上一頁下一頁
發新話題

[原創色文] 失婚婦之小狼狗馴訓日記

收藏  |  訂閱
67  54.1k

引用:
原帖由 烏克蘭哥薩克 於 22-6-2013 17:20 發表 查看引用來源
比你地叫叫下 , 我今日突然心思思想寫下長文TIM ... 不過提材你可能估唔到
(另外 , 唔排除本人會極速反悔 ... :smile_35::smile_35::smile_35
我第一個舉腳讚成啦?如有需要幫忙...我可以幫手,不過;我對歷史好渣。哈哈!

support

引用:
原帖由 spamna 於 2013-6-22 06:41 PM 發表 查看引用來源

我第一個舉腳讚成啦?如有需要幫忙...我可以幫手,不過;我對歷史好渣。哈哈!
咁都比你估到???!!!:smile_35: 真係知我者莫若S兄~~
不過今次唔只咁 ... 因為歷史背景係原創既 , 可以話係幻想出來的後宮+爭霸故事

講到好大咁 , 其實都唔知寫唔寫得出:smile_35:
E+最大問題係 , 我唸故事跳STEP得好勁 , 短文還好 , 長文我一日寫前段
第二日寫後段 , 第三日寫中段 ... 但我又唔想一年後寫晒先出 , 想幾日出一篇 ,
咁點算???
:smile_35::smile_35::smile_35:

引用:
原帖由 烏克蘭哥薩克 於 23-6-2013 10:25 發表 查看引用來源
咁都比你估到???!!!:smile_35: 真係知我者莫若S兄~~
不過今次唔只咁 ... 因為歷史背景係原創既 , 可以話係幻想出來的後宮+爭霸故事

講到好大咁 , 其實都唔知寫唔寫得出:smile_35:
E+最大問題係 , 我唸故事跳STE ...
後宮...好多佳麗喎?有點難度,不過對你有信心啊?做場好戲,祝你早日上文啊?yet。:smile_o12:

好文要支持

引用:
原帖由 spamna 於 2013-6-23 01:01 PM 發表 查看引用來源

後宮...好多佳麗喎?有點難度,不過對你有信心啊?做場好戲,祝你早日上文啊?yet。:smile_o12:
放心拉 , 我寫果種後宮結構 , 你一定想像唔到 !!!
但就係因為我又想創新 , 但唔想不停好似說明文咁 , 介紹我創作出既政府  後宮結構 ,
點樣可以順故事發展講解 , 係我一大難題~~

不過我始終覺得 , 我最後變大隻講既機會挺大 ... :smile_35:
唔理拉 , 都係試下寫拉 ... 出左覺得結構幼稚 , 你地唔好笑呀 !!!

引用:
原帖由 烏克蘭哥薩克 於 24-6-2013 08:15 發表 查看引用來源

放心拉 , 我寫果種後宮結構 , 你一定想像唔到 !!!
但就係因為我又想創新 , 但唔想不停好似說明文咁 , 介紹我創作出既政府  後宮結構 ,
點樣可以順故事發展講解 , 係我一大難題~~

不過我始終覺得 , 我最後 ...
為理想踏出一大步,讚:smile_o12: ,預計幾時有得睇呀?

引用:
原帖由 spamna 於 2013-6-24 08:23 AM 發表 查看引用來源

為理想踏出一大步,讚:smile_o12: ,預計幾時有得睇呀?
其實暫時第一回係寫背景 , 基本上係己經寫左 ... 不過講真 , 暫時其實除左一個背景 , 只係唸左兩三幕 ,
故事大結構都未唸好 , 唔敢咁快就出~~:smile_35::smile_35::smile_35:

引用:
原帖由 spamna 於 2013-6-24 08:23 AM 發表 查看引用來源

係呢 , S兄有無唸住出長文???
實不相瞞 , 小弟篇長主打唔會再係SEX(出到既話) , 如果S兄都想出既不防天馬行空一D ,
而且唔駛比太大壓力自己 , 寫到咪寫 , 寫唔到咪寫住短篇先羅~~

引用:
原帖由 烏克蘭哥薩克 於 26-6-2013 10:00 發表 查看引用來源

係呢 , S兄有無唸住出長文???
實不相瞞 , 小弟篇長主打唔會再係SEX(出到既話) , 如果S兄都想出既不防天馬行空一D ,
而且唔駛比太大壓力自己 , 寫到咪寫 , 寫唔到咪寫住短篇先羅~~
天馬行空故事曾經娜娜系列其中一個故事"魔物編"寫過啦?不過都係爛尾,再想寫第2集時,又諗唔到大綱問題,俾我擱置唔寫喎?長編故事我真係無時間再寫,短編仟零字三四日寫到...哎喲?又有靈感到啦?等我推無巧兄編文上來先。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆