上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  444.8k

引用:
原帖由 包皮過長人士 於 2009-7-30 06:14 PM 發表

係咪咁?
我都有,點算?:')

你地兩個都算正常的
因為包皮反得少過緊所致

即係要小心d?
或者1日換一次?

引用:
原帖由 95102348 於 2009-7-31 10:37 AM 發表 查看引用來源
唔該樓上,我想問下,想出街用無菌沙布,即係四方個隻包個圈,再用醫生膠布封一封咁就ok?但到時想小便咪要重新整過?
仲想再問一下,沙布可唔可以包埋縫針個個位?即係頭後面個頸位
沙布主要就系包住縫針D位,即系個頸附近,露大半個龜出來,去廁所時個人向前斜小小,支野垂直向下,去完記得抺一抺乾,咁就無咁易濕.
濕左就要換過了.

引用:
原帖由 carryouhome 於 2009-7-31 12:53 PM 發表 查看引用來源
如果下下都要再整過,要小便時拆出黎會好痛,因為有分泌物痴住
其實頭果幾日包紗布之前應先放一條消毒格仔落去,張貼系密封處理,一開出來就系濕的.
但我唔知叫乜名,系醫生幫我貼的.呢張野系用來防止痴住,就算痴都易起好多.

我聽日想去動漫...但用左個隻有光面的沙布包左圈,仲係會痛,
又唔可以包實個龜頭...今日係手術第二日..你地話我後日可唔可以正常出街?

引用:
原帖由 2等天使 於 2009-7-31 11:36 AM 發表 查看引用來源

你地兩個都算正常的
因為包皮反得少過緊所致
咁點攪?
剪左佢?:smile_29:

割完到依家成個星期, 沖涼ok...傷口我見仲係腫... 個頭附近發脹咁lor....

扯旗唔痛, 但依家條野一掂親底褲有摩擦, 即刻有種痛的感覺.... 點算...條jer好敏感.........

仲有, 想問下幾時拆線...d線好"吉"肉...!!~€:')

remark: 我條野感覺上粗o左大條o左.....個頭無時無刻都對住, 好唔慣:') :') :')

引用:
原帖由 95102348 於 2009-7-31 04:10 PM 發表 查看引用來源
我聽日想去動漫...但用左個隻有光面的沙布包左圈,仲係會痛,
又唔可以包實個龜頭...今日係手術第二日..你地話我後日可唔可以正常出街?
痛唔痛人人唔同,我就無痛過,但又見到其他人痛到行唔到...........痛就食下止痛藥啦,小手術,好返只系時間問題,點會出唔到街呢.

引用:
原帖由 win173 於 2009-7-31 09:36 PM 發表 查看引用來源
割完到依家成個星期, 沖涼ok...傷口我見仲係腫... 個頭附近發脹咁lor....

扯旗唔痛, 但依家條野一掂親底褲有摩擦, 即刻有種痛的感覺.... 點算...條jer好敏感.........

仲有, 想問下幾時拆線...d線好"吉"肉...! ...
腫系正常,頭下面組織比例鬆,所以會腫D.我都系呢兩日先睇到明顯收緊腫,不過睇進度我估要消晒最小都要過多兩個星期.
線可以唔拆都會自然分解,沖涼多D用熱水洗果到就快D,不過拆左更舒服D啦,不過拆果时會痛痛地,兩睇啦.
以前收系入面個表皮系薄D,敏感無可避免.............呢個問題我都有:smile_13:,真系好麻煩,我摩擦到就唔會痛,但會好痕, 一痕就會有反應,系街時真系好煩:smile_42:,只好行慢D.
我現無必要就唔包了,等佢好好習慣,換左皮應會好D掛.

擔心 ,

我今年就快14歲o拉 ,
o係今個星期2(28/7)就去左某間私家醫院到割 ,
同埋就訓左一晚o拉 .:smile_13:
o係今個星期4(30/7)就搵番個醫生 ,
佢話幫我拆左黑色(不能自然分解)嘰果d線同埋一塊濕得嘰沙布 ,
拆完之後佢叫我繼續用d乾沙布包住個傷口 ;
濕左嘰話 ,
就拎盤水加o的某消毒藥水落去 ,
然後將下面[jum]落呢o的水到 .

不過呢 ,
琴日發生左個頭同同埋d傷口位都有o的[白白]嘰野o到 ,
媽叫我拎支綿花棒去抹左去 ;
但係o係o的可自然發解嘰線上面就好難整走 ,
自己都驚會整甩左d線 !
同埋o係個頭頂嘰底部好似有o的小小黃嘰分泌物流出黎 ,
我都唔知係咩黎 !

點算好o牙各位 ,
我好驚發炎o牙 !
有冇人可以救救我同教我應該點做 ?:')

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆