上一頁下一頁
發新話題

*聚緣會*誠徵30以上單身好男好女,一齊旅行,打牌,唱K,shopping,party...(非誠勿入)5

收藏  |  訂閱
730  17.7k

引用:
原帖由 緣碌碌 於 2008-11-19 03:05 PM 發表 查看引用來源

仲 有 小 小 野 未 得.......遲 D 打 俾 你 啊.....OK  嗎?
? mins.
? = 3

引用:
原帖由 waiwai0419 於 2008-11-19 02:18 PM 發表 查看引用來源

好悶...有咩話題
男 女 初 次 約 會 未 必 一 見 鍾 情 , 但 英 國 有 研 究 發 現 , 男 方 要 令 女 方 留 下 好 印 象 , 只 取 決 於 見 面 頭 三 十 秒 。
短 短 半 分 鐘 內 , 女 方 會 判 斷 初 相 識 的 男 方 是 否 合 眼 緣 、 可 否 發 展 等 。 男 士 們 要 把 握 每 一 秒 啊 !
英 國 赫 特 福 德 大 學 ( University of Hertfordshire ) 心 理 學 教 授 懷 斯 曼 ( Richard Wiseman ) , 上 周 日 進 行 首 個 大 規 模 「 快 速 約 會 」 ( speed dating ) 實 驗 , 找 來 一 百 名 單 身 人 士 , 每 人 跟 十 位 異 性 約 會 , 為 對 方 的 吸 引 力 評 分 和 決 定 會 否 再 跟 對 方 約 會 。
關 鍵 在 於 開 場 白
首 五 百 個 約 會 的 結 果 顯 示 , 三 分 一 人 在 三 十 秒 內 就 可 決 定 對 方 是 否 自 己 「 那 杯 茶 」 。 45% 女 性 在 半 分 鐘 內 就 判 斷 到 可 否 跟 對 方 發 展 , 但 只 有 22% 的 男 性 同 樣 「 爽 快 」 。 因 此 要 取 悅 女 性 , 關 鍵 在 於 開 場 白 。
實 驗 發 現 , 「 十 發 十 中 」 的 男 用 開 場 白 是 : 「 如 果 要 演 出 《 Stars in Yours Eyes 》 ( 英 國 一 套 經 典 電 影 ) , 你 會 演 哪 個 角 色 ? 」 女 士 用 的 「 煞 食 」 開 場 白 則 是 : 「 你 最 喜 歡 哪 款 薄 餅 餡 料 ? 」 男 性 切 忌 一 開 口 就 「 晒 命 」 , 例 如 說 「 我 是 電 腦 博 士 」 之 類 。 最 易 博 好 感 的 話 題 是 旅 遊 , 談 電 影 最 不 討 好 。

點 睇 ???

引用:
原帖由 緣碌碌 於 2008-11-19 03:08 PM 發表 查看引用來源

男 女 初 次 約 會 未 必 一 見 鍾 情 , 但 英 國 有 研 究 發 現 , 男 方 要 令 女 方 留 下 好 印 象 , 只 取 決 於 見 面 頭 三 十 秒 。
短 短 半 分 鐘 內 , 女 方 會 判 斷 初 相 識 的 男 方 是  ...
very useful information , I sure will make use of that valuable information

引用:
原帖由 ccmhkg 於 2008-11-19 03:08 PM 發表 查看引用來源

? mins.
? = 3
啜~~~哈哈

引用:
原帖由 人間過客~隨緣 於 2008-11-19 10:02 AM 發表 查看引用來源

皇后出巡....................................護驚:smile_38:
hey.....多 謝 你 啊.....無 人 性....我 已 經 買 左 啦 .......... :smile_15:

引用:
原帖由 緣碌碌 於 2008-11-19 03:05 PM 發表 查看引用來源

仲 有 小 小 野 未 得.......遲 D 打 俾 你 啊.....OK  嗎?
OK

引用:
原帖由 緣碌碌 於 2008-11-19 15:15 發表

hey.....多 謝 你 啊.....無 人 性....我 已 經 買 左 啦 .......... :smile_15:
哦....知啦...咁我吾記低D地址...

引用:
原帖由 緣碌碌 於 2008-11-19 03:08 PM 發表 查看引用來源

短 短 半 分 鐘 內 , 女 方 會 判 斷 初 相 識 的 男 方 是  ...
文化背景唔同...所以唔0岩用

引用:
原帖由 緣碌碌 於 2008-11-19 03:11 PM 發表 查看引用來源

啜~~~哈哈
woow.....

引用:
原帖由 lesliecyw 於 2008-11-19 03:21 PM 發表 查看引用來源

文化背景唔同...所以唔0岩用
咁 你 要 用 幾 耐???哈哈

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆