上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 2)

收藏  |  訂閱
1.5k  214.4k

我想問割完包皮,駛唔駛一定要有人陪出院?
如果自己一個人搭車番屋企得唔得?

仲有有無人係家計會度做過割包皮既手術?
口碑如何?

引用:
原帖由 elmerchan 於 2008-11-15 03:22 PM 發表 查看引用來源
我早2日打電話預約就上去, 檢查完即做手術.
局部麻醉, 直接做手術,
15歲洗唔洗家長陪就唔知啦,
你可以打去問下
同埋想問下你局部麻醉痛唔痛:smile_41: :smile_41:
總共要幾多錢??

引用:
原帖由 elmerchan 於 2008-11-13 09:19 PM 發表 查看引用來源
demo123, 我都啱啱去黃醫生度做左一個星期
不過我想問下線係咪會自己甩?
同埋割完之後邊邊d肉幾時先冇咁腫?
我依家仲係腫腫地
腫係正常
腫幾耐就見仁見智
我之前好似都兩個星期..我都唔記得了
d線我就冇理佢..就自己甩晒..唔同其他人講ge會溶

引用:
原帖由 fatman333 於 2008-11-15 08:19 PM 發表 查看引用來源

口碑如何?
我自己一個人去..一個人番
我果日仲要得卡冇cash..做完仲要落街禁機拎錢..陰公
不過做完冇想像中果種痛
你放心..我第二日仲要行街,行好耐..第一日係需要多d休息<--其實係唔好行咁多

家計會就唔識..

引用:
原帖由 fatman333 於 2008-11-15 08:19 PM 發表 查看引用來源

口碑如何?
我在家計會割,姑娘本來話一定要有人陪先走得,但係等等下醫生再睇完就走得,不過一定要坐的士。有阿姐同你落去,睇住你上的士,期間我同阿姐講我有一程巴士到屋企,佢就俾我坐巴士走啦,我仲要行五層樓梯返屋企,完全無事。(不過可能睇體質)

家計會可能唔同樓上所講咁做法,我割完醫生就用膠布包實,只露出龜頭,期間唔可以濕水,一個星期後先覆診。我就割時同割完都無乜點痛過,最痛都係打針,只係龜頭有d唔自然。

(我今日覆診,應該今日拆得膠布,希望快d好:smile_34:)

引用:
原帖由 BB~ 於 2008-11-16 08:35 AM 發表 查看引用來源

同埋想問下你局部麻醉痛唔痛:smile_41: :smile_41:
總共要幾多錢??
局部麻醉: 打2支針o係細佬底部
打果下一定痛, 不過做手術期間細佬會冇晒感覺
檢查300+手術3500
之後每次覆診200

其他 c hing 好似有其他醫生介紹
不過, 黃醫生的確唔錯, 可以考慮

引用:

口碑如何?
我係o係黃醫生診所度做
我2點幾做完手術都只係一個人搭地鐵+行路返屋企
一直到食完晚飯9點幾D麻醉藥先開始散有返D感覺

引用:
原帖由 elmerchan 於 2008-11-17 09:29 PM 發表 查看引用來源

局部麻醉: 打2支針o係細佬底部
打果下一定痛, 不過做手術期間細佬會冇晒感覺
檢查300+手術3500
之後每次覆診200

其他 c hing 好似有其他醫生介紹
不過, 黃醫生的確唔錯, 可以考慮
有幾痛到???忍唔忍到??

引用:
原帖由 BB~ 於 2008-11-17 10:50 PM 發表 查看引用來源

有幾痛到???忍唔忍到??
其實只係打針果時痛,打左一支後.已經冇咩感覺...
之後佢會打多一兩次...
你都冇哂感覺

之後既日子基本上係唔痛
除左大約十日後...你半夜扯果時...就痛醒

引用:
原帖由 F1Help 於 2008-11-18 08:51 AM 發表 查看引用來源

其實只係打針果時痛,打左一支後.已經冇咩感覺...
之後佢會打多一兩次...
你都冇哂感覺

之後既日子基本上係唔痛
除左大約十日後...你半夜扯果時...就痛醒
我就打左成4-5支針, 打果時好鬼痛, 藥力一到就冇晒感覺,醫生做緊咩我都唔知, 不過做完一個鐘左右以已經有返感覺同痛, 我就十日扯都有d痛, 12日開始至而家點扯都唔痛喎又, 而家最難頂係痕同埋著底褲仲係唔慣囉!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆