上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.3k

引用:
原帖由 carson_choo 於 2017-8-20 09:24 PM 發表 查看引用來源
两位大师级马友…刚才我从手机看由178遍到209遍相隔已有两星期…从中看到有一至两个马友回复…没特别意思…只想讲我是你 ...
車神, 我同老劍已經愛上玩Facebook, 差不多係蘋果動聞內打躉. 你有無用Facebook.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-20 09:44 PM 發表 查看引用來源

車神, 我同老劍已經愛上玩Facebook, 差不多係蘋果動聞內打躉. 你有無用Facebook.
有呀…只是看多個发言!!

错了…是看星马本地新闻而少去香港萍果!

萍果不是要卖断换主席了吗!

引用:
原帖由 carson_choo 於 2017-8-20 09:51 PM 發表 查看引用來源
萍果不是要卖断换主席了吗!
軚彎就係.

附件

C5.bmp (91.84 KB)

C5.bmp

C3.bmp (54.37 KB)

C3.bmp

C4.bmp (52.63 KB)

C4.bmp

C6.bmp (47.77 KB)

C6.bmp

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-20 09:55 PM 發表 查看引用來源

軚彎就係.
哦…但从之前的报导看是讲香港同台湾卖出才有五亿…而所最值钱的是台湾的媒体:035::035:!

呢隻葵涌老友一早係真飛, 以雷神既哥你, 好難閘前會回飛, 重係俾條見習仔大番轉頭落重飛, 係非常之唔合理, 因馬主同肥仔都唔知幾Friendo, 贏馬時樂有婆都走埋去咀肥文一啖, 關係非常之良好, 又點會拉倉呢! 白頭賀係希老師老友,梗係孭俾老師得意門生王. 盈進閘前落重飛, 又係唔合理, 因以PK賽前賠率有30幾倍, 根本上係無誠意, 那場最係誠意梗係大告隻快樂火龍,因外地由佢兩條化骨龍練習, 一定要交待. 何妨快樂火龍同主馬即快樂實在(容)同真心意(意), 所以盈進閘前勁有飛.快樂無窮(東鄭)又係火龍同主馬,所以福之寶都要埋位. 所以KC老友輸馬唔緊要, 因為有隻精壯神駿補番數. 這些理論是否似係賽馬知識呢?

一到春來柳浪生, 福到頭來要人省(福之寶)
垂楊十裡盡康衢, 揚長而去夠老友(kc老友)
快鞭白鶴揚州去, 快如沖天飛天去(飛壹般)
厄消禍去福來臨, 火禍已消樂到來(快樂火龍)未有賠率已經有聖詩唱, 阿們.

賭馬係要贏錢, 唔係要寫賭馬秘笈, 日新月異, 係要跟著個地球轉, 才能跟得上步伐. 數據賽前個個都講得非常之漂漂亮亮, 結果永無一樣, 因為現時馬匹實在快多, 又乜可能每隻都清楚佢長處, 又或者短處甚麼, 要創新就要消除所有數據念頭, 最終贏錢之道就要學懂睇賠率, 慳水又慳力, 為甚麼? 如與數據去取馬, 每場十幾隻馬, 每隻馬都有其優點與缺點, 又要計檔位, 又要計冷熱, 又要計騎師, 又要睇走位, 又要睇埋風向, 又要度埋場地, 最後重要睇埋有無陰毛論. 咁復雜的東西, 又乜可能可以落重鎚. 如果係我要靠這所謂賽馬知識的話, 我一定要戒賭.

附件

其實一個精明賭馬徒永不花大量時間在每一次賽事之前的研究, 因為以陰陽學論, 有前必有後, 有前因必有後果, 要花時間研究, 唔係賽前, 係賽後的結果, 又簡單又實際, 事實就擺在眼前, 為甚麼還要去學咁多牛什的東西, 有後之後才會有前, 有前之後, 自然又會有後, 前前後後. 前後前後, 根本上無需要睇賠率差不多已經睇通個局. 所以贏錢要睇賠率, 要睇的是走勢. 所以曾經有人問以甚麼準則分五大派係馬場, 這就是經驗有前必有後, 係地球老祖教萿架!

世上有許多記憶力超強, 但唔識轉彎, 又有許人記憶力非常差, 但懂得轉彎, 有風駛盡艃. 好彩世界是公平, 發明左電腦, 又發展到有互聯網, 乜野都可以辦法查得到. 好似天際翱翔一樣比我查得到, 因關係生果舖有份文章與這隻馬有關. 就算記憶力超強, 唔識轉彎, 都係與差記憶打過平手.

睇相以為大寶藏係馬主, 馬主係姓何. 實情應係. 因為肥仔葉好馮耀正應係好老友.

附件

China Paradis.jpg (128.61 KB)

China Paradis.jpg

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-20 11:25 PM 發表 查看引用來源
呢隻葵涌老友一早係真飛, 以雷神既哥你, 好難閘前會回飛, 重係俾條見習仔大番轉頭落重飛, 係非常之唔合理, 因馬主同肥仔都唔知幾Friendo, 贏馬時樂有婆都走埋去咀肥文一啖, 關係非常之良好, 又點會拉倉呢! 白頭賀係希 ...
我才真不倚賴數據、因為盲既都知、要懂得系未知既嘢先為有料、知到發生左既嘢為無料、有料無料吾系講歷史野史!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆