上一頁下一頁
發新話題

沉船記

收藏  |  訂閱
802  76.3k

good husband. remember to go home.

回覆 1# 的帖子

noted

多謝:smile_38:

引用:
原帖由 bon1234jour 於 2008-9-13 11:09 PM 發表 查看引用來源

師兄,你好! 你又沉返啦? 咁都唔知恭唔恭喜你好. 不過點都好祝你沉船快樂, 無風無浪!
我 D老友都係咁同我講,隨緣吧! 不過一般為期3至12個月嘅"迷戀期"(整天記掛,弱點都係優點)應己過去,下一個phase就係attachment, 呢個就真正考驗大家有無真愛啦,卽係一就疏遠,唔係就隨時短炒變長揸, 唔敢諗呀!

引用:
原帖由 bon1234jour 於 2008-9-13 11:15 PM 發表 查看引用來源

我應該下星期會見囡囡, 幾個月無見(但有聯絡)到時睇下點啦, 可能個種感覺已不再存在. 隨緣.
無咪揾過第二個再開始, 始終phase 1 and 2 of love,卽是 LUST and INFATUATION , 係最過癮嘅.

引用:
原帖由 雷電彩虹 於 2008-9-14 01:44 AM 發表 查看引用來源
講真,有feel至係最重要,我同個囡囡都見少了很多。我都以為會漸漸淡下來,聽樓主話不如放生佢啦!但再見番發覺個feel仍在,重好似有多無少添。於是就算啦,順其自然吧!就願咁多位師兄中秋快樂,沉船都係咁話啦!:s ...
過咗12個月未? 未就係迷戀期嘅正常現像.

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-9-16 09:02 AM 發表

無咪揾過第二個再開始, 始終phase 1 and 2 of love,卽是 LUST and INFATUATION , 係最過癮嘅.
暫時冇乜興趣, 玩下就算,沉就唔好住啦, 幾辛苦下.:smile_30:

回覆 396# 的帖子

我地巳經年半了,應巳到了phase 2。不過我都講過,大家都有另一半,前面係點真係難以想像,確係要隨緣!

各位師兄:
是緣是債是場夢,夢完夢醒一片空,夢醒吧:smile_39: :smile_39: :smile_39:

引用:
原帖由 keekeung 於 2008-9-18 10:40 AM 發表 查看引用來源
原來呢隻"沉船號"有咁多巴打㗎
我已婚, 依然愛我太太
如果以前你問我會唔會上船, 我會答絕對冇可能
但估唔到我今日都係坐上客
明知自己玩緊火
但果種久違了的戀愛感覺真係正到無倫
一面想抽身但一面又想"再坐一 ...
Welcome on board !

真係好有feel, 好特別先好兵行險著, 唔係衰咗就唔抵啦.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆