上一頁下一頁
發新話題

~secret admire~ 第四帖~繼續吹水~~黎緊7月18日有船P活動~

收藏  |  訂閱
5.1k  121.8k

引用:
原帖由 vickykwam 於 2009-5-12 11:12 PM 發表

kiki 喵~~~~~:131:
喵~~~

【明報專訊】澳洲    阿德萊德動物園周日發生猩猩出籠的驚險場面!一隻重137磅的聰明猩猩,先用樹枝令通電的圍欄短路,然後堆起一個草堆,站在上面爬過石屎牆及玻璃牆,坐在圍欄頂約半小時,最後自行返回圍欄內。

擾攘半小時 自行返欄未傷人

這頭27歲的雌性猩猩名叫占占(jim),牠爬出圍欄後,一度跟遊客的距離只有短短幾米,動物園職員隨即手持麻醉槍戒備,動物園為安全起見,疏散所有遊客,幸好占占最後也放棄逃走,乖乖自行返回圍欄內。

動物園表示,占占相當聰明,平日經常要跟牠鬥智鬥力,但強調占占未曾有過侵略行為。動物園管理員kiki說﹕「我想當牠爬出圍欄及知道自己身處何方時,意識到自己不應在那裏,於是爬回展區。」

雖然今次占占沒有對公眾構成威脅,但動物園會全面檢討,考慮移走展區內的樹木及擺設,以免同樣事件再次發生。

:023: :017:

引用:
原帖由 jimjimjim007 於 2009-5-12 11:11 PM 發表 查看引用來源

咁你慢慢食飯啦
係呀..你食飯時唔使找我地一齊呀
haahha~~

引用:
原帖由 何以在人間 於 2009-5-12 11:15 PM 發表
:023: :017:
何何...:023:

引用:
原帖由 卡妮 於 2009-5-12 11:13 PM 發表 查看引用來源

捉我做咩呀~
有屋企唔返:096:

引用:
原帖由 jimjimjim007 於 2009-5-12 11:13 PM 發表 查看引用來源
睇。定 人狼 先
睇下點可做 不死生
或學到貓貓咁長多八條命都好
龍珠 ge 餃子對住我地d 平凡人想死都好難過啵~~~~:096:

引用:
原帖由 wing3a 於 2009-5-12 11:15 PM 發表 查看引用來源
【明報專訊】澳洲    阿德萊德動物園周日發生猩猩出籠的驚險場面!一隻重137磅的聰明猩猩,先用樹枝令通電的圍欄短路,然後堆起一個草堆,站在上面爬過石屎牆及玻璃牆,坐在圍欄頂約半小時,最後自行返回圍欄內。

...
嘩...上左報紙呀.....
我唸住好小事姐

引用:
原帖由 andyminghin 於 2009-5-12 11:16 PM 發表 查看引用來源

有屋企唔返:096:
咩呀~~
依到都係我其中一個大家庭呀~

引用:
原帖由 vickykwam 於 2009-5-12 11:17 PM 發表 查看引用來源

龍珠 ge 餃子對住我地d 平凡人想死都好難過啵~~~~:096:
問定界王 取返幾個仙豆 防身都好

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆