上一頁下一頁
發新話題

香港人都係人

收藏  |  訂閱
46  8.3k

引用:
原帖由 6623951 於 2009-3-18 11:43 AM 發表 查看引用來源
我諗各位c師都試過,
d qq女加你們,睇到你地資料寫hk人,都仲要問你係咪hk人.
ok,我答你係.
咁問番佢地係又點...
佢地好多都答話好享往hk既生活
好想黎hk等
其實,大家都係中國人...點解要分等級呢?
你自己都睇低 ...
good point!  我最唔欣賞d揙低自己抬高別人的 .

引用:
原帖由 6623951 於 2009-3-19 12:56 發表 查看引用來源
我都明白各C HING既睇法,背景唔同係會有文化衝突
不過我唔明既係
佢地覺得香港好好
無都唔洗做,唔洗學
一黎到就會發達既心理
所以好多就會係Q到加香港人
比你食
佢可以同人講有個香港男朋友
又駁下有無機黎到 ...
你有時間既話,慢慢去調教你認識果一類...但是,源頭都係咁,又點調教到別人呢~~:smile_19:

總知好多q 女就係超低能勁搞笑啦

引用:
原帖由 wataru 於 19/3/2009 09:51 發表 查看引用來源

正確﹗D女都成日都問我﹐系咪成日見到明星? 我話D明星唔使做呀﹗日日企系街比你見呀﹗
係BOR, 佢地都傻傻地, 我成日會答佢地唔通你響北京就日日都見住胡主席咩? 邊有咁多明星日日行出街俾你睇...

不過, 家下好多大陸人都生活過得好好, 好多生活仲好過香港人, 香港人已經無優勢, 只係叫做比大陸人斯文(但個人認為香港人仲係好無禮貌), 比佢地細心DD, 錢? 算吧啦

咪即係好似有D香港女覺得洋腸好味D咁羅:smile_35:

睇ching你地自己點睇囉,

引用:
原帖由 YUSUKEWONG 於 2009-3-19 07:31 AM 發表 查看引用來源
真係去過條女老過, 真係住吾習慣, 條q女成日問我有無見到明星? 我話無見過, 佢吾信有兩種反應: 你吾係香港人, 二, 你有無搞錯?
yes, dafault : 香港人一定系街行行下會見到明星:smile_30:

膚淺:smile_45:

I think the china girls who 'look up' to HK people are mostly the young village girls who don't have much knowledge.:smile_30:  Most of the city and older girls know that HK people are not that special, but generally they do think we have higher income, better educated, better mannered, etc....... and have a good impression. But a few china girls don't like HK people for their own various reasons......

同大陸女玩下拍下拖就冇所謂  結婚就一定唔可以架啦

結婚既話又要申請佢落黎  加上佢係外省人就更加仆直  分分鍾又要養埋佢屋企人  結婚後先知有好多野你會頂唔撚順  文化相距太大既問題    只識打牌等等  落到香港黎可能又易受引誘  俾人勾走埋

通常同佢地結得婚既香港男人我覺得係佢地香港真係搵唔到女友 又或者搵錢唔多先會係咁  

有頭髮邊個想做辣里呀:smile_39:

引用:
原帖由 abc8899 於 2009-3-28 11:09 PM 發表

yes, dafault : 香港人一定系街行行下會見到明星:smile_30:

膚淺:smile_45:

:smile_42: u guys just ridiculous
maybe in their mind hk is toooooo small to compare with mainland china and hk have a lots of celebrities.
that's y they ask a question like that.
maybe u asked some stupid questions to them as well but u didnt even notice...
so, guys , give some respect to urselves:smile_39: :smile_39:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆