上一頁下一頁
發新話題

徵ღ雙子座一齊傾計ღ其他星座都歡迎架【221】

收藏  |  訂閱
1.5k  35.9k

引用:
原帖由 六月二日 於 2009-6-15 04:17 PM 發表 查看引用來源

我已經係谷底啦,情緒只有升,無得再跌LU
引用:
原帖由 hang001 於 2009-6-15 04:30 PM 發表 查看引用來源

即係個點ge人呢?
(0甘其他ge 樓主又識唔識呢?)
嗯...唔知點答你... 每個人嘅性格都唔同 :smile_13:
引用:
原帖由 華劍雄 於 2009-6-15 04:35 PM 發表 查看引用來源
hi 我係雙子座,生日快樂
hi hi:smile_o15: thx

引用:
原帖由 tigacosmos 於 2009-6-15 16:28 發表 查看引用來源

都係的

即係話我無謂呀
太過私癮啦,我無話可說:smile_34:

引用:
原帖由 六月二日 於 2009-6-15 16:41 發表 查看引用來源

太過私癮啦,我無話可說:smile_34:
默認囉. :smile_o02: :smile_o01:

引用:
原帖由 晴- 於 2009-6-15 04:26 PM 發表 查看引用來源
嗯.....正生學生好慘....為咗有較好嘅環境學習....勇敢企出黎面對梅窩居民...點解仲要面對梅窩居民嘅冇禮對待!(勇於承認過失,我諗好多梅窩居民都未必做得到,至少到宜家都冇梅窩居民肯企出黎向學生道歉...)
勇於承擔,固然勇氣可加。在居民角度,問題仍存在於是否除了梅窩,沒有其他選址?為何不安置其他地方,偏要在自己地方?願意道歉,不等同一定要接受。居民無禮,值得批評。不過政府有否充份諮詢,這才是造成今天田地的量點。

此外,正生學生全部也是誤入歧途的青少年。他們犯錯,要納稅人付鈔,已經很無奈。為何正生學生可以獲得重生,居民卻要被犧牲?給予正生學生機會是人情,社會要吸納他們是政府問題。不過,在居民層面,只會問:為何是我們?

引用:
原帖由 六月二日 於 2009-6-15 04:37 PM 發表 查看引用來源

晴晴~有時一D野一開始D居民係接受唔到,加上依加政府介入,不斷同D居民溝通,
時間或者會改變居民初頭的決定呢:smile_13:
有時政府D政策又係不知所謂既.....:smile_42:
但唔應該禍及正生學生!!!
佢地只想改過自新同得到其他人接受!!!

i see ...........

引用:
原帖由 晴- 於 2009-6-15 04:37 PM 發表 查看引用來源

理虧?我唔認同囉!
只係D梅窩居民唔肯理性討論!
將對政府嘅不滿發洩係正生學生身上!
我相信除咗將舊校改成國際學校D梅窩居民唔會反對之外...改做咩佢地都會反對....原因....不外乎利字當頭!
理虧並非指他們無道理,只是他們在這個社會環境較易受針對,是難以避免。

請留意,居民要求只是希望政府考慮重置學校先給予當地的學生,而非利字當頭,卻錯用方式。我不排除你這個說法,只是暫時客觀證據無法證實你這個說法。

引用:
原帖由 晴- 於 2009-6-15 04:44 PM 發表 查看引用來源

人總是自私o既

引用:
原帖由 derekchun 於 2009-6-15 04:43 PM 發表 查看引用來源

勇於承擔,固然勇氣可加。在居民角度,問題仍存在於是否除了梅窩,沒有其他選址?為何不安置其他地方,偏要在自己地方?願意道歉,不等同一定要接受。居民無禮,值得批評。不過政府有否充份諮詢,這才是造成今 ...
犯錯一次....就要被岐視?
尊嚴要被淺踩?永冇返身機會?
你同我....甚至其他人有冇人敢講佢地從來冇做過錯事?
你冇去過長州正生書院.."當然可以講點解唔揾其他選址....為何不安置其他地方!"
我地唔係正生學生...當然唔明佢地嘅苦況!!!!

引用:
原帖由 晴- 於 2009-6-15 16:44 發表 查看引用來源

錯~唔係正生學生同梅窩居民,係政府呀:smile_42:
唔一定要搬入梅窩啦,只要方便學生就得啦,政府成日想一箭雙雕政策.....要慳錢/幫學生:smile_42:
D野都未搞好,就比希望學生,推班學生出黎受人白眼:smile_42:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆