上一頁下一頁
發新話題

~花 2009-12~

收藏  |  訂閱
738  6.0k

引用:
原帖由 花映雪 於 2009-2-14 05:40 PM 發表 查看引用來源
我屋企隻貓唔見左:smile_39:
據我所知,貓係一種有個性的生命,離家出走幾日(本性如此),絕對唔出奇。
如果唔係出咗意外,或者被人困住,多數會自己返來,唔會「唔見咗」。
如果係只狗唔見咗,咁多數真係唔見咗。

引用:
原帖由 亞叔 於 2009-2-14 10:23 PM 發表 查看引用來源
小心眼有事:smile_35:  
唔睇就罪大惡極呀亞叔:smile_13: :smile_13: :smile_13:

引用:
原帖由 張薄明 於 2009-2-14 10:31 PM 發表 查看引用來源

據我所知,貓係一種有個性的生命,離家出走幾日(本性如此),絕對唔出奇。
如果唔係出咗意外,或者被人困住,多數會自己返來,唔會「唔見咗」。
如果係只狗唔見咗,咁多數真係唔見咗。
都試過走左兩日之後返o黎, 不過今次已經個幾星期了, 希望真係有人捉左去養, 我都唔想有意外:smile_39:

引用:
原帖由 花映雪 於 2009-2-14 10:51 PM 發表 查看引用來源
都試過走左兩日之後返o黎, 不過今次已經個幾星期了, 希望真係有人捉左去養, 我都唔想有意外:smile_39:
「捉左去養」=「綁架」。你估「綁匪」會善待你只貓咩?

引用:
原帖由 張薄明 於 2009-2-14 11:24 PM 發表 查看引用來源

「捉左去養」=「綁架」。你估「綁匪」會善待你只貓咩?
隻貓好得意o架:smile_13:

引用:
原帖由 花映雪 於 2009-2-14 11:26 PM 發表 查看引用來源
隻貓好得意o架:smile_13:
咁我真係為你失蹤著只貓而難過, 同時也為只失蹤貓祝福。
我一向認為,自稱萬物之靈的人類,並不比其他生命(譬如說貓狗)更值得尊敬。

引用:
原帖由 張薄明 於 2009-2-14 11:51 PM 發表 查看引用來源

咁我真係為你失蹤著只貓而難過, 同時也為只失蹤貓祝福。
我一向認為,自稱萬物之靈的人類,並不比其他生命(譬如說貓狗)更值得尊敬。
人先係最可怕及可惡既動物

引用:
原帖由 花映雪 於 2009-2-15 12:02 AM 發表 查看引用來源
人先係最可怕及可惡既動物
言之有理,百分百認同。

引用:
原帖由 張薄明 於 2009-2-15 12:14 AM 發表 查看引用來源

言之有理,百分百認同。
幸好不是所有人都只是這樣, 都有善良一 面的

花姐早晨:smile_38:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆