上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  630.4k

星期六腎虧潘條仆街復出又揸住部份實力座騎

第四場本季最後一場泥地賽李福深杯 四班跑千二 跑嗰陣未開燈當日馬看待 兩隻同程算準嘅機械騎士同澳華威威單挑局面 熱食都要嚟過關

第六場四班千六陳祖澤錦標 腎虧潘揸住勝意唔係馬房因素嘅話喺呢度算係四平八穩 另外再追錶之將來 再加程上千六合腳法 丁仔依家都係盡人事

第七場三班千四第一組施文信杯 都幾均勢 新馬兩勝嘅同得威插班初出以上場計增程本應更合但對手由同齡馬變左跑開嘅師兄 進度能否追得上唔知 對賭攻擊 要返一個月前同程爆入冷Q風繼續吹 呢場幾隻前置馬估算開中等步速應有利又有夜馬經驗 Q方面陽光勇士本應係機會馬但上場贏得比預期辛苦 再加磅上到130磅有阻力 倒不如要返嗰場輸俾佢嘅一定美麗 用布文無死磅又好檔啱哂前置跑法
尾場陳南祿錦標三班千二 同第七場一樣 至少三隻放頭馬光年八十 同祥和順 魯班精神在陣 都係買後上馬 第一隻旭日昇 落千二後其實算準 雖然上場贏四班但當時孭134磅壓力其實唔細都贏 上返三班但分數同高峯比較仲有距離 田雞騎開知點搞 次選抖左排復出嘅福星 衝程短而執到一檔啱哂腎虧潘騎法 睇操練功夫雖然係季尾都照上陣唔似遊馬河 冷門方面就係蕭家嘅德薩斯 前一場初跑同程後追不俗 上場就場地有變而跑嗰陣落大雨當試大閘 再減兩分今次個檔有利 仲有快馬開路更好跑
PS:真係估唔到 隔離香土其中一個ACC.永禁馬版禁言居然解除 唔知發生乜嘢事

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-7-2 08:19 PM 發表 查看引用來源
張福元話過佢最like賭直路賽 夠公平
跑星期四

第二場二班一千都唔駛點諗 美麗第一對水晶酒杯單挑 攞嚟過關
第三場四班一千大多數馬似是而非 唔見得會爆 極光彗星同鴻圖新星呢雙星控制大局

第八場三班1650又見赤兔 ...
第四場四班千二,我也打算飛起晨曦儷人同金匯昇昇,前者且增程而上仗表現差。精明勇駿正路選擇。稍麻煩是另外兩匹,除了伶俐驫駒日頌月讚,電路七號亦是實力份子,上仗篤定第二拋離伶俐驫駒有說服力,今次繼續好檔好跑,前列份子,目前與日頌月讚賠率接近。

另講第五場四班千六,冷門,先怡昌奇兵,兩場千四外檔一亞一季中上組別後上有勢,增程轉谷草,博憑級數壓倒對手。領創動力前仗力拼川河首駒僅負水準算高,上仗心律不正而敗,休一星期後操練正常,今次檔位比前仗入Q更好,若跑出水準亦可爭勝。北海盜與紅海勁上仗同場好檔包Q,今次前者仍排好檔,後者則中檔向外移,尺寸馬檔位影響較大,負磅變化未必可改變次序,保險腳仍取北海盜。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-7-3 04:35 PM 發表 查看引用來源

第四場本季最後一場泥地賽李福深杯 四班跑千二 跑嗰陣未開燈當日馬看待 兩隻同程算準嘅機械騎士同澳華威威單挑局面 熱食都要嚟過關

第六場四班千六陳祖澤錦標 腎虧潘揸住勝意唔係馬房因素嘅話喺呢度算係四平八穩 另外再追錶之將來 再加程上千六合腳法 丁仔依家都係盡人事 ...
看歐國盃到天光

第六場上次我同你都賭過錶之將來及哈哈大笑,後者回到千六而檔位比前好得多,都要跟多次。錶之將來目前大熱Q,上仗可能是次仗併發症,威之星同場追得較好。丁仔要看另兩匹當起新馬。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-7-3 04:35 PM 發表 查看引用來源

第六場四班千六陳祖澤錦標 腎虧潘揸 ...
潘頓輸完機械騎士再輸勝意,兩匹賽績好的馬,騎法又不覺有問題。

第七場三班千四,丁仔的同得威的優點是兩勝時間不俗,插班雖無把握,負輕磅不敢小覷。風繼續吹上次已覺評分到位但怕狀態未復或想順勢落班,亦好在也因怕其殺低正路馬而避過輸錢,今次預期有正常步速是機會馬。一定美麗上次負於陽光勇士接近四個馬位,後者進步中,似難反先。另外你常賭的紅愛舍,終於回到千四,千六通常大敗,亦試過千六大敗後即贏千四,上仗不必理會,好檔加贏馬拍檔,有權變身。

回覆 4014# 鴻略 的帖子

R 10 :2 光年八十  5 鲁班精神 連贏

引用:
原帖由 月影偷情 於 2024-7-6 07:42 PM 發表 查看引用來源
R 10 :2 光年八十  5 鲁班精神 連贏
光年八十評分吃緊又排外檔,不易應付更質新之馬

星期三谷戰煞科 心水六 八 九場
第六場告仔一對蕭家馬搏柏林探戈 泥地同谷戰依家最可靠 孭磅125相當有利加埋同倉同系人馬亞機拉開路好跑 Q方面再追超超比 檔位比上場好好多 打比後幾場重飛都未交代 周仔要醒定
第八場三班一千 萬衆開心同年少有威退出得返九隻 應該都係年少多好 紅逸舍同嘉應喝采之爭 Q就要前兩隻
尾場三班千八亂局一場 近績最好嘅非惟僥倖再加磅到頂磅 贏面無上兩場咁高但勝在可以擺前走賺形勢 三三四四並非不可能 保險腳比較穩陣 呢場向一啲休息期比較長先揀 其中一隻就係希斯今季代表作建測羣英 同樣勝在可以跟前跑而今場港林福將縱橫大進呢啲開路會好跑 而負磅受讓非惟僥倖十磅相當有利 另一選大學生 近兩場用後追跑法效果不俗 愛爾蘭賽績一早贏過千六 所以增程上千八應無不合之理

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-7-8 07:55 PM 發表 查看引用來源
星期三谷戰煞科 心水六 八 九場
第六場告仔一對蕭家馬搏柏林探戈 泥地同谷戰依家最可靠 孭磅125相當有利加埋同倉同系人馬亞機拉開路好跑 Q方面再追超超比 檔位比上場好好多 打比後幾場重飛都未交代 周仔要醒定
第八 ...
第八場極熱,年少多好及紅逸舍路程有根據,嘉應喝彩則快馬縮程,單T可能穩過Q,或博單棍F4大老撾。

尾場三班千八確甚亂,非惟僥倖兩捷固然有能力,你揀的建測羣英,上仗見更進一步,回谷草對手一般似弱過上次,大學生屬未知數,有可博之道。浪漫老撾過往千八表現其實更勝千六,近況好又有賠率,另一匹「浪漫」浪漫風采減夠分又回到最擅長的千八,再加一對上仗追得好的博望坡及奮鬥心,前者亦肯定千八比千六好,感覺極接近。

另講第七場,還看今朝搭精益大師正路大熱Q只得6倍就興趣不大,但揀了歡笑福星博單T,上仗一千沿欄追上頗勁,今次上千二有好檔,有望搶一席

本地馬季煞科 一如之前暑期外地賽主力睇英法
第二場二班千二雖然得七隻但起碼三隻快馬 八駿巨昇 人和家興同龍之輝必有步速 先揀賺形勢占士德 雖然上場對著不過鑽石星空但檔差索性拍住放頭居然當人地透明輕勝 反映更進一步 升班減磅而呢場出馬唔多更有利佢跟守好位 Q方面威哥一對寧願要雖然頂磅但有檔位之利嘅包裝必勝

第八場杯賽場合 掛名一班但全部都係二班嘅千六 對常拼常勇未死心 繼續排一檔希望巴度出彎前攞定生位衝刺 總覺得上場火車潘發揮未如人意 同樣上場塞車仲有隻增有 當然嗰場頂磅爭勝打折扣 比上場減9磅換埋田雞肯定好跑

第十場71當日792場次齊齊輸俾晴王嘅光明傳承同和平波同樣賺檔位 熱食攞嚟過關

本季最後一場賽事三班千四 正路始終都係手機錶霸 雖然頂磅但馬忠心加埋布文騎熟哂 威哥爭冠軍當然奶力都出埋 對手之中兩隻美麗始終秤先上星期贏馬嘅一定美麗 雖然加七磅但檔位搭夠 至於同樣美麗梗係怕左腎虧潘條仆街 三重彩搏好分加埋縱橫天下 近幾場同程雖然得個P但實際場場都追一段輸唔遠 一個月前走去跑谷千二擺明減分遊馬河 個分減到69分孭標準磅換MR.BEAN唔敢批死無機會

回覆 4019# KIRIN688 的帖子

本地馬季煞科日:支持呂厩

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆