上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.3k

老劍, 我今晚試玩大波三串四.
拿波要西圍借路滴

附件

烏.bmp (6.16 KB)

烏.bmp

難得於世上幾多輸得起,
多少錢財能長存
今天離枱還有淨幾乸多
有餘尚存在褲袋裡

即興.

我稱見面難, 人生難相遇
一沉又一現, 一舉累十觴
十觴還未醉, 醉談風流事
難得同枱聚, 提酒唱兒歌
酒滿今朝醉, 惰理無柴燒
明日隔天涯, 世事兩茫茫

老鼠有貓哭, 唔怕咀木木
滿眶盈熱淚, 唔怕太負累
難得患難共, 唔怕一世窮
馬戲日日做, 唔怕燒壞灶

附件

B44.bmp (62.14 KB)

B44.bmp

B45.bmp (50.08 KB)

B45.bmp

淋屎健係要自殘, 蠶蟲師爺教玩箱橙, 誰知箱橙係難產, 產後就醫都幾慘.

1.風光的背後不是滄桑,就是骯髒。(背後自騙自盜自己)
2.有錢時要懂得假裝,沒錢時就要懂得包裝。(贏錢報大數)
3.不同傻仔去爭辯,否則就搞不清誰才是真正的傻仔。
(沒有結果的討論, 齋talk. 不同能力低過你的人做朋友, 因沒有長進)
4.被恨的人沒有痛苦,恨人的人卻終會傷其肝,所以,寧願被人恨,絕不去恨人。(憎人富貴勝自己, 自己富貴厭人貧)
5.緣分是本書,看得不經意會錯過,讀得太認真會流淚, 會傷心.(馬經睇得多會自覺是亞king, 賭大左)
6.貪婪是最現實的貧窮,滿足是最真實的財富。(唔嫖唔賭好快老)
7.學歷是銅牌,能力是銀牌,人脈是金牌,思維是王牌。(常講命運最老套, 要努力要苦力)
8.成功的人絕不是贏在起點,而是贏在轉捩點。(死牛一邊頸, 唔識轉彎)
9.錢有兩種:花掉的是錢,是財產;沒花掉的錢是遺產. (甜橙靚橙我都要,重好係冚家攬橙)
10.長得那麼靚,自己卻不知道,這就是氣質;那麼有錢那麼有才華,別人卻不知道,這就是修養。(生得醜自然受氣多, 點會重有氣質, 比人質得多就會有, 有銀點會無人知, 銀行就會知, 幫你收埋養住先)
11.把脾氣拿出來,那叫本能;把脾氣壓下去,那叫本事。(有氣出就是萬能, 無氣出就是無能, 寧要萬能不要無能, 練氣功就是一吸一呼才能發揮本能)
12.簡單的事重複做,你就是專家;重複的事用心做,你就是贏家。(賭馬不要靠直覺, 好易產生幻覺)

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-16 10:41 PM 發表 查看引用來源

多謝分享, 如果些路廸對巴特里買大就喊得一句句!
呢塲吾系蘇超、無咁易大㬺架!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-8-17 08:27 AM 發表 查看引用來源

呢塲吾系蘇超、無咁易大㬺架!
借路滴最近有一數據, 一場開細, 一場開大, 前賽開細, 所以昨寶開到5:0大.

巴西盃, 咁美好45分才入一球, 下半場應可以多入一球, 係第二球入先, 最美滿係2:0收場, 再唔係2:1都唔拘.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-17 09:45 AM 發表 查看引用來源
巴西盃, 咁美好45分才入一球, 下半場應可以多入一球, 係第二球入先, 最美滿係2:0收場, 再唔係2:1都唔拘.
現時咁美好全場開主1.09, 如唔再入多一球, 係非常之危險. 打和都唔掂.

永不放棄, 輸完再黎賭過

三餐之中許多A與B, 還要日日去行馬機
通通因我當初有了自信, 誓要達到目的地
好比心機自問是老幾, 定立方向基於蠢與無知
七分本領三分靠運氣, 沒法達到目的地

馬場變遷我也許不顧忌, 現實兒嘻不免叫我心痛悲
經多少次衝線叫我受氣, 票也落滿了地, 偏偏我不放棄
停住眼淚鼓起勇氣,   永遠賭搏就似沒有盡期
我跌下, 再翻起, 永不放棄, 前面馬事心中要記
賭搏之中找到新的趣味, 我更是不肯放棄

不敢天真去研究馬道, 但是亦不再擔心輸掉不起,
種種變法迫使我去面對, 絕無話躲避
好比心機自問是老幾, 定立方向基於蠢與無知
七分本領三分靠運氣, 沒法達到目的地

有更重壓迫我也輸得起, 闊步前往方知一切有機
賭搏結果永不可預期, 信心卻打不死, 永不放棄
停住眼淚鼓起勇氣,  永遠賭搏就似沒有盡期
我跌下, 再翻起, 永不放棄, 人面馬事心中永記
賭搏之中找到新的趣味, 我更是有朝氣.

永不放棄, 停住眼淚鼓起勇氣, 永遠賭搏就似沒有盡期
我跌下, 再翻起, 永不放棄, 人面馬事心中永記
賭搏之中找到新的趣味, 我更是有朝氣.

永不放棄, 停住眼淚鼓起勇氣, 永遠賭搏就似沒有盡期
我跌下, 再翻起, 永不放棄, 心中永記………

香港現時最吃香的高官, 流肛華, 因為佢老婆係前廉記高官, 所以可以同兩條鬼妹仔在床上的對話.

What is wrong with this old man.
May be he out of practice,
Do not be surprised because they have no children
No contact in a year?

妳哋唔好以為我唔懂英文架! 雖然紅旗佬識英文既人唔多.

附件

年紀大既就推波助瀾, 年輕者就明知故犯, 明慎所职,毋以身试法, 搏年幼無知, 引起大眾的同情, 激發人們的情緒. 年老者根本係輸唔起, 又學關公係人面前耍大刀, 似冬前臘鴨, 正一陳顯南.

附件

推波助瀾.bmp (444.14 KB)

推波助瀾.bmp

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆