上一頁下一頁
發新話題

沉船記

收藏  |  訂閱
802  76.2k

引用:
原帖由 g197212 於 2008-8-16 12:51 發表

原來男人都會玩感覺既……呢點我都係而家至知,仲以為d男人好理智添!
師姐:男人有時係會迷失理智,所以就會不知不覺地沉船喇,至於幾時回復埋智浮返上碼頭,甘就因人而異喇:smile_44:

引用:
原帖由 張自強 於 2008-8-16 14:44 發表
我也沉過船,亦知道這是很愚蠢的事,囡囡喜歡祇是你口袋的金錢,至於如何抽身,才是最重要。在那個時候,我找我的老友,帶我去常平走走,發覺那裡靚女多的是,要那個找那個,故無需為放棄目前的囡囡而傷心,我就是這 ...
師兄:恭喜你同囡囡好心分手,你的方法,我也試過,但兩種感覺完全不同,所以草草了事,最後都係用時間沖淡一切.:smile_27:

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-8-16 15:15 發表

Good , be more specific 會容易講D.

你老公同我哋三劍俠有一明顯分別: 我哋係以維護家庭為第一大原則, 然後喺呢個boundary裏面尋找一點空間去平衡自己. 如果我話我去club會令家庭和睦,女 ...
師兄:恭喜你冇再兵行險着,同囡囡好心分手,當係放生佢囉,祝佢永遠幸褔快樂喇:smile_38:

引用:
原帖由 1880 於 2008-8-17 02:33 AM 發表

師姐:你說:{我地現時都有二人世界去街街,有兩個人去下旅行,我周不時臨訓前都會同佢傾計,聽佢講下公司野,又會幫佢massage下.......之類,然後我都唔知可以做咩喇!以上各項,硬係唔覺得有咩拍拖feel囉!講真啦 ...
我唔係出事後至對佢特別好,我地一向都會傾計架。佢自已會同我講公司野,咁多年都係,反而有野果時就冇乜點講,兼且性情改變,唔係都唔會比我發覺到唔妥啦!

都好多謝你既建議,我會細心再檢討相處上有咩問題,唔明再向你地請教。

最後,咁老婆即係要唔要兼備情人角色?老實講,我都唔知情人要做乜,只可以話我地都會安排下二人相處時間咁囉!其實好坦白,我自已根本對佢亦冇情人感覺添啦,或者時間太耐啦。同男人唔同既係,女人通常好安份,唔會諗住搵人去扮演自已的情人囉。

盡力做好老婆又比人嫌棄,唔係都唔會係出面奶野啦!打理唔到頭家,管教唔到仔女,又話冇家庭溫暖!事實上女人上左年紀,又的確唔可以好似靚妹咁架嘛,好弱智架嘛,咪仲令人討厭!!!

老婆究竟應該點樣做,點樣將自已定位呢?呢d野,老公永遠唔會講出真說話,所以請各位c hung指教!

引用:
原帖由 g197212 於 2008-8-16 11:37 PM 發表

你講既野都好中肯,雖然有些男人的想法我諗到死果日我都係唔理解架喇!
最欣賞你話,"出面女人可愛係因為佢唔係老婆,做左老婆就變成唔可愛",呢句說話令我條氣順好多。起碼唔係一味無理地貶低個老婆而覺得第d女 ...
1.男人係咪控制自已做絕緣體就好大機會唔奶野?feel呢樣野靠自已控制,work嗎?
  當然係啦. 大部份男人講嘅feel都係sexual desire, 加上少少接觸好奇, 如果一早俾個清楚訊息D女性, 又有幾難? 睇你想唔想做啫.雖然有時有D女仔會因而辭職,but that's their problem. 不過亦有D似好好先生嘅男人,係唔知點拒絕人, 尤其當佢哋有個巴辣老婆,就好容易出事.

2.咁如果女人以家庭和睦為大原則,在出面搵個情人拍下散拖又得唔得?男人點睇呢件事?
3.見你地講得咁過癮,我都不禁諗下,究竟女人有冇咁既權利呢?你老婆出去玩架咋,唔代表唔愛你架,亦唔會放棄家庭架。(我想知道男人的諗法,並唔代表我接受呢種事情)
你首先要明白男人同女人係不同的生物,各有不同特質,以符合適者生存的定律,使我們不致絕種.你睇完我介紹嗰本書就會明白好多. 你知道唔同,就唔會盲目追求甚麽男女平等,婦權等等無謂嘢, 自然會有諒解. 如果唔係出自本身心意,需要, 而係去作出復仇式的行為, 這樣有建設性嗎? 你自己想想啦!

作為老婆,以下係一D我感受過嘅具體好行為等你參考:
每週要有幾次主動抱吓老公
行街有時要拖吓
耐唔耐要嘴嘴, 例如返公嘅goodbye kiss
唔好問長問短,去邊,做乜..等等.
如果佢偶然一次夜返(兩三點), 你只需起身問佢:有D湯駛唔駛煲熱你飲呀? (自此以後,除了公事應酬,我再無去到三更半夜)

每人(pair)性格都不一樣, 當然要自己摸索.

引用:
原帖由 g197212 於 2008-8-17 08:25 發表

我唔係出事後至對佢特別好,我地一向都會傾計架。佢自已會同我講公司野,咁多年都係,反而有野果時就冇乜點講,兼且性情改變,唔係都唔會比我發覺到唔妥啦!

都好多謝你既建議,我會細心再檢討相處上有咩問題 ...
師姐:你問:{老婆究竟應該點樣做,點樣將自已定位呢?}
我個人覺得一個支持和信任的老婆,對男人非常重要,適當時侯你仲可以讚吓佢,不要問長問短,祗需默默詅聽;
正如foresthill師兄講,如果老公偶然一次夜歸,不要多問,倒碗湯或一杯茶就可以,我也試過應酬飲醉酒,半夜三點要朋友送我回家,我太太默默幫我換衫(因吐到成身都係),沖參茶,拿熱毛巾等等,翌日我非常感動,之後朋友問,昨晚太太有冇鬧你呀,有冇問你去左邊渡,有冇問你點解甘夜返,一連串問題祗代表懷疑和不信任,祗會令人返感;
最後保持適時做愛,是維繫兩公婆感情的靈丹妙藥

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-8-17 10:16 AM 發表

1.男人係咪控制自已做絕緣體就好大機會唔奶野?feel呢樣野靠自已控制,work嗎?
  當然係啦. 大部份男人講嘅feel都係sexual desire, 加上少少接觸好奇, 如果一早俾個清楚訊息D女性, 又有幾難? 睇你想唔想 ...
哦……其實唔係話咩追求平等或報復,聰明的女人都唔會為左報仇搵自已黎較飛咁笨既!我只不過好奇如果身為老婆去玩,d有滾既男人會點睇?如果覺得帶綠帽好難過,難以接受,咁係咪即係d男人內心其實好脆弱?

好多謝你咁實用的例子,的確有具體行為例子我地會易明易掌握d。
Thanks!

引用:
原帖由 1880 於 2008-8-18 02:51 AM 發表

師姐:你問:{老婆究竟應該點樣做,點樣將自已定位呢?}
我個人覺得一個支持和信任的老婆,對男人非常重要,適當時侯你仲可以讚吓佢,不要問長問短,祗需默默詅聽;
正如foresthill師兄講,如果老公偶然一次夜歸,不要多 ...
純粹好奇一問,因為對於男性的心態,真係極度不了解。如得罪左你就非常抱歉!

男人出面食過新鮮又嫩口既姐姐仔,仲可能幾靚身材好添,乜返到屋企對住老婆仲會食得落咩?女人年過3x又生過,點keep得好都好難同姐姐仔比架喎!咁…又點適時做愛增進感情呢?!

我自已本身情況都唔惡劣,我有d 師奶 fd就真係好可憐,講到個老公唔掂佢地,有個直情開聲對她講話食唔落,但我睇個fd其實幾靚女,白白淨瓜子口面,中等身材,一d都唔肥……

了解埋呢個咁重要既point可能都差唔多喇,
我地呢d做人老婆既知多d,思考下,研究下,目的都係為家庭和睦。
各位c hing都要多d欣賞太太為你地所做既事呀!Thanks!

樓主,你的故事好感人!支持你!

引用:
原帖由 g197212 於 2008-8-18 11:43 發表

純粹好奇一問,因為對於男性的心態,真係極度不了解。如得罪左你就非常抱歉!

男人出面食過新鮮又嫩口既姐姐仔,仲可能幾靚身材好添,乜返到屋企對住老婆仲會食得落咩?女人年過3x又生過,點keep得好都好 ...
師姐:大家討論,那會得罪,更不須抱歉,
其實男人出去玩同係屋企做愛完全係兩回事,出去玩找囡囡,衹係貪新鮮,貪過引,甚麼三味四味服務等等,激情過後,個個不外如是,但在屋企同太太做,係一種感情和真愛的交流,感覺完全不同,但太太又必要配合,給些反應(切忌死魚),才能互相享受,持之而恒定能增進夫婦感情

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆