上一頁下一頁
發新話題

CP真的那麼好~~~~~~~

收藏  |  訂閱
466  23.1k

引用:
原帖由 iori98 於 2008-12-29 09:52 AM 發表 查看引用來源
cp 勝在多女, 總會遇到個o岩心水
香港現在女多男小
你哋重要北上揾女人
好多港女都要做老姑婆~~~~
其實好多港女都係環境及經濟下而形成
只不過大陸未完全開放
過多十年八年可能變成第二批"港女"呢

引用:
原帖由 ufheaddown 於 2008-12-29 10:26 AM 發表 查看引用來源

呢樣你好錯, 你男友對! BB唔係一件玩具, 你鐘意小朋友啦就生. 如果佢註定要係一個單親家庭長大, 你生佢出來係你自私.
如果我真係自私,我就生咗出黎la

不過我可以講, 香港女仔唔係咁差, 除非特別靚同有條件, 我識好多香港女仔好識想我識持家, 家庭生活好好, 反而如果同內地女仔一齊壓力好大. 假設你找到一個真係認真的女仔(好多女仔找男友係找人照顧), 可能開頭對你沒物要求, 如果佢有D條件,好快就會睇到同認識到好多生活更好的人,對男的要求亦會越來越高. 呢樣野佢地比香港女仔更普遍. 我而家女友係內地人, 而我都識晒佢D朋友同事所以我好清楚.
香港人, 唔好用"內地可以平價找靚女友"心態. 香港呢個優勢已經縮到好細, 基本上廣東省的女仔同以前港女已經沒物分別. 我地的優勢只能用係出來做野沒耐的外省妹身上. 你唔進步好快又被邊緣化.

你前男友可能以前未玩過,又冇gprs工能,所以吾識返屋。

等距玩夠先啦! 我有個老友四幾至学沉,咪就係以前冇玩過囉!

引用:
原帖由 vigor 於 2008-12-29 10:56 AM 發表 查看引用來源
你前男友可能以前未玩過,又冇gprs工能,所以吾識返屋。

等距玩夠先啦! 我有個老友四幾至学沉,咪就係以前冇玩過囉!
真係要沉過先有抗沉力架。

哈哈!呢度CHING已中哂毒,樓主係度問正可尋找到妳前男友中毒心態。
好多CHING都覺港女要名牌又5知足。
諗深一層大陸女仔可常唔係呢。點解佢地咁易會知足呢,原因她們從小生活水平同對物質都偏向簡單。
佢地只要可以俾錢返老家供養父母起大屋,係親戚鄉友面前有地位已心滿意足。
但呢D是否長遠呢?當佢地身邊的姊妹人人都有LX,CHANXXX,GUXX。佢地一樣想擁有。
呢D係人性的天生慾望,沒有這種慾望人類何來會有進步呢!
如同男人一樣,你有一個女友或老婆,更想多幾個咁。
身邊個個朋友個個BEN跑,波子,老法自己一樣都想擁有。
但講真大陸女人又有幾多個會為自己另一半去付出呢,又有幾多個公一份婆一份呢。
我見咁多朋友係大陸娶妻,個個都係留係屋企坐同打牌。一申請落嚟又嫌屋細又嫌悶,無$連人都閃嚟。
我兩個唐哥都係大陸娶了老婆,一個申請落嚟閃O左,一個生活了10年最後騙O左兩層港樓一層大陸樓,
之後仲勾佬走O左。
可能呢D係過別例子,但我11年的拍拖生活有5個HK女朋友,個個都係經濟獨立。
最多大時大節先有所要求。(不過多數都係我自動波送的)其中還有些會為大家將來去諗去計劃。
反之係大陸所識的女仔,無幾耐就要你送電話,要家用,離譜D還要你俾首期買樓,之後側側博要你幫佢供埋。
不過當中亦有D唔係咁,可能自己唔好彩遇唔到姐。

引用:
原帖由 sasa_mak 於 2008-12-27 03:23 PM 發表 查看引用來源

唔好咁講
我都有市場啫
樓主好有自信啵!!!!!

d北姑真的好正...樓主自己探尋一下先..

引用:
原帖由 sasa_mak 於 2008-12-27 01:45 PM 發表 查看引用來源
我見各位ching都咁鍾意北上耍樂,而且成日沉船
香港真係揾唔到私家菜???
你們抱什麼心態呢???
因本人的前男友就係一去無回頭,而且重學人沉船
現在欠下一身債,CP真係咁大吸引力~~~~~
抱住去滾的心態咯. 你係永遠唔會明的. 男同女有d 野係永遠溝通唔到, 正如男人都唔明女人堆的興趣又抱什麼心態

認真講句,不要說.話係條女,妳係佢老婆,分分鍾定力吾夠都沉船.
至於無沉船黎講,港女掂都無得同上面 d 囡囡比.原因簡單
1.>妳芳齡 22,佢可以有 16-18.
2.>妳勒力,佢地勒力之外,重可以點做都得.
3.>有時妳發老皮,條仔都要忍一下.佢地可以無面比,直屌落去,跟住硬做完食飯,之後又無事,可能重勤力左.
男人系大陸,祇要有鬆動錢,好似係天堂一樣...:smile_34:

所以係吾好同上面 d女比....死硬 !

引用:
原帖由 sasa_mak 於 2008-12-27 02:41 PM 發表 查看引用來源

我只可以講,我遇人不淑
我無怪過任何人,只係知呢個世界好大
人揀我,我揀人
我前男友揀得個大陸女人,一定有佢長處
但我前男友揾我,我都有長處佢會留戀
男人就是貪得無厭,想一得二
呢種男人最唔好. 係玩就玩, 係講感情就講感情. , 一係就自己本事玩到你唔知. 明想每樣一個就一腳申開佢. 我諗佢係想兩個都要, 玩完後番來搵你

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆