上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.2k

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-8-23 09:32 PM 發表 查看引用來源
老羊、在生菓的發言、遇着橫蠻的黃絲点講都吾入腦、我都不敢講道理!
多一些發言, 都係好事, 利用舉證, 如有人話我係扮香港人, 我就一輪回答問題, 即時無人再敢回應, 差不多我有發言的都全部係置頂, 成為熱門話題, 這已經說明誰是誰非. 一語便有16讚, 猶勝千言萬語.

我永不自誇, 係要有人認同, 無人認同的話等於廢, 一張真飛猶勝千言萬語, 好過日作夜又作都係廢.

附件

人又老, 隻豬又無, 棧戀功名買花戴. 又點可以同波又有, 籮又有作比較.

附件

五星特工上季頻頻交足入場費, 終於揾到小妹有減磅之利勝回一場頭馬在泥地, 不過呢隻馬有個花名叫繳費王.

附件

呢隻人和家富被評磅員唔係幾睇得起, 不過起唔起無問題, 只要有誠意就係好事, 12谷正宗, 尤其是特別夾外父杜. 來季出谷要留意. 有飛必定要睇, 有徐大俠同場照應更加好.

附件

呢隻健康歡笑以現時評分一啲都唔蝕, 來季重可以更上一層樓, 要留意一下動態.

附件

糧草精兵等鑼響
九月三日匯馬場
醉臥沙田君莫笑
古來征戰幾人贏
勤讀馬經莫等閒
空悲切白了老頭
眾人階醉我獨醒
腰纏萬貫返糧倉
獨孤求敗淚兩行

係討論區, 有好多人都不自知, 自暴其醜. 正如有一位自稱係學者, 有以下的發言:

學者: 蘋果人材凋零,"難屬"做標題都得.就算讀中國文學,都無呢個名詞啦,真係嘔瀝(嘔心瀝血).
矮佬: 對唔住, 不要誤會, 難屬係有咁既名詞, 遇難人的親屬(family of the killed). 文學應無, 不過字典係有.知人者智,自知者明.

所以愚者請勿自暴其醜去干預別人的言論.

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-24 10:46 PM 發表 查看引用來源
係討論區, 有好多人都不自知, 自暴其醜. 正如有一位自稱係學者, 有以下的發言:

學者: 蘋果人材凋零,"難屬"做標題都得.就算讀中國文學,都無呢個名詞啦,真係嘔瀝(嘔心瀝血).
矮佬: 對唔住, 不要誤會, 難屬係有咁既 ...
真系懶醒:096::096:

以數據統計, 每次賽事中, 只有2場可以出冷, 尤其是第一場同三寶好少出冷, 換言之, 有八場係開前獨贏熱門前4馬. 正如有一隻馬就贏硬的話, 又可以順利勝出, 上下孖寶必然開冷, 又或者兩耳婆個仔, 掃地亞嬸都認為有隻馬唔輸時, 結果死火了, 那場自然會開冷. 這些理論比較現實同有效地指出開冷與熱的成數. 孖寶賠率低過10倍者, 一隻死係必然, 二隻死係自然, 三隻係果然, 原來係你.

我發覺大部份寫賽馬知識既人永無法寫出真實致勝之道, 只知道又係熱就係冷, 正如亞媽會大肚一樣. 致勝之道係要分享冷門怎樣會形, 熱門又怎樣會無得輸, 這才是贏錢之道.

附件

其實賽馬非常之簡單, 唔係跑出就跑不出, 只有學懂睇賠率就是致勝之道. 因為有幾百馬的優與劣有誰可以知得咁一清二楚.

今日的走位, 不一定是明日排位, 有的是走鬼.
今日的圖片, 不一定是明日意圖, 有的是企圖.
今日的晨操, 不一定是明日神操, 有的是人操.
今日的時速, 不一定是明日步速, 有的是氣谷.
今日的人事, 不一定是明日同事, 有的是銀事.
令日的賠率, 不一定是明日玉津, 無佢就會仆.

附件

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆