上一頁下一頁
發新話題

係大陸用中移動1卡2號打電話可顯示香港號碼!?

收藏  |  訂閱
49  957

引用:
原帖由 我愛大波 於 2009-3-21 09:16 發表 查看引用來源

ok

a 係你大陸號碼, b 係你老婆個大陸號碼, c 係飛線漫遊既號碼

首先去d 電訊公司申請個c 先, 之後將c 飛線去b 到, 咁你打c 個陣, b 就會嚮
咁你係大陸個陣想用a 個號碼打俾b 個時, 就唔好直接打 b 個號碼 ...
感謝ching教路
完全明白哂:smile_40:

引用:
原帖由 金童 於 2009-3-21 09:58 發表 查看引用來源
a 係你大陸號碼, b 係你老婆個大陸號碼, c 係飛線漫遊既號碼

首先去d 電訊公司申請個c 先, 之後將c 飛線去b 到, 咁你打c 個陣, b 就會嚮
咁你係大陸個陣想用a 個號碼打俾b 個時, 就唔好直接打 b 個號碼, 宜係打c ...
那就是囉:smile_42: 你是不是試過這樣做過:smile_41:

引用:
原帖由 金童 於 2009-3-21 09:58 AM 發表 查看引用來源

咁你係大陸個陣想用a 個號碼打俾b 個時, 就唔好直接打 b 個號碼, 宜係打c ...
唔使將你個香港號碼轉去你老婆到架, 簡單d, 就咁將個飛線漫遊既號碼轉去你老婆個大陸號就得
到時你係打番香港個個飛線漫遊既號碼

引用:
原帖由 mws854 於 2009-3-21 11:06 AM 發表 查看引用來源

那就是囉:smile_42: 你是不是試過這樣做過:smile_41:
親身試過, 老虎完全唔知我係大陸

引用:
原帖由 我愛大波 於 2009-3-21 11:16 發表 查看引用來源

唔使將你個香港號碼轉去你老婆到架, 簡單d, 就咁將個飛線漫遊既號碼轉去你老婆個大陸號就得
到時你係打番香港個個飛線漫遊既號碼
大波兄早

引用:
原帖由 我愛大波 於 2009-3-21 11:17 發表 查看引用來源

親身試過, 老虎完全唔知我係大陸
那請問大波兄...這個服務你知不知要收多少錢:smile_41:

引用:
原帖由 mws854 於 2009-3-21 11:28 AM 發表 查看引用來源

那請問大波兄...這個服務你知不知要收多少錢:smile_41:
有兩邊要收費
一個費用就係你打落香港個個飛線漫遊號碼個度
一個就係個漫遊轉接落你老婆個電話既費用

其實兩個費用我都唔係咁清楚
要睇番你用大陸電話打去香港幾多錢
同埋要問番你申請飛線個間公司轉接費一分鐘幾多

不過都應該唔會好貴, 打落香港最多咪$1-$2 一分鐘
宜飛線個邊都應該係0.4-0.7 一分鐘咁上下啦

引用:
原帖由 mws854 於 2009-3-21 11:00 發表

去中山我唔識路喎:smile_39:
係未你帶領我依個新手先:smile_13:
午安854:smile_35:
24號有中山友聚會你去內游區望望啦:smile_46:

引用:
原帖由 我愛大波 於 2009-3-21 12:04 發表 查看引用來源

有兩邊要收費
一個費用就係你打落香港個個飛線漫遊號碼個度
一個就係個漫遊轉接落你老婆個電話既費用

其實兩個費用我都唔係咁清楚
要睇番你用大陸電話打去香港幾多錢
同埋要問番你申請飛線個間公司轉接費 ...
依個方法都好似幾好喎
完全可以呃到我的老虎:smile_40:

引用:
原帖由 cherry8788 於 2009-3-21 12:11 發表 查看引用來源
午安854:smile_35:
24號有中山友聚會你去內游區望望啦:smile_46:
午安車里兄
但你會唔會去SZ or CP呢:smile_41:
中山好似幾遠下:smile_45:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆