加西芹味道唔同咗~~~真係要瞓,886
引用:
原帖由 damabird123 於 2011-10-4 12:20 AM 發表 查看引用來源

丫… good wor 丁,如你要保持體態可以加啲西芹落去,不過我麻麻…

引用:
原帖由 damabird123 於 2011-10-3 11:59 PM 發表 查看引用來源

生晒果啲都要沖洗下佢架…飲落肚架…
我咪話沖水切片羅,你而家睇我講D野係唔係跳住來睇先!!!!吼!!!:smile_o02:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆