上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.4k

引用:
原帖由 octagonal25 於 2016-9-5 04:33 PM 發表 查看引用來源
縮落1200,12月才復出,夠殺

我都諗步步友如果落千二 跑卡士已經夠

直接跑短途場1,200米G1,夠贏啦

今朝泥地大閘
第一組千二:美麗鉅星 頓哥
第二組千二:巨無霸 郭能
第三組千二:合拍飛龍 拉哥
第五組1050:宇宙車神 祈普敦

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2016-9-5 16:51 發表 查看引用來源
我都諗步步友如果落千二 跑卡士已經夠

橫掂大摩短途無爭勝分子,新力風實力已見盡且1000優於1200,反而一哩有迅速冒起的喜蓮獎星!
咁GE話,香港一哩錦標雷神只需在喜蓮獎星同首飾太陽之間二揀一,希望佢揀喜蓮獎星啦!
除喜蓮獎星外,相信大摩亦會谷壯思飛爭取香港一哩錦標入場券,故此駒出爭廣東讓賽盃鬥志絕對不容置疑,看報名表此駒級數無疑凌駕對手之上,贏面頗高,唯一擔心是若掛變化地對此駒有一定影響。
大摩今年國際賽預計陣容
短:步步友、新力風
哩:喜蓮獎星、壯思飛
盃:威爾頓、佳龍駒
瓶:凱旋生輝

引用:
原帖由 傻kcud 於 2016-9-6 09:33 發表 查看引用來源
橫掂大摩短途無爭勝分子,新力風實力已見盡且1000優於1200,反而一哩有迅速冒起的喜蓮獎星!
咁GE話,香港一哩錦標雷神只需在喜蓮獎星同首飾太陽之間二揀一,希望佢揀喜蓮獎星啦!
......
大摩今年國際賽預計陣容
短:步步友、新力風
哩:喜蓮獎星、壯思飛
盃:威爾頓、佳龍駒
瓶:凱旋生輝 ...
佳龍駒要跑四歲系列, 六週後由二千縮落千六, 絕對唔係合適安排.

引用:
原帖由 一燈 於 2016-9-6 08:04 PM 發表 查看引用來源

佳龍駒要跑四歲系列, 六週後由二千縮落千六, 絕對唔係合適安排.
不知大摩怎麼想,但對外便說是這麼安排。

明晚大摩出威力川,正路頭馬。另一匹我看好的是前大摩馬君悅灣,質素佔先,試閘見好,排外檔更無想壞腦留一留之虞,目前頗有分頭。

除了谷草呢一點外, 威力川個準備都好有誠意.

不過就算有乜問題, 星期日壯思飛都可鐵定補中開齋,
只怕係俾田黃/駿馬翹楚之流搶吃頭啖湯罷.:096:

威力川操手0分,即有10次data也冇入三甲,賽前5天試閘加冇最後試跑但又加課,近依2年冇data但3年前有,莫未來香港。

但尾埸最高分馬5號也是2.5分

回覆 #379: 大摩馬房討論區第六章

八爺 點睇上星期日大摩隻綠勇士?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆