上一頁下一頁
發新話題

我諗我今次柒左...

收藏  |  訂閱
89  6.3k

十蚊都講一餐,真7:smile_22: :smile_22: :smile_22:

樓主不要這樣想,就算我當您今次真的是給人騙了,但……
您是出於善心的,所以您已經做左善事,

您有無想過.........
如果您在皇崗口岸發現已比人打荷包,電話、証件、咭錢無曬,連散銀都岩岩用曬,您會點做?
我想.....您最起碼都會向香港人求助,叫距幫您打電話給您香港的親友求助,

但…如果您碰到的就是好像樓上自以為好醒目的師兄,直行直過吾理您,您都未出聲 d 人已經當您是騙子,您會幾無助呢?
我成日看到呢度 d 師兄話上到大陸大家要互助,其實我都好想了解下點互助法?

引用:
原帖由 cornpop 於 2008-12-22 12:55 PM 發表 查看引用來源
佢係流既話你損失不大,係堅既你都算係幫左人架喇,well done
I agree with you.

引用:
原帖由 wingho92 於 2008-12-22 02:09 PM 發表 查看引用來源

如果您在皇崗口岸發現已比人打荷包,電話、証件、咭錢無曬,連散銀都岩岩用曬,您會點做?
...
同意,只要唔似呃人同埋唔涉及太多錢咪做下善事囉。

引用:
原帖由 gsf1200s 於 2008-12-22 02:54 PM 發表 查看引用來源同意,只要唔似呃人同埋唔涉及太多錢咪做下善事囉。
有知音人,謝謝師兄支持

算啦, RMB10又唔係多, 當跌左囉

引用:
原帖由 wingho92 於 2008-12-22 02:09 PM 發表

...
法國大餐, 立即話: "唔好驚動香港D屋企人, 幫你打電話揾公安幫手喇,
去到派出所自然會有人幫你."

引用:
原帖由 bokyeh 於 2008-12-22 03:08 PM 發表 查看引用來源法國大餐, 立即話: "唔好驚動香港D屋企人, 幫你打電話揾公安幫手喇,去到公安局自然會有人幫你."  
並不是所有人番大陸都不可以給家人知道的(雖然我都吾可以)

回覆 1# 的帖子

你知道柒左啦!下次醒D啦!:smile_38:

引用:
原帖由 smallpotato74 於 2008-12-22 02:08 PM 發表 查看引用來源
十蚊都講一餐,真7:smile_22: :smile_22: :smile_22:
你地咪又係咁~~搭白牌/的士為左平十蚊同司機拗到牙血都出埋~~~~~~~~~~~~~~:smile_45:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆